? SUSE naar SUSE Linux te leveren voor ARM-servers

De grote broers die ARM-chip in je smartphone zijn klaar voor servers. HP, met zijn ProLiant Moonshot server lijn, denkt van wel en dat doet de Duitse enterprise Linux-distributeur SUSE.

Op 14 juli kondigde SUSE dat het vrijgeven van een versie van SUSE Linux Enterprise Server (SLES) 12 tot en met haar partners voor 64-bit ARM-server processors. Met deze nieuwe haven, zullen partners in staat zijn om te ontwikkelen, te testen en producten te leveren aan de markt. In het bijzonder, deze build ondersteunt 64-bit ARM-chips van leveranciers, waaronder AMD, AppliedMicro en Cavium samen met server fabrikanten Dell, E4 Computer Engineering, HP en SoftIron.

Waarom doen ze dit? Nou, als de andere Linux-bedrijven, zoals Red Hat en Canonical hebben gevonden, ARM belooft datacenter en cloud-gebruikers goedkoper processing power. De belangrijkste reden hiervoor is dat een 64-bit ARM aangedreven microserver een thermische ontwerpvermogen (TDP) tussen 10 en 45 watt. Ter vergelijking, conventionele x86 server vreet meer dan 90 watt.

Dat is een grote besparing, maar het is niet alleen het energieverbruik van de servers. Door het gebruik van minder vermogen, kan ARM-servers andere data-center kosten, zoals koeling te verminderen. Op een minimum, moet een 64-bit ARM-server energierekening te verminderen door meer dan de helft.

Dit is niet alleen taart in de lucht theoretiseren. Matt Eastwood, IDC senior VP van Enterprise Infrastructuur en Datacenter, zei in een verklaring: “De belangstelling voor ARM servers groeit, en de eerste ARM-server units zijn al verzendkosten in de markt. De technologie is het zien van een vroege invoering vandaag voor specifieke use cases, en rente zal naar verwachting toenemen voor de toekomst. We verwachten dat ARM zal ook significant belang zijn voor ivd-oplossingen. De release van SUSE Linux Enterprise voor AArch64 is een belangrijke stap om het helpen om een ​​Linux software-ecosysteem rond ARM-server-producten op te bouwen. ”

Om het makkelijker voor hun partners om te werken met ARM en AArch64 te maken, heeft SUSE ondersteuning geïmplementeerd voor ARM en in de openSUSE Build Service. Met deze service kunnen partners gemakkelijk pakketten tegen echte 64-bit ARM-hardware en de SLES 12 binaries te bouwen. Dit, op zijn beurt, zal hun time to market

SUSE is altijd een leider in het porten van Linux naar andere platforms, en dit programma brengt dezelfde voordelen en interactie met de ARM AArch64 ecosysteem dat onze partners die x86-64, Power and System z-oplossingen al ervaring “, zegt Ralf Flaxa, SUSE’s VP van techniek in een verklaring. “ARM partnerprogramma SUSE zal ARM ecosysteem van partners toegang tot AArch64 ondersteunde SUSE Linux Enterprise 12-software en expertise, het aanknopen van relaties die zal resulteren in de ondersteunde bedrijfsoplossingen op verschillende hardware platforms aan een verscheidenheid van behoeften van de klant te voldoen.

Wilt u meer weten over SUSE’s ARM partner programma en ondersteuning voor 64-bit ARM-processor server weten? Bezoek SUSE Brengt SUSE Linux Enterprise 64-bit ARM

 verhalen

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

System Monitoring beleid; Going oude school met tape backup; Leiders delen software-defined networking voordelen, hindernissen, begunstigd leveranciers; elaptopcomputer.com’s Afschrijvingen Calculator

Red Hat Enterprise Linux Server voor ARM gaat beta, Windows, Linux ARM servers zijn op hun weg naar het datacenter; Qualcomm: Kan het aansporen van een ARM-server surge?

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro