SimWave’s op maat gemaakte, plug-and-play VR voert oorlog en treinen tot leven komen

SimWave’s VR-booth

De slag van Vimy Ridge werd uitgevochten tussen de vier divisies van het Canadese Corps en het Duitse Zesde Leger in 1917 tijdens de Eerste Wereldoorlog als onderdeel van de opening fase van het Britse geleide Slag bij Arras in Frankrijk. De Canadezen kregen de belangrijke taak van het vastleggen van een hoge bergkam bezet door de Duitsers in een afleidingsmanoeuvre, zodat de zuidelijke flank kon oprukken zonder te worden door Duits vuur te snijden. De hele offensief scharnierende van hoe goed de Canadezen zou presteren.

Virtual Reality en Augmented Reality gaat om bruikbaar te zijn voor veel meer dan alleen gaming.

Niet alleen de Canadezen dit te bereiken in een mengsel van tactische innovatie, grit en strenge opleiding, maar de operatie was ook de eerste keer dat onderdanen uit andere delen van het land verafgelegen samengewerkt. Bijgevolg is de Slag bij Vimy Ridge wordt gezien als voorbode van Canada’s opkomst als een natie. Nu, SimWave, een Virtual Reality outfit uit Ottawa, kun je jezelf onderdompelen in die strijd tegen de War Museum Canadian.

Wanneer je loopt in de 6-foot plein stand op het museum, je niet een helm dat er geen aanpassingen of kalibraties nodig heeft. SimWave heeft eerder gebruik gemaakt van de Oculus headset als de HTC Vive voor zijn projecten, maar zegt dat het is nu leunend naar een helm ontworpen door Sensex dat Open Source Virtual Reality maakt gebruik van (OSVR), een software platform ontwikkeld om een ​​open standaard voor virtual reality set invoer apparaten.

Als u uw ervaring begint in de cabine, wordt u meteen gekatapulteerd in het heetst van de strijd als een lid van een van de vier Canadese Divisies, en je voelt de vloer rumble en shift onder u als een granaat vlakbij afgaat.

Courtesy of Dale Air, een Engels bedrijf dat gespecialiseerd is in honderden verschillende geuren, is de stank van de strijd nooit zo echt geweest als geuren drijven in je helm uit vloeibare droop van kleine flesjes op wattenschijfjes en geblazen in uw richting door kleine fans. Geanimeerd geweren teruggegeven in de werkelijkheid kan worden uitgeoefend door je handen dankzij Leap Motion, een sensor apparaat dat met de hand en de vinger bewegingen ondersteunt. Uitbarstingen van perslucht dwingen je om te bukken als je ziet en voelt kogels zing langs je hoofd.

Je bent nu een deel van de strijd en alles wat je doet terwijl je met je omgeving heeft gevolgen, dankzij algoritmen gecodeerd in het systeem met behulp van Unity, een toonaangevende cross-platform game-engine. Waarderen het heetst van de strijd en de verwoestingen van de oorlog is nog nooit zo viscerale geweest. “Ik vind een hoop ervaringen passieve, waar je gewoon kijken en rond te kijken. Hier, je bent een deel van het verhaal, en u bepaalt de uitkomst,” Matthew Thomas, directeur van business development vertelde de website.

Een groot deel van de VR hype is omgeven Facebook’s $ 2000000000 overname van Oculus, hardware – en de betaalbare prijs punten – zijn belangrijke onderdelen van de evolutie VR op de weg naar de massamarkt adoptie. Toch is deze bespoke meeslepende ervaringen die door de wil van SimWave waaruit ware potentieel virtual reality’s tot leven komen. Hier, SimWave is een platform integrator, aan elkaar plakken van het beste dat VR biedt tot een onvergetelijke ervaring. Haar stand voor het Oorlogsmuseum kosten rond de $ 150.000 en een 6-maands ontwerpproces voor een 3-5 minuten ervaring, maar schaalvergroting is geen probleem volgens SimWave Thomas. “Als we 100 projecten kunnen krijgen, kunnen we laten werken door gewoon de uitbreiding van ons team,” zegt hij.

De revolutionaire GN 6400 stoomlocomotief zal binnenkort tot leven worden gebracht op het Canadese Science and Technology Museum

Tot nu toe heeft SimWave wowed musea in heel Noord-Amerika en was onlangs in Washington DC pitching haar expertise. Het won een rekening van de Canadese Science and Technology museum te ontwerpen en bouwen van een VR-stand waarmee de gebruiker naar een CN 6400 Stoomlocomotief draaien terwijl het bewonderen van de echte tentoonstelling in een aangrenzende kamer. “Je krijgt om het fluitje te blazen, passen de knoppen en kleppen en rijdt de trein met zeer reële resultaten die afhangen van uw acties,” zegt Simwave Thomas.

Als SimWave bestaande cabines zijn een hit, er is niet te zeggen hoe populair het bedrijf kan worden met het museum publiek, rekening houden met de verslavende sensatie van wordt achtervolgd door een T-Rex of rijden in een intergalactische kruiser, terwijl je de Galaxy Tour.

Echter, het Canadese bedrijf is niet het enige spel in de stad. Marriott onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Relevante en Academy Award-winnende Framestore om zijn ‘Teleporter’ stand met behulp van Oculus Rift technologie te creëren, waar beslaan nozzles, warmte fans en geur dispenser klop je meteen van je koude, regen doorweekte dag in Londen tot een glorieuze strand in Hawaï .

Dit is waar de volgende explosie van VR zal plaatsvinden en, omdat deze de website en Fast Company kenmerken beschrijven, de mogelijkheden zijn eindeloos en adembenemend: Werknemers in specialiteit, kan een hoog risico beroepen hun baan te oefenen om kostbare fouten op het terrein te vermijden; chirurgen en verpleegkundigen kunnen een nieuwe operatiekamer ontwerp kritiek voordat het gebouwd, militairen met PTSS, of mensen met publiek-sprekende fobieën of met een vliegangst kan gaan door een meeslepende ervaring te confronteren – en ontdoen zich – van hun angsten; je zou kunnen winkelen in een winkelcentrum, een proefrit van een auto of zelfs deelnemen aan een klas dankzij nieuwe soorten ontstaan ​​ervaringen in deze nieuwe en verbeterde wereld van virtual reality.

Voor nu, SimWave beschouwt zichzelf voorsprong op het peloton. “We willen de overname van de scène in de interactieve ruimte”, zegt Thomas. Achter het bedrijf zelfvertrouwen is de mogelijkheid om een ​​ontworpen oplossing (en stand) monteren in slechts ongeveer een uur, waardoor het een bij uitstek vervoerbare plug-and-play oplossing die marketeers en wereldwijd meer dan zouden kwijlen. Die kunnen blijken te zijn een moeilijke daad te verslaan in de wereld van VR voor nu zijn.

Waarom elke iPhone 7 spec en het gerucht wijst op virtual reality

iPhone; Waarom elke iPhone 7 spec en het gerucht wijst naar virtual reality, Virtual Reality; Qualcomm rolt standalone VR headset referentie-ontwerp, hardware, Google naar verluidt de lancering van Daydream VR platform in ‘komende weken, Windows 10, Microsoft geeft invulling aan haar Windows 10 mixed werkelijkheid roadmap

Qualcomm rolt standalone VR headset referentie-ontwerp

Google naar verluidt de lancering van Daydream VR platform in ‘de komende weken’

Microsoft geeft invulling aan haar Windows 10 mixed-reality roadmap

speciale eigenschap