Wil je de meest betrouwbare Windows-pc? Koop een Mac (of misschien een Dell)

Als u wilt dat een betrouwbare Windows-pc, misschien moet je een Mac te krijgen.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons

Dat is de conclusie van een nieuw rapport dat vandaag is vrijgegeven door Soluto, die de gegevens van haar cloud-gebaseerde PC monitoring en management software kraakte op de proppen komen met een lijst van de 10 meest betrouwbare draagbare pc’s die je kunt kopen vandaag.

De meest betrouwbare Windows-pc die je kunt kopen vandaag de dag, volgens het verslag van Soluto’s, komt niet van een van de toonaangevende hardware OEM’s. In plaats daarvan, het is gebouwd door Microsoft’s aartsrivaal Apple. (Je moet Apple’s Boot Camp gebruiken nut en koop uw eigen Windows licentie om de Mac te zetten in een Windows-pc.)

Het rapport geeft ook een gedeeltelijk antwoord op de eeuwenoude vraag of u een leverancier OEM-image van Windows moet gebruiken of afvegen en het uitvoeren van een schone installatie.

Soluto De database bevat gegevens verzameld van miljoenen machines met Windows. Voor deze studie, het bedrijf gekozen voor een steekproef van gegevens die zijn verzameld in de eerste drie maanden van 2013 van 150.000 draagbare pc’s. Ze gefilterd de dataset dus het bevat alleen modellen beschikbaar voor aankoop vandaag, Windows 7 of Windows 8.

Dat liet een totaal van 49 modellen uit een who’s who van de hardware makers. De ‘s werelds grootste pc-OEM, HP, had de meeste vermeldingen op de lijst, gevolgd om door Lenovo, Dell, Samsung, Asus, Acer, Toshiba en Apple.

Op de top van de lijst Soluto is de 13-inch MacBook Pro (medio 2012 model), die de beste betrouwbaarheid score van het stel verdiende. De score wordt rekening gehouden met het programma crashes en hangt (evenementen waar de aanvraag wordt niet responsief gedurende minstens vijf seconden), de gemiddelde opstarten, het aantal processen op de achtergrond, en het aantal BSODs (STOP fouten, alias de “Blue Screen of Death “) per week.

Wat is het meest verrassende over deze top-10 lijst is die niet op. HP is helemaal niet vertegenwoordigd, en gigantische Lenovo piepte in naar de laatste plek op de lijst met zijn prijzig ThinkPad X1 Carbon nemen. ASUS en Samsung zijn nergens te vinden.

Daarentegen Dell maakt de helft van de modellen op de lijst, en Acer verdiende twee plaatsen, met inbegrip van een goede tweede.

Het geheim van hun succes is niet zo verwonderlijk. Beide bedrijven leveren relatief schone installaties van Windows, met veel aandacht besteed aan de chauffeurs. Dell bevat minimale hoeveelheden van third-party software in zijn pc’s, een praktijk die draagt ​​bij aan de betrouwbaarheid van haar producten. Daarentegen, toen ik laatst keek naar consumenten-pc’s van HP en Samsung vond ik dat crapware was een prestatie ondermijnt nachtmerrie.

Acer Aspire E1, een koopje geprijsde 15-inch notebook, verdiende rock-solid betrouwbaarheid scores, bijna gelijk aan die van een schone installatie van Windows op een MacBook Pro die bijna drie keer kost zo veel. Dat is een belangrijke data punt in het voordeel van de stelling dat PC OEM’s inderdaad betrouwbare hardware kan worden geleverd met een fabriek installatie van Windows. Wipe-en-installeer zou een optie, geen noodzaak.

Soluto deelden een data punt met mij eens dat u niet zult vinden in het rapport. In hun steekproef, 35 procent van de Lenovo had non-OEM Windows-installaties, wat betekent dat ze werden weggevaagd en reimaged door de eigenaar. Voor Dell en HP, de percentages waren 28 procent en 22 procent respectievelijk. Daarentegen, slechts 15 procent van de Acer machines werden reimaged. Ik vermoed dat de hogere percentages zijn een indicatie van een groter aandeel van Lenovo en Dells onder IT-professionals en zakelijke kopers, met Acer dat het veel meer gericht op een consumentenmarkt, dat is het onwaarschijnlijk dat de radicale chirurgie van een schone Windows te installeren doen.

Een nadere blik op de ruwe data suggereert dat BSODs, waarin Windows stopt met werken als gevolg van een fatale geheugenfout of driver fout, zijn relatief zeldzaam. Op een 13-inch MacBook Pro (niet Retina) met een schone installatie van Windows, Soluto’s gegevens suggereren je een BSOD zien eenmaal per twee jaar. Op een Dell XPS 13 Ultrabook, een BSOD hief zijn lelijke kop met een snelheid die gelijk is aan een per negen maanden of zo. Daarentegen is de steekproef gegevens van 15-inch MacBook Pro met Retina displays leed BSODs met een snelheid van één per vijf weken.

Zonder nader te kijken naar de gegevens, is het onmogelijk om te zeggen of die crasht op de duurdere duurdere MacBook Pro Retina zijn het resultaat van slechte bestuurders van Apple of stuurprogramma’s van derden en software die niet goed spelen met dure hardware van Apple. Ze kunnen ook 8 installaties met behulp van de Windows 7-versie van Boot Camp hebben opgenomen Windows.

Zoals in het verslag, moet Apple’s twee vermeldingen in de lijst zijn onder andere een gigantische sterretje. Windows direct op een Mac (zonder het gebruik van virtualisatie software) vereist het gebruik van Apple’s Boot Camp nut en de aanschaf van een aparte Windows-licentie bij een typische kosten van tussen de $ 130 en $ 200. Dan moet je de harde schijf te partitioneren en zelf installeren Windows.

Ondanks deze extra horden, waren er genoeg Mac eigenaren bereid zijn om het gedoe van Windows op een Mac om die modellen te zetten op de radar Soluto’s verduren.

Vanwege de timing van deze studie, de meeste van de machines (ongeveer 89 procent) werden met Windows 7, met iets meer dan 10 procent met Windows 8. Noch Microsoft’s Surface Pro, die gingen op de verkoop in het midden van de dataverzameling periode noch enig-touchscreen uitgeruste Windows 8 pc’s worden weergegeven in het rapport. Die situatie zou moeten veranderen in de loop van de komende maanden, en die modellen zal worden weerspiegeld in toekomstige uitgaven van verslagen Soluto’s.

Er is meer aan de aanschaf van een pc dan alleen de betrouwbaarheid, natuurlijk. De prijs is een belangrijke overweging voor zowel consumenten als bedrijven. De gemiddelde prijs van de acht Windows-pc’s in de lijst Soluto is $ 682. Dat is $ 1.500 minder dan u betaalt voor een MacBook Pro met Retina-display.

En er zijn andere overwegingen ook. Sommigen, zoals bouwkwaliteit, de grootte en het gewicht, kunnen worden gekwantificeerd. Anderen, zoals het gevoel van een toetsenbord of de werking van een trackpad, zijn ongrijpbaar. En met Windows op een Mac voegt andere hoofdpijn, met inbegrip van compatibiliteitsproblemen met imaging en back-up software.

Als je aangetrokken voelt tot een van deze pc’s, ik verzoek u dringend om het volledige rapport Soluto lezen, zodat u een aantal van de subtiliteiten in hun analyse kunnen vangen.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons