De prijs en de privilege van vrije meningsuiting en een vrije pers

7 januari 2015: Schutters gewapend met AK-47 automatische geweren en een raket-aangedreven granaatwerper vielen de in Parijs gevestigde redactie kantoren van Charlie Hebdo. De krant heeft een geschiedenis van het afdrukken van satirische cartoons die de profeet Mohammed in niet erg vleiend licht.

Drie dagen later, het in Hamburg gevestigde kantoren van Hamburger Morgenpost werden firebombed, waarschijnlijk omdat ze beelden herdrukt van Charlie Hebdo.

Dit is niet de eerste keer dat Charlie Hebdo is gericht. In 2011, in reactie op eerdere satirische illustraties van Mohammed, het papier was het slachtoffer van een eerdere brandbom aanval. Het papier’s Web site kreeg ook gehackt.

Spreken van hacking, hebben we allemaal na het nieuws na de 24 november 2014 “verschroeide aarde” hack aanval op Sony Pictures Entertainment. Hoewel alle details zijn nog niet bekend, wordt aangenomen de hack werd gepleegd door Noord-Korea, omdat een Amerikaanse komedie film, The Interview, werd gekenmerkt door een plot over het vermoorden van de ‘Grote Opvolger’ Kim Jong-un.

Voor vier maanden, te beginnen in 2012 en eindigend in 2013, The New York Times was het slachtoffer van een geavanceerde aanhoudende penetratie aanval toegeschreven aan de Volksrepubliek China. The Gray Lady had gewerkt aan een reeks van onderzoeksrapporten over de miljarden dollars van de “verborgen” financiële transacties die door de familie van de Chinese premier Wen Jiabao.

Rond dezelfde tijd, Rupert Murdoch zelf gemeld dat de Wall Street Journal ook het slachtoffer van de Chinese hacking was geweest. De Chinezen werden beschuldigd van het graven rond in de systemen van de WSJ’s, op zoek naar namen van bronnen gebruikt voor verhalen over China. Vermoedelijk, zodra de namen werden geëxtraheerd door de aanvallers, die bronnen zou dan worden “overgehaald” om te stoppen met spreken, gevangen gezet of uitgeroeid.

In december 2013, de Washington Post meldde dat het ook, was het slachtoffer van de penetratie aanvallen, de derde in zoveel jaren. Terwijl het doel van deze hack niet bekend was, had een eerdere hack door het Syrische Elektronische Leger wapo lezers doorgestuurd naar artikelen over een Syrisch website ter ondersteuning van de Syrische president Bashar al-Assad.

Penetraties van wapo systemen gaan zo ver terug als 2008 worden toegeschreven aan China, onder vermelding van “China’s cyber-spionage helpt bredere inspanningen van de regering om de interne meningsverschillen te onderdrukken door het identificeren van activisten en dissidenten.”

Uit de gewelddadige aanvallen op Charlie Hebdo en Hamburger Morgenpost naar de cyber-aanvallen op Amerikaanse media, neem de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting democratische samenleving als vanzelfsprekend wordt het doelwit van een breed scala van vijandige partijen vastbesloten om te onderdrukken, te straffen en te voorkomen dat bepaalde onderwerpen van discussie.

We in de vrije democratische samenlevingen geloven dat het een recht van mensen om te rapporteren over en maak satire, ongeacht hoe goed onderzocht of hoe smakeloos die inhoud zou kunnen zijn. Onze vijanden denken dat ze het recht hebben om het te stoppen, met behulp van extreme vooroordelen. Of ze veeg uit redacties met gewapende aanvallen, of ze vinden en dan richten op bronnen, zij van plan zijn om te controleren wat we te zeggen hebben en wat we krijgen om te lezen en te kijken.

We hebben geluk. Door de geschiedenis heen, die aan de macht zijn extreme controle over wat er is gezegd over hen uitgeoefend. Het is nog maar in de laatste paar honderd jaar dat de vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel niveau zijn gewaardeerd door overheden en hun burgers geweest.

Velen van ons in de westerse pers hebben geprofiteerd van deze vrijheid. Ik, persoonlijk, hebben onderzocht, bekritiseerd en bespot krachtige gekozen en benoemde cijfers, variërend van de president om de vice-president, voorzitter van het Huis, de federale rechters, agentschappen, en nog veel meer.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Tot op heden heb ik nog nooit meegemaakt iets dat lijkt op een bedreiging of afkeuring van iedereen in de regering. Het ergste “straf” ik ooit heb meegemaakt van overheidsfunctionarissen werd gevraagd om een ​​aantal leden van het Congres na een bijzonder brutale redactie om te praten, en dan het hebben om te luisteren naar de leden draven hun vaak herhaalde stijlfiguren tijdens een uur durende conference call.

We hebben hele tv-nieuws-netwerken dat zich toelegt op brute wijze kritiek op één partij aan de macht of het ander. Het enige kwaad gedaan is laten voormalige politici die moeten eruit gezet naar de weide hebben hun eigen tv-talkshows.

Maar andere landen en andere culturen haten onze vrijheden. Niet alleen hebben ze hun eigen onderdanen meedogenloos vervolgen, ze voelen dat ze buiten hun eigen gesloten samenlevingen kunnen bereiken en de aanval degenen onder ons die hebben geleerd hoe te absorberen (of negeren) kritiek en humor (zelfs als je klaar bent in slechte smaak) zonder gebruik te maken geweld.

We zijn niet zonder onze eigen tekortkomingen, echter. Vrijheid van meningsuiting betekent dat iedereen het recht heeft om te proberen om hun stem te laten horen, en dat omvat lobbyisten en organisaties de middelen en de motivatie om onze vrijheden te beperken of te transformeren onze gekoesterde Constitutionele rechten om hun eigen behoeften te dienen.

De strijd lijnen zijn getrokken

Op vrijdag hebben we gemeld dat het Congres is weer een poging om door te drukken CISPA, een privacy-stripping, rechten-reducerende bill gewikkeld in de huid van een cybersecurity factuur. Ik schreef over CISPA vóór, beschrijft het als meer gruwelijke dat SOPA, omdat CISPA wil instanties en bedrijven het recht om onze privacy te omzeilen zonder de goedkeuring van een rechter of de uitgifte van een warrant geven.

Terwijl de geclaimde motivatie is anti-terrorisme en de bescherming van cyberveiligheid, de realiteit is dat als deze wet wordt, zou er niet meer gerechtelijk toezicht zijn voordat iemand in de regering kan beginnen graaien door onze medische gegevens, bankgegevens, creditcardgegevens, boek- het lezen van documenten, e-mail, surfen op het web geschiedenis, en nog veel meer.

Hoe groot een stap is het van een warrantless onderzoek wet zoals CISPA onze eigen overheid indringende onze nieuwsmedia, op zoek naar bronnen om verhalen – hetzij om die verhalen te houden van coming out of straffen leden van de pers voor het afdekken van hen?

We kijken naar de aanvallen tegen Charlie Hebdo, Hamburger Morgenpost, Sony Pictures Entertainment, de Washington Post, The New York Times en de Wall Street Journal met een mengeling van afschuw en woede.

Deze misdaden – of gemanifesteerd door gewapende mannen bestorming van een gebouw en het doden van de redactie, of moordenaars verzonden naar bronnen te beëindigen zodra hun identiteit bekend is geworden – zijn instrumenten die worden gebruikt door regimes om hun machtsbasis te beschermen, de controle van het gesprek, en boezemen angst in niet alleen hun eigen burgers, maar degenen die zouden proberen om licht te laten schijnen op hun lafhartige daden.

Maar als we rouwen om het doden in Parijs, als we op zoek gaan naar de terroristen die deze aanvallen uit te voeren, moeten we ook rekening houden met de dreiging blijft hier thuis. We moeten in gedachten houden dat de vrijheid van meningsuiting en een vrije pers zijn voorrechten en rechten die beschermd moeten worden, ongeacht de prijs.

Tot slot, onze condoleances gaan uit naar de families van de slachtoffers in Europa. We kunnen over een grote oceaan, maar in dit, wij zijn uw medeburgers en we treuren met u.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen