Single patent proces voor Aus, NZ in 2013

Er zal slechts één aanvraagprocedure voor octrooien in zowel Australië en Nieuw-Zeeland, na overleg tussen de Australische Innovatie Minister Kim Carr en de Nieuw-Zeelandse minister van Handel Simon macht.

De twee ministers zei vandaag dat zij hebben ingestemd met een uitvoeringsplan, waarin een enkel proces van begin 2013 en een enkel patent onderzoek door juni 2014 zullen zien.

Dit zou dubbel werk te voorkomen en de kosten te verlagen, terwijl waardoor het makkelijker voor bedrijven om bescherming te krijgen voor octrooien in beide landen.

Meeste octrooien in Nieuw Zeeland werd ook ingeleid in Australië, volgens Carr.

“Het is de taak van de overheid om innovatie aan te moedigen, het niet hinderen met onnodige administratieve processen”, aldus Carr.

Hij zei dat bedrijven op zoek naar een bestand patenten zouden kunnen besparen tussen de $ 2000 en $ 5000 per uitvinding, met de single portal. “Wij geloven dat de enige weg naar octrooibescherming in heel Australië en Nieuw-Zeeland zullen op hun beurt, stimuleren uitvinders en bedrijven.”

Hij geloofde ook dat de interne markt Australische en Nieuw-Zeelandse vernieuwers vertrouwen om bescherming van intellectuele eigendom in het buitenland te zoeken zou geven.

De ministers zijn ook te kijken naar het hebben van een enkele verordening kader en orgaan voor octrooigemachtigden in beide landen, het vrijgeven van een discussienota over de kwestie in april.

“Gestandaardiseerde accreditatie voor octrooigemachtigden zal uitvinders vertrouwen dat ze krijgen dezelfde hoge kwaliteit op de hoogte advies aan beide zijden van de Tasman,” zei Power aan de tijd, terwijl Carr zei dat het zou tijd, geld en moeite besparen voor het vak.

Ambtenaren zijn nu analyseren inzendingen, aldus het kantoor Power, en zal rapporteren aan de ministers te zijner tijd.

Het Instituut voor octrooi- en merkenbureau Advocaten van Australië (IPTA) heeft in een inzending te zeggen dat het niet is in tegenstelling tot de oprichting van één regelgevende instantie en registreren voor octrooigemachtigden, en dat zij van mening is dat de verantwoordelijkheden voor het lichaam uiteengezet in het papier in het algemeen geschikt.

De Australische Federatie van de intellectuele eigendom ook een aanvullend document ingediend, zegt dat het belangrijk is dat, wanneer de normen verschillen tussen de landen in de accreditatie, de betere standaard wordt genomen voor beide landen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze