Teradata: het afweren van rivalen met focus op data warehousing

Data warehouse speler Teradata is in toenemende mate genoemd door de wil van Oracle en HP zo veel zelfs dat je je afvragen wat al die drukte over gaat.

Teradata is een bedrijf dat is van vaak door mijn verschillende case studies in een vorig leven komen. Data mining klanten behoren Discover Financial Services, Lowe’s, Harrah’s Entertainment, Wells Fargo en tal van andere grote ondernemingen op zoek naar klantgegevens mijne. Medicare en Medicaid onlangs ook een upgrade van zijn Teradata datawarehouse. Het momentum was duidelijk in Teradata’s eerste kwartaal (transcript): Het bedrijf handig overgoten Wall Street schattingen met een winst van $ 45.000.000, of 26 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 367.000.000.

We hebben onlangs gesproken met Randy Lea, Teradata’s vice-president van product en diensten marketing, om een ​​gevoel te krijgen voor het hebben van een bulls-eye op je rug.

Op concurrenten opvoeding van Teradata, Lea zei dat het bedrijf wordt steeds vaker doelwit omdat het gezien als een data warehouse leider. HP hoopt Neoview kunnen klanten te nemen van Teradata en Oracle Exadata database-apparaat is op zoek naar hetzelfde te doen. Een grote rivaal, is echter niet roepen Teradata: Dat is IBM.

Waarom is iedereen pitching een geoptimaliseerde stapel? Lea merkte op dat Teradata is gericht op een geïntegreerde data warehouse-stack die hardware, software en een geoptimaliseerde database I / O en geheugen bevat. “Maar de echte waarde is dat we 100 procent geconcentreerd op data warehousing”, zegt Lea, die opmerkt dat Teradata is zelden een taak van een account (meestal is dat Oracle).

Lea voegde eraan toe dat de eisen tussen een data warehousing database en een transactie één zijn “twee verschillende werelden.” Hij zei dat Teradata heeft opgezet zijn software, zodat het meerdere workloads kunnen beheren zonder een leger van database administrators.

Kan Teradata concurreren met Oracle in de database voorzijde met een eigen set-up? De Teradata-database “is niet meer dan merkgebonden SQL, Oracle,” zei Lea. “Het is onze database ontwikkeld vanuit het niets. We hadden een idee om alle van de executie in parallel te ontwikkelen. Het is geen transactie op basis.

Waar komt de hardware past? Teradata maakt gebruik van Intel-processors, samen met EMC en heeft standaard Ethernet-verbindingen voor bepaalde producten. Lea zei dat de software is de echte differentiator, maar de verbindingen te clusteren een reeks van data warehousing apparaten blijft eigendom. De farmaceutische verbindingen zijn nodig wanneer er meerdere Teradata eenheden die in parallel.

Bij opslag, Lea zei dat Teradata virtuele storage management tools voor meerdere opslagapparaten zal onthullen. Teradata’s aanpak, die meerdere technologieën station gebruikt, klinkt vergelijkbaar met wat EMC heeft gepland. Het algemene idee: Mix en match opslagtechnologieën voor het optimaliseren van de prestaties kan kosten.

De competitieve landschap. Op de vraag wat rivalen Teradata concurreert met, Lea brak het neer op deze manier

Handicaps Oracle Exadata. Oracle riep Teradata op een recente winst conference call als een manier om de Exadata product, een geïntegreerde database-apparaat tout. Lea zei dat Exadata stelt Oracle beter omgaan met volledige database tabel scans en gemengde workloads. Echter, Exadata nog steeds niet werkt voor datawarehousing workloads. Hij zei

Oracle heeft een goede transactionele database om dingen zoals plaat updates voor ERP doen. Het wordt uitgedaagd met volle tafel scans en gemengde workloads. In data warehousing de gemiddelde klant heeft 30 aanvragen. Een persoon kan doen diepe analyses over de geschiedenis van een klant, een andere sales vergelijkingen voor de week maand en het jaar en een geautomatiseerde query naar een website responstijd voor een persoonlijke weergave van advertenties te genereren. Als de database opslaat twee jaar geschiedenis kan worden 15 tot 30 verschillende manieren.

Grotere enterprise accounts: IBM en Oracle. “Het is op die manier voor de laatste 15 jaar,” zei Lea; Department niveau implementaties. Netezza, Sybase, Kleinere bedrijven:. Netezza.

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Lea stelt dat Oracle Exadata product was echt over het integreren van het subsysteem opslag, software en een geïntegreerde schijf om volledige scans beter te doen. Het grootste vraagteken is wat er gebeurt met Exadata, een HP partnerschap, wanneer Oracle sluit zijn Zon acquisitio n.

Waar Teradata past. Lea beschreven Teradata als de laag die het kraken onder de business intelligence tools doet. Het werkt samen met de wil van IBM Cognos, Microstrategy, Oracle Hyperion, SAS en SAP Business Objects.

Hoe is de vraag? Lea zei vraag is vrij stabiel geweest. “Bedrijven van het gebruik analytics tijdens slechte tijden te overleven ook. Je kunt veel fouten maken in de goede tijden, maar in slechte tijden ga je uit van het bedrijfsleven. Iedereen is versluiering voor data-analyse om hun meest winstgevende klanten te vinden”, zegt hij genoemd.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie