SuccessFactors swaps NetSuite voor ByDesign

Er was een groot stuk van theater op het podium van SuiteWorld in San Francisco vanochtend toen NetSuite CEO Zach Nelson onthulde dat het bedrijf een belangrijke nieuwe klant had ondertekend uit de computerwereld: haar aartsrivaal SAP. De software kolos’s nieuw verworven dochteronderneming SuccessFactors, blijft een NetSuite klant, Nelson onthulde: “Ze hebben net vernieuwd hun licentie voor NetSuite Ik ben echt blij om SAP verwelkomen als klant.”. [Disclosure: NetSuite heeft mijn reis- en verblijfkosten gefinancierd om hier te zijn].

Over in Orlando, SuccessFactors CEO Lars Dalgaard, onlangs bevestigd als lid van SAP almachtige Raad van Bestuur, is ook op het podium vandaag onthullen nieuw geslagen cloud-strategie van SAP. Dalgaard was niet van plan om daar te staan ​​zonder te kunnen zeggen dat hij runt zijn bedrijf op SAP technologie. Volgens een persbericht van vandaag uitgegeven, SuccessFactors uitgerold een keur aan SAP-toepassingen intern binnen een periode van zes weken na de overname. Dat omvatte de overdracht van de financials op SAP Business ByDesign cloud ERP-platform. Het kan zijn NetSuite licentie heeft verlengd, maar SuccessFactors is niet langer met behulp van de NetSuite instantie. [UPDATE 15:20 PT: Volgens NetSuite, een paar honderd SuccessFactors gebruikers nog steeds toegang tot het systeem, dus het lijkt erop dat de overgang is nog in volle gang. De liefde is niet stroomt de andere kant op, want het blijkt dat NetSuite uitgeschakeld zijn SuccessFactors bijvoorbeeld binnen een week dat het wordt overgenomen door SAP.]

Wat ik ben echt geïnteresseerd in het hier, is echter het achtergrondverhaal. SAP bijna ingeblikt ByDesign onlangs, volgens de opmerkingen van co-CEO Bill McDermott. Was het platform uitstel verleend wanneer Dalgaard onthulde de urgentie van het strippen NetSuite uit de SuccessFactors backoffice? Of was het NetSuite bijvoorbeeld een ruilmiddel dat Dalgaard gebruikt om zijn nieuwe visie onderhandelen over voor ByDesign, onthuld op het podium in Orlando vandaag? Dat geldt ook voor de oprichting van een nieuwe Financials OnDemand-versie die zal worden verkocht aan SAP core grote onderneming klantenbestand. Ik kan bijna voorstellen Dalgaard slaande zijn vuist op tafel, aan te dringen op SAP aanbieden van een levensvatbare cloud app kan hij zijn bedrijf te runnen op, zeggend dat NetSuite zal blijven als hij zijn weg niet kan krijgen. Wat zijn tactiek, Dalgaard lijkt een seachange in cloud-strategie te hebben aangericht tijdens zijn korte ambtstermijn tot nu toe bij SAP. Nu hij het runnen van zijn bedrijf op eigen technologie van het bedrijf, hij gaat naar een goede weergave van hoe goed het uit zal werken in de praktijk.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle