Waarom Android en zelfs Windows zou kunnen maken op de Raspberry Pi 3

De Raspberry Pi 3 in haar nieuwe officiƫle case.

We dachten dat we zouden verkopen 1000 ‘: De binnenkant verhaal van de Raspberry Pi, Raspberry Pi: Inside the Pi fabriek; Windows 10 op de Raspberry Pi: Wat u moet weten, Raspberry Pi Zero: Wat u moet weten

De Raspberry Pi 3 is vandaag – maar welke veranderingen zal maken naar de systemen van de Pi kan draaien?

De Pi’s co-creator Eben Upton sprak over de nieuwe besturingssystemen de gemeenschap is bezig om de Pi 3 tot stand te brengen en de kans op het zien van Android, Chrome OS en misschien zelfs een volledige versie van Windows op het bord.

Terwijl Windows 10 werd uitgebracht voor de Raspberry Pi 2 van vorig jaar is het niet de volledige desktop-versie van het Microsoft OS, maar een cut-down versie genaamd Windows ivd Core ontworpen om Internet of Things apparaten te ondersteunen.

Echter, Upton zegt dat de Pi 3 is technisch in staat van het runnen van een volledige versie van Windows – te wijzen op de gelijkenissen van de raad van bestuur onderliggende hardware architectuur met die van de oorspronkelijke Surface RT tablets, die een versie van Windows 8 liep.

“Er is geen fundamenteel verschil tussen dit apparaat en een Windows Surface-apparaat,” zei hij.

“Het besturingssysteem onderbouwing zijn hetzelfde. We willen heel graag de [Windows] shell en toepassingen op daar, maar dat is niet iets dat in ruimte is voor de relatie die we hebben [Microsoft] op dit moment.”

De Pi 3 is gebaseerd rond een krachtiger CPU kern dan de oorspronkelijke oppervlakte tabletten maar het geheugen is de helft van het oorspronkelijke oppervlak en geklokt met een lagere snelheid.

Ook, Upton benadrukt dat de Windows-software die de meeste mensen willen lopen zijn de apps die zij gebruiken op hun desktops en laptops thuis, niet veel kleiner aantal titels die liep op Surface RT. De Surface RT besturingssysteem is inmiddels vervangen door Windows 10 Mobile, die kan worden gebruikt op tablets en smartphones die, net als de Pi, gebruik maken van ARM-gebaseerde hardware.

De boost aan de prestaties van de Pi kan helpen die willen desktop Windows-software draaien op het bord. Het uitvoeren van deze software op een van de Pi’s Linux-gebaseerde besturingssystemen vereist dit moment gebruik van de tools ExaGear and Wine samen. Deze aanpak werd genomen met beperkt succes, voegt het toe aanzienlijke overhead – die extra verwerkingsvermogen de pi 3, ten minste kan inspelen op.

“We ploeteren aan het, zoals we ze meer en meer macht in het systeem is dat de waaier van dingen die mogelijk wordt”, aldus Upton.

Een versie van Windows 10 ivd Core zal worden uitgebracht voor de Pi 3 op een later tijdstip en is in een compleet genoeg staat dat het naar verwachting zal worden gedemonstreerd op de Pi 3 lancering op maandag.

de open-source equivalent van Chrome OS – – om te draaien op de Pi De gemeenschap van Pi-gebruikers hebben een beetje meer succes bij het verkrijgen van populaire besturingssystemen Android en Chromium OS gehad.

Werkzaamheden poort deze systemen de boord moeten worden geholpen door het vrijkomen van de pi 3, die is gebaseerd op hetzelfde ARM Cortex A53 chipset reeds in vele Android smartphones. Nog belangrijker is de release valt samen met de ontwikkeling van een open-source 3D-graphics driver voor de Pi, dat maakt het makkelijker om deze systemen te implementeren.

De Raspberry Pi 3 Model B is nu beschikbaar voor $ 35 via Premier Farnell en RS Components.

“Onze technische keuzes waren de gemeenschap blokkeren van het krijgen van dit soort dingen gedaan en we zijn weg steun van deze nu,” zei Upton van het Mesa en DRM driver ontwikkeld door Eric Anholt.

“Er is een vrij indrukwekkend op zoek Chromium OS poort voor de Pi. Naarmate we meer rekenkracht en als Eric’s stuff verder rijpt, we hopen dat kunnen iets wat we kunnen onderschrijven en hebben als een optie op de Pi te worden.”

Eind vorig jaar een YouTube-gebruiker met de naam Geek Till Het Hertz toonde de vooruitgang die zij hadden gemaakt brengen Android 6.0 Marshmallow op de Pi 2.

Lees het volledige interview met de Pi’s co-creator over wat de nieuwe raad van bestuur mogelijk maakt op elaptopcomputer.com.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s