? Beginnen met Linux in de vroege dagen

In 1991 was ik al een ervaren Unix sysadmin en schrijver. Ik weet zeker dat ik zag Linus Torvalds beroemde Usenet-bericht: “Ik ben bezig met een (gratis) besturingssysteem (gewoon een hobby, zal niet groot en professioneel worden als GNU) voor 386 (486) AT klonen,” en ik betaalde hij geen verstand. Veel mensen zeiden soortgelijke dingen en weinig van gekomen. Deze keer zou het anders zijn.

Vandaag de dag, zelfs Microsoft is op het Linux-bandwagon, maar in het begin, te beginnen met Linux was niet gemakkelijk.

Torvalds was een briljante programmeur met een geschenk voor het krijgen van anderen om met hem te werken. Dit, in combinatie met het gebruik van de GNU General Public License versie 2 (GPLv2), maakte Linux besturingssysteem van de keuze voor alles, van supercomputers tot smartphones. Het zag er niet op die manier aan de start.

Ted T’so was de eerste Noord-Amerikaanse Linux kernel ontwikkelaar. Hij begon te werken met Linux in september 1991 met de 0.09 kernel. In die tijd, de enige manier waarop je kon Linux downloaden was via een trage verbinding van een Finse FTP-server. Dus, stel T’so en gastheer van de eerste Noord-Amerikaanse Linux ftp-server: zijn persoonlijke desktop.

Tegenwoordig werkt hij bij Google. Hij herinnert zich dat in de vroege dagen van Linux is een van de redenen waarom Linux succesvol was, was vanwege de “steen soep aanpak. Iedereen had zijn eigen belangen en werkten samen om ervoor te zorgen dat hun project of problemen heb gewerkt”.

James Bottomley, een IBM onderscheiden ingenieur en Linux programmeur, kreeg zijn start in Linux. In 1992 was hij bezig met een computationele natuurkunde PhD in Cambridge. Over die tijd, zei hij

Hij was niet de enige pionier die naar Linux kwam vanwege de kosten. Gerald Pfeifer, senior director van producten en technologie programma’s SUSE ‘s, zei

Vandaag hebben we vergeten over, maar in de jaren ’90 een van de redenen waarom Linux was zo aantrekkelijk was het veel goedkoper dan de high-end Unix-systemen. Er waren Unix-systemen voor x86-processors, zoals NeXTStep, MacOS’s voorvader, SCO OpenServer, en Dell SVR4 Unix – ja, Dell gebruikt om zijn eigen Unix – maar relatief weinig mensen gebruikt hen. De BSD Unixen, die vóór Linux kwam, had een zekere mate van ondersteuning, maar Linux werd al snel veel populairder.

Bottomley is nog steeds verbaasd dat Linux “overschaduwd alle andere open-source besturingssystemen en gewoon bleef daar”. Hij ging verder

Een van de redenen waarom Bottomley denkt dat dit gebeurd is vanwege Torvalds ‘stijl van leidinggeven. “Er is een zeer tot gewaardeerde feit over het beheer: je hoeft niet om de juiste beslissingen te voren (hoe kun je, je meestal niet genoeg informatie hebben) te maken hoef je alleen maar een snelle maar corrigeerbaar beslissing te nemen en laat crowd inkoop te werken voor de correctie. ”

Pfeifer’s kijk op Torvald’s stijl van leidinggeven, die hij ontmoette in 1994, is Torvalds ” richten zich op slechts waardoor de ‘juiste’ en ‘beste’ code in terwijl nog motiveren meer mensen om bij te dragen was IMHO een belangrijk aspect van zijn karakter en zijn leiderschap. ”

Ransom Love, voormalig CEO van Caldera Linux, in zijn tijd een belangrijke Red Hat rivaal, was een van de eerste mensen die Linux zakelijk potentieel zag. Liefde legt uit: “Ik werkte als Product Manager voor Novell over de toekomstige versies van NetWare en werkte met een aantal van de ingenieurs experimenteren met micro-kernels en verschillende technologieën. Een van hen was Bryan Sparks. Hij stelde me voor aan Linux. At de tijd, er waren slechts een paar mensen die het gebruiken. Slackware was net beginnen te komen op als een leider in het verspreidingsgebied. in gesprek met Bryan, we voelden dat we konden een desktop dat alle netwerkfuncties tentoongesteld te maken en weg te geven voor gratis met NetWare. ”

Helaas voor Novell, die uiteindelijk zou uiteindelijk het kopen van SUSE Linux, 10 jaar later, Novell was nog niet klaar voor Linux. Dus, Sparks en Liefde vertrokken Novell Caldera vormen.

Terwijl Caldera verstrikt in de SCO Linux rechtszaak fiasco zou worden, Love vertrokken voordat die ramp begon te ontvouwen. Hij bleef een Linux en open-source booster zijn. Liefde is nog steeds verbaasd over “de hoeveelheid, de kwaliteit en mogelijkheden van de mensen die werden getrokken aan het en open source. Het concept van het delen van uw ideeën en technologie openlijk is nog steeds fundamenteel veranderende samenleving en het brengen van golf na golf van technologische innovatie”.

Anderen zouden naar Linux komen in het midden van de jaren ’90. Clement Lefebvre, oprichter van Mint Linux, “begon met Slackware in de jaren ’90. Floppies gingen rond de universiteit. We gebruikten AIX daar, en dus het vooruitzicht om te draaien een Unix-achtige thuis verleid velen van ons. Voeg open source dat en het was liefde op het eerste gezicht. ik geplakt met Slackware voor ongeveer 10 jaar na dat, en ik heb zeer goede herinneringen aan it “.

Virtualisatie heeft geveegd door het datacenter in de afgelopen jaren, waardoor IT-transformatie en fungeert als de geheime saus achter cloud computing. Nu is het tijd om te onderzoeken wat de toekomst biedt voor virtualisatie als het datacenter opties rijpen en virtualisatie zich uitbreidt naar desktops, netwerken, en daarbuiten.

Linus op 25ste verjaardag van Linux, Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Het huwelijk van Microsoft en Linux

Nog steeds, anderen hadden meer pragmatische redenen. Matthew Miller, het Fedora Project Leader, legt uit: “Een vriend en ik begonnen met een ISP in het midden van de jaren ’90. We voorzien de allereerste Internet connectiviteit naar de Amish bolwerk van LaGrange, Indiana. (Ik doe dit niet het maken van up!) Onze kerninfrastructuur was aanvankelijk Windows NT, en we hadden een ober die elke avond neergestort, ongeacht wat we hebben geprobeerd. Dus, een late avond (of vroeg in de ochtend), hebben we besloten dat het kon niet erger worden met deze Linux wat we ‘zijn d gehoord. ”

Hij vervolgde: “Dus, bestelde ik één van die vijf-CD distro sets per post … de eerste schijf was Red Hat Linux, maar dat hield niet opstarten of andere reden. Slackware was de volgende, en dat werkte, dus Slackware is was het is grappig -… mijn hele leven waarschijnlijk zou anders zijn geweest als Debian was anders gesorteerd Hoe dan ook, ik denk niet dat het was meer dan een paar weken voordat we besloten dat de andere servers nodig ook worden omgezet Switched mijn werkstation dan ook, en ik heb niet sindsdien gebruikt een ander OS op elke serieuze niveau. ”

Hij is niet de enige. Terwijl Linux de desktop niet heeft veroverd, het is alomtegenwoordig. Het is in uw Android-telefoon, het bevoegdheden de meeste van de websites die u bezoekt, en het loopt uw ​​Wi-Fi-routers, tv’s en DVR’s.

 verhalen

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september