? Abbott verwerpt data-retentie kosten klachten van telco’s

Australische premier Tony Abbott blijft de verplichte data-retentie Bill verdedigen, zeggen dat in vergelijking met de netto waarde waarde van de telecommunicatiesector, de kosten voor de telco’s te behouden gegevens zou geen last.

“Zelfs als de kosten in de orde van een paar honderd miljoen, je moet niet vergeten dat dit een AU $ 40000000000-plus sector, zodat de kosten zijn relatief bescheiden, en natuurlijk, we de overheid bereid zijn om werken met de sector om ervoor te zorgen dat we dragen ons eerlijk deel van de kosten als goed, “zei hij op donderdag.

Onder het wetsvoorstel, zal Australische telecombedrijven worden verplicht om te behouden en als-nog-undefined set van klantgegevens voor twee jaar, die call records, adresgegevens, e-mailadressen en toegewezen IP-adressen zal omvatten.

Telstra heeft eerder gezegd zonder de openbaarmaking geen echte figuren die een deel van de kosten van het bedrijf zal tegenkomen komt van het creëren en opslaan van gegevens die het nog niet gebruikt. Het bedrijf gaf aan dat het op dit moment niet de Opslag toegewezen IP-adressen op zijn mobiele netwerk, of gemiste oproep informatie.

Ondertussen, Optus verluidt geschat dat de kosten voor het opzetten van een nieuw systeem om vast te houden en beschikbaar maken van de gegevens aan wetshandhavingsinstanties kan oplopen tot AU $ 200 miljoen, maar zei dat het “werkbaar”.

Abbott zei dat hij ingelicht was door de Australische Federale Politie (AFP) op donderdagochtend, en zei dat het behoud van metadata zal cruciaal zijn voor de rechtshandhaving onderzoeken zijn.

“[Er is] een reeks van strafzaken, een geneesmiddel invoer geval een bescherming van het kind geval is, en een contra-terrorisme geval. Nu, metadata was absoluut van cruciaal belang voor de oplossing van al deze gevallen, en zeker in het geval van de contra- terrorisme geval, er waren minstens twee massa-ongeval terroristische gebeurtenissen in de planning die verhinderd waren in grote mate als gevolg van de toegang tot de metadata, “zei hij.

Dit is niet alleen leuk om te hebben, dit is iets wat absoluut noodzakelijk als we de Australische gemeenschap te beschermen.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Australische Federale Politie commissaris Andrew Colvin overeengekomen, met de nadruk dat zonder het behoud van metadata, dat is de “fundamentele basis bouwsteen voor onderzoek”, het succes van het oplossen en voorkomen van misdaden op zowel een Commonwealth en nationaal niveau zou worden “ernstig belemmerd”.

Colvin ook aan de orde zorgen dat de data-retentie wetgeving een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer rechten zal zijn, zeggen dat het niets anders dan een misvatting, zoals wetshandhavingsinstanties geen nieuwe bevoegdheden krijgt.

Er is een verschil tussen wat mogelijk en toegestaan ​​als de technologie toeneemt is, metadata is vrij breed. Deze wetgeving beperkt het aan die specifieke stukjes informatie die van cruciaal belang voor de rechtshandhaving zijn: De identificatie principes rond communicatie, “zei hij.

Abbott heeft aangedrongen oppositieleider Bill Verkort de wetgeving te steunen, als stem van de Arbeid waarschijnlijk voor de wetgeving door de Senaat te passeren nodig zal zijn.

Verkorten aangegeven in een persconferentie donderdag dat Labor is voorstander van de nationale wetgeving inzake beveiliging, maar waarschuwde dat de wetgeving niet mag worden overhaast.

“Labor heeft een fantastisch record van het werken in het nationaal belang van de nationale veiligheid. Als het gaat om het bestrijden van de vreselijke gesel van het terrorisme, we zijn allemaal in hetzelfde schuitje. Maar we hebben geen diensten of gunsten aan de Australische mensen of hun nationale veiligheid door haasten wetten door het parlement, “zei hij.

Wat Australiërs verwachten van hun parlementsleden is dat aan de ene kant, prioriteren we de nationale veiligheid en de veiligheid van Australië en in evenwicht te brengen met de zorg in het proces van het maken van Australië veilig, we nog steeds de individuele vrijheden die Australië maken zo’n fantastische plek om te wonen te behouden . Rush en de haast niet zal helpen verbeteren van de veiligheid van Australië.

De AFP’s steun voor de verplichte data-retentie regeling weerspiegelt vergelijkbare standpunten door staatswet-handhavingsdiensten uitgedrukt vorige week, tijdens een parlementaire commissie, waar sommige duwden de te bewaren gegevens langer dan twee jaar.

NSW politie Adjunct-commissaris Malcolm Lanyon zei op het moment dat de politie wil de bewaard tot zeven jaar gegevens te zien.

Lanyon zei dat moorden, seksueel geweld en berovingen enkele jaren kan duren om te onderzoeken, wat betekent dat hoe meer gegevens gehouden, des te meer politie heeft om mee te werken.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters