Dienst Virtualisatie brengt snelheid voordeel en lagere kosten voor TTNET toepassingen testen

Welkom bij de laatste editie van de HP Discover Prestatie Podcast Series. Onze volgende discussie onderzoekt hoe TTNET, de grootste internet service provider (ISP) in Turkije, met 6 miljoen abonnees, aanzienlijk verbeterd toepassingen inzet, terwijl de kosten te verlagen en de tijd om de levering.

We horen hoe TTNET ingezet geavanceerde Dienst Virtualization (SV) oplossingen voor end-to-end testcases te automatiseren, het verkrijgen van een pad naar geïntegreerde Unified Functional Testing (UFT).

Om te leren hoe we vergezeld door Hasan Yükselten, testen en vrijgave manager bij TTNET, dat is een dochteronderneming van Türk Telekom, gevestigd in Istanbul. Het interview werd afgenomen door Dana Gardner, principal analist bij Interarbor Solutions.

Hieronder vindt u enkele fragmenten.

Wat was de situatie daar voordat u meer geautomatiseerd werd, voordat je begon om meer software tools te gebruiken?

We zijn de toonaangevende ISP in Turkije. We zetten meer dan 200 aanvragen per jaar, en we moeten elke week een betere en snellere dienstverlening aan onze klanten, elke maand. Voordat HP SV, moesten we de andere test-infrastructuur te gebruiken in onze test cases.

We hadden vooral problemen over zaken als de toegankelijkheid, autorisatie, downtime, en persoonlijke gegevens voor het bereiken van de infrastructuur van de andere derde-partij. Dus moesten we virtualisatie op onze testsystemen, en we moesten automatisering voor het krijgen van een snelle implementatie van de release tijd korter te maken. En natuurlijk, we nodig hadden om onze kosten te verlagen. Dus hebben we besloten om de problemen door de uitvoering van SV op te lossen.

Hoe ben je te verplaatsen van waar je was naar waar je wilde zijn?

Voordat SV, konden we niet automation doen, omdat de andere partijen in discrete locaties en het was moeilijk om de andere terecht komen. We kunnen functionele test cases automatiseren, maar voor end-to-end test gevallen was het onmogelijk om automatisering doen.

Ten eerste, we geïmplementeerd SV voor het virtualiseren van de andere systemen, en we zetten SV tussen onze infrastructuur en de derde-infrastructuur. We leerden de verzoeken en antwoorden, en dan kon SV gebruiken in plaats van de andere partij infrastructuur.

Hierna konden we ook gebruik maken van tools voor automatisering. We zijn erin geslaagd om automation tools te gebruiken via de integratie van Unified Functional Testing (UFT) en SV gereedschappen, en nu kunnen we automatiseren testcases en end-to-end testgevallen uitgevoerd op SV.

We begonnen te SV eerst gebruiken in onze testsystemen. Toen we het succes zagen, hebben we besloten om SV te voeren voor de ontwikkeling van systemen ook.

Geef me een gevoel van de aard van de toepassingen die we hebben het hier over.

We zijn vooral bezig met customer relationship management (CRM) applicaties. We zetten meer dan 200 aanvragen per jaar en we hebben meer dan 6 miljoen klanten. We moeten nieuwe campagnes sommige transformaties voor nieuwe klanten, enz. Aan te bieden en te maken

We hebben alle informatie op te slaan, en tijdens het opslaan van de informatie, hebben we ook de andere systemen, bijvoorbeeld de National Identity System, door middel van telecom-systemen, openbare telefoonnet (PSTN) systemen met elkaar omgaan.

We moeten informatie vragen en we moeten maken een aantal verzoeken aan de andere systemen. Dus, we moeten alle andere systemen gebruiken in onze CRM-systemen. En we hebben ook Internet Protocol Television (IPTV) producten, diensten producten met toegevoegde waarde, en de producten van het bedrijf. Maar in principe, we zijn met behulp van CRM-systemen voor onze ontwikkeling en voor onze systemen.

ERP voor het helpt Nederlandse Insurance Giant Achmea opnieuw uit te vinden IT-processen voor Business Performance over de hele linie te verbeteren; McKesson omleidingen naar een dienstverlener die levert Fuller Business Solutions Word; Investeren Welnu, in IT met de nadruk op KPI’s Scheidt Business Leaders van Business Achterblijvers, Survey de resultaten tonen; Expert Chatten met HP over hoe beter begrip Security maakt het een Enabler, Liever dan Inhibitor van Cloud Adoptie; Expert Chatten met HP op hoe het kan inschakelen Cloud bij behoud van zeggenschap en governance; Expert Chat over hoe HP Ecosystem Biedt Holistic Ondersteuning voor VMware gevirtualiseerde IT-omgevingen

Zo duidelijk, deze zijn bedrijfskritische applicaties essentieel zijn voor uw bedrijf, uw groei, en uw vermogen om te concurreren in uw markt.

Als er een fout, een grote fout in ons systeem, de volgende dag, kunnen we niet iets te verkopen. We kunnen niets heel Turkije doen.

Laten we praten een beetje over de goedkeuring van SV. Wat heb je eigenlijk in de plaats tot nu toe?

Eigenlijk was het heel gemakkelijk om deze producten in ons systeem in te voeren, want inclusief proof of concept (PoC), konden we deze tool te gebruiken in zes weken. We brachten de eerste twee weken van de PoC en na vier weken, zijn we erin geslaagd om de tool te gebruiken.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

automatisering gereedschap

Voor de eerste zes weken konden we SV gebruiken voor 45 procent van de end-to-end test cases. In 10 weken, zou 95 procent van onze testgevallen worden uitgevoerd op SV. Het was zeer eenvoudig te implementeren. Daarna voeren we ook twee andere SVs in andere systemen. Dus, we zijn nu met behulp van drie SV-systemen. De ene is voor de ontwikkeling, een is alleen voor de campagnes, en één voor de E2E testen.

HP Software hielp ons zo veel, vooral R & D. HP Turkije hielp ons, want we waren ook met behulp van Application Lifecycle Management (ALM) gereedschap voor SV. We gebruikten QTP LoadRunners, Quality Center, etc, dus we hadden een goede relatie met HP Software.

Aangezien SV is een nieuw instrument, moesten we veel maatwerk voor onze behoeften, en HP Software was altijd bij ons. Ze waren heel snel om onze vragen te beantwoorden en om terug te keren voor onze ontwikkelingsbehoeften. We zijn erin geslaagd om het gereedschap te gebruiken in zes weken, als gevolg van HP’s Rapid Solutions.

Ik heb begrepen dat je iets in de orde van 150 diensten. U gebruikt 50 regelmatig, maar u kunt dan te draaien en te gebruiken anderen op een ad-hoc basis bent. Waarom is het belangrijk voor u om dat soort flexibiliteit en wendbaarheid hebben?

Eenvoudig te implementeren

We gevirtualiseerd meer dan 150 diensten, maar we gebruiken 48 van hen actief. We maken gebruik van deze delen van de dienst, omdat we gevirtualiseerd onze derden infrastructuren voor onze behoeften. Bijvoorbeeld, we gevirtualiseerd alle andere CRM-systemen, maar we hebben niet allemaal nodig. In gateway afstandsbediening kunt u volledig te simuleren alle andere web services. Dus, gevirtualiseerd we alle web services het, maar we gewoon gebruik maken van wat we nodig hebben in onze test cases.

In drie maanden, kregen we de investering terug eigenlijk, misschien korter dan drie maanden. Het kan tweeënhalve maand zijn. Bijvoorbeeld voor de campagne testcases, kregen we 100 procent van de efficiëntie. Voordat HP, konden we slechts zeven campagnes in een maand, maar na HP, we erin geslaagd om 14 campagnes in een maand uit te voeren.

We kregen 100 procent efficiency en drie maanden mens op deze manier, omdat drie test engineers werkten aan campagnes als deze. Voor een ander voorbeeld, vorige maand, kregen we de statistieken en we zagen dat we hadden een totale blokkade gedurende zeven dagen, dus dat was 21 werkdagen voor maart. We bespaarden 33 procent van onze mankracht met SV en er zijn 20 test engineers werken. We kregen 140 man maanden vorige maand.

Voor onze fundamentele testscenario’s, konden we allemaal testcases uitgevoerd in 112 uur. Na SV, we erin geslaagd om het uit te voeren in 54 uur. Dus kregen we 100 procent rendement in dat gebied en ook in geslaagd om de automatisering te doen voor de campagne testgevallen. We zijn erin geslaagd om 52 procent van onze campagne testcases te automatiseren, en dit betekende een zeer grote efficiëntie voor ons. Totally, we bespaarden meer dan $ 50.000 per maand.

bredere toepassingen

snelle implementatie

Denk je nu verwachten te kunnen om dit te nemen om een ​​grotere set van applicaties in Türk Telekom?

Ja. Türk Telekom licenseert deze tools en begon deze tools te gebruiken in hun test dienstverlening aan deze efficiency van deze systemen te krijgen. We hebben een filiaal bedrijf genaamd AVEA, en ze willen ook om deze tool te gebruiken. Na onze krijgen van deze efficiency, veel bedrijven willen deze virtualisatie gebruiken. Acht bedrijven op bezoek in Turkije om onze ervaringen te krijgen op deze tool. Veel bedrijven willen dit en willen dit instrument in hun test-systemen te gebruiken.

Heeft u nog een advies voor andere organisaties zoals die je hebt het beschrijven, nu dat je dit gedaan hebt? Eventuele aanbevelingen over wat je anderen die kunnen helpen te verbeteren over hoe ze het doen zou adviseren?

Bedrijven moeten eerst weten wat hun behoeften. Bijvoorbeeld, in ons bedrijf, we hebben drie blokkade systemen voor derden en de andere systemen niet veranderen elke dag. Dus het was eenvoudig te implementeren SV in onze systemen en virtualiseren van de andere systemen. We hoeven niet te virtualisatie dag doen bij dag, omdat de andere systemen niet veranderen elke dag.

Een keer per maand, we raadplegen en onze systemen te veranderen, onze web services op de hoogte te SV, en dat is genoeg voor ons. Maar als de systemen van de andere partij verandert van dag tot dag of vaak, kan het moeilijk om virtualisatie te doen per dag.

Dit is een belangrijk punt. Bedrijven moeten denken automatisering naast virtualisatie. Dit is ook een zeer efficiënte aspect, zodat dit moet worden beschouwd, terwijl het maken virtualisatie.

We begonnen te UFT te gebruiken met de integratie van SV. Zoals ik al zei, we erin geslaagd om 52 procent van onze campagne testcases te automatiseren tot nu toe. Dus willen we gaan en proberen om meer testcases, onze end-to-end testcases, de basis-scenario’s, en andere systemen te automatiseren.

Ons eerste doel is om meer te doen met de automatisering SV en UFT, en de andere is het gebruik van SV in de ontwikkeling van sites. We zijn van plan om vroeg afwijkingen in ontwikkeling sites en het krijgen van meer hoogwaardige producten in de test te vinden.

Natuurlijk, op deze manier krijgen we een snelle implementatie en wij maken vrijlating korter omdat het product meer kwaliteit zal hebben. Met behulp van performance test en SV helpt ons ook op de prestaties. We maken gebruik van HP LoadRunner voor onze prestaties testgevallen. We hebben drie doelen nu, en de laatste is het gebruik van SV met de integratie van LoadRunner.

Nou, het is echt indrukwekkend. Het klinkt alsof je in plaats van de technologieën die u zal toestaan ​​om zeer snel te verplaatsen, om zelfs een grotere terugverdientijd. Dus gefeliciteerd met dat. Krijgen meer inzicht en informatie over de beste van de IT Performance Management bij www.hp.com/go/discoverperformance. En u kunt altijd deze en andere episodes toegang in onze HP Discover prestaties podcast serie over iTunes onder BriefingsDirect.

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: HP.

Disclosure: HP is een sponsor van deze en andere BriefingsDirect podcasts.

 verhalen

ERP voor het helpt Nederlandse Insurance Giant Achmea opnieuw uit te vinden IT-processen voor Business Performance over de hele linie te verbeteren

McKesson Omleidingen IT naar een dienstverlener die levert Fuller Business Solutions Word

Investeren Welnu, in IT met de nadruk op KPI’s Scheidt Business Leaders van Business Achterblijvers, Survey resultaten tonen

Expert Chatten met HP over hoe beter begrip Security maakt het een Enabler, Liever dan Inhibitor van Cloud Adoptie

Expert Chatten met HP op hoe het kan inschakelen Cloud bij behoud van zeggenschap en Governance

Expert Chat over hoe HP Ecosystem Biedt Holistische ondersteuning voor VMware gevirtualiseerde IT-omgevingen

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics