Singapore startup lijkt te helpen banken inhalen mobiel

Get.com heeft een app waarmee gebruikers met elkaar vergelijken credit card deals, de uitbreiding van haar online dienstverlening aan het mobiele platform in Singapore, waar de oprichters zeggen dat de banken nog steeds geen mobiel-vriendelijke processen onthuld.

vandaag gelanceerd wordt GetDeals aangeprezen als een one-stop mobiele app die het grootste aanbod van de lokale credit card aanbiedingen kenmerkt en stelt gebruikers in staat om toegang aanbiedingen binnen hun locatie en. Ze kunnen creditcards filteren op de in de app opgenomen uitgevers van kaarten en deelnemende handelaars in hun nabijheid te bekijken via de ingebouwde kaartweergave.

Gebruikers kunnen ook de bepalingen en voorwaarden in verband met een deal te controleren via de app, of toegang krijgen tot de vinden op de website van de bank informatie. Andere functies zijn onder meer een oproep knop om de handelaren contact en informatie over de deal via messaging of sociale apps zoals WhatsApp, Twitter en Facebook te delen.

De GetDeals app is beschikbaar voor download op Android en Apple iOS. Windows Mobile wordt niet ondersteund omdat de user base is nog te klein.

De mobiele app is een uitbreiding van de website Get.com’s, waarin een vergelijking platform voor persoonlijke financiële diensten aanbiedt – te weten, credit cards. De Singapore site is gelanceerd in februari van dit jaar, hoewel, werd haar Amerikaanse tegenhanger gelanceerd in 2011.

Get.com’s Singapore databank vergelijkt zo’n 130 credit cards. De Amerikaanse website vergelijkt ongeveer 600 omvat de meeste grote kaarten in het land, die meer dan 1.000 credit cards heeft. Get.com heeft met succes aangemeld 200.000 card kandidaten voor de banken in de Verenigde Staten, het krijgen van een gesneden uit elke goedgekeurde aanvraag.

De oprichters weigerde nummer voor haar Singapore site, maar zei dat het zag “bemoedigend” maandelijkse groei.

Sprekend op de website in een interview, Pedro Pla, Get.com mede-oprichter en CEO, zei dat er meer dan 9,7 miljoen creditcards in omloop in Singapore, waar de gemiddelde persoon elke eigendom zes creditcards.

Get.com oprichters Pedro Pla en Grace Cheng

Terwijl de markt is hier kleiner dan de VS, het aantal kaarten per inwoner hoger bij ongeveer 130 kredietkaarten voor inwoners 1.500.000 kaarthouders. In de Verenigde Staten zijn er ongeveer 1000 kredietkaarten voor 100 miljoen kaarthouders.

Get.com’s mede-oprichter en Pla de vrouw, Grace Cheng, zei: “Het is nogal verbijsterend als je kijkt naar het aantal kaarten hier, dus we proberen om het proces voor consumenten te vereenvoudigen.”

Gevraagd naar het verschil tussen de twee markten, Pla zei de startup werd uitgedaagd door het ontbreken van een responsieve banking sites in Singapore, waar de credit card aanvraagformulieren zijn te omslachtig voor mobiele apparaten.

Ze zijn niet echt geschikt voor de consument aan te melden online of op een mobiel apparaat. Veel van de banken hier niet eens mobiel-vriendelijk of adaptieve websites, “legde hij uit, wijzend naar hoe de ene bank vereist potentiële credit card klanten te vullen een vervelende zes pagina aanvraagformulier.” Dat is gewoon niet bevorderlijk voor mobiele apparaten .

Ter vergelijking, de meeste banken in de Verenigde Staten aangeboden betere gebruikerservaring voor mobiele aanmeldingen. “De VS heeft een veel lager smartphone goedkeuring ten opzichte van Singapore, die de hoogste in de wereld heeft,” merkte hij op. “En toch, de meeste van de banksites hier niet mobiel-vriendelijk.

Cheng voegde eraan toe dat een aantal van de banken het bedrijf sprak met waren enthousiast om Get.com ervaring tik in de VS markt en identificeren van manieren, bijvoorbeeld om het aantal conversies te verbeteren.

Pla zeiden dat ze momenteel waren in gesprekken met de banken om te bepalen hoe de startup zou kunnen werken met hen in dit aspect, het verstrekken van IT-advies en hen te helpen mobiele-enabled zijn.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

“Er is veel mobiel verkeer hier en als de banken niet bereid zijn voor deze, de conversie [van de werkelijke credit card aanvragers] eindigt daar,” zei hij, erop wijzend dat de frequentie van de gebruikers het verlaten van een credit card applicatie proces was 10 keer hoger op mobiel.

Hij voegde eraan toe dat de nieuwe functies in de pijplijn kon zien banken en handelaren ondersteunen transacties via de GetDeals app, met Get.com het genereren van extra inkomsten uit elke transactie.

Al een winstgevend bedrijf uit zijn vier jaar oude Amerikaanse bedrijfsleven, is de Singapore startup momenteel gericht op de oprichting van het merk hier alvorens te besluiten of zijn aanwezigheid op andere Aziatische markten uit te breiden.

En terwijl andere startups kan worden ingenomen met de inspanningen om fondsen te werven, Pla zei Get.com hoeft niet na te jagen durfkapitaal want het is al een winstgevend bedrijf. Hij had echter niet geheel uit te sluiten. “We zijn niet actief op zoek naar VC financiering, maar als de juiste gelegenheid komt … als iemand een partnerschap dat is interessant, dan kunnen we overwegen. Ze zouden moeten iets meer naar de tafel dan alleen geld te brengen”, zei hij .

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Singapore banken niet mobile-ready