Toshiba Satellite Radius 15 beoordeling: Large-screen convertible met reflecterende scherm en de korte levensduur van de batterij recensie

Op een dag, misschien schermen die door middel van een volledige 360 ​​graden te draaien zal de norm voor laptops geworden. Toshiba’s Satellite in een straal van 15 shows deze functie uit in een laptop met een 15,6-inch form factor – maar wel de larger-than-usual grootte van het scherm te maken voor goede user ergonomie?

De 15,6-inch Satellite Radius 15 is een van de grotere converteerbare laptops op de markt. Toshiba

Toshiba is niet iets bijzonders met het scherm ontwerp gedaan, met een beroep op een paar eenvoudige uitziende scharnieren die sterk genoeg zijn om het scherm te houden zijn waar u het te positioneren.

Laptop, tafelblad, Presentatie, Publiek en tablet-modi; Afbeeldingen:. Toshiba, dat is belangrijk als Toshiba duwt vijf oriëntaties waaraan zij namen suggereert mogelijke toepassingen gegeven. ‘Laptop mode’ is duidelijk. Leg het scherm plat op het bureau en je bent in wat Toshiba noemt ‘tafelblad mode’, die zegt dat goed is voor het weergeven van de inhoud aan een groep. Als alle andere modi zijn aantoonbaar beter voor deze (tenzij mensen zijn blij verdringen rond en botsende hoofden om neer te kijken op het scherm), tafelblad modus voelt een beetje als een oplossing op zoek naar een probleem.

Duw het scherm round verder, stutten de laptop op een bureau in wat sommige verkopers noemen ‘tent’ stijl en je bent in ‘Presentatie mode’ (voor “de weergave van het laatste rapport”, zien wat we bedoelen?). Je zet het toetsenbord op het bureau en de hoek van het scherm aan om ‘Audience mode’ te krijgen (ja, dat is de groep-weergave vriendelijk ook). En tot slot, leg het scherm plat op de onderkant van de laptop en je bent in ‘Tablet mode’.

Er is niets revolutionair (excuus voor de woordspeling) over deze richtsnoeren niet meer, maar er zijn ook praktische overwegingen met een aantal van hen bij het werken met een laptop van deze omvang en gewicht.

Er is een 1,5 cm rand rond de bovenkant en zijkanten van de 15,6-inch scherm en een nog grotere 2cm ring onderaan het scherm, waardoor een aanzienlijke footprint meten 37.9cm breed en 24,5 inch.

Bij kleinere cabrio maakt een brede bezel echt gevoel: wanneer u werkt met het scherm volledig gedraaid in oog buitenste u misschien in de verleiding om een ​​laptop te houden in één of twee handen, tablet-stijl, en de bezel voorkomt per ongeluk kranen van het touchscreen . U zult niet willen het Radius 15 te houden als dit te lang, maar – tenzij je draagcomfort 2.24kg gewicht bent.

Als u bent, heel voorzichtig zijn van het toetsenbord. De toetsen niet fysiek lock-out, waardoor het gemakkelijk om ze zonder onderscheid te drukken. Wanneer u dit doet er niets gebeurt op het scherm, maar wij vragen ons af hoe makkelijk het zou zijn om de sleutels te beschadigen. Om eerlijk te zijn, dit is een algemeen probleem met de meeste converteerbare laptops: toetsenbord vergrendeling moet echt een standaard functie op convertibles zijn.

We waren ook onzeker over Presentatie mode, het vinden van de Radius 15 ontbreekt een beetje stabiliteit. Aan de andere kant, het grote scherm maakt het ideaal voor groepspresentaties in elke modus (zelfs headclashing tafelblad modus), terwijl in de tablet-modus met 15,6 inch scherm om mee te spelen is handig. Sad, dan dat de stereo speakers zijn een beetje een teleurstelling in dit verband: audio-uitgang ontbreekt bas, hoewel er veel volume.

Er is een veel belangrijker usability probleem, echter. Onze review-exemplaar kwam met een 1920-voor-1080-pixel (141ppi) scherm, en dat is de hoogste resolutie die je kunt kopen in het Verenigd Koninkrijk, hoewel klanten in de VS een 4K UltraHD (3840 x 2,160,282ppi) display kan krijgen. Het grootste probleem is echter dat het scherm is zeer reflecterend en er is geen ontkomen aan de afleiding van de spiegel-achtige kwaliteiten. We waren onder de indruk van de constante reflectie van ons eigen gezicht bij het werken in de laptop-modus, en hoewel het panel TruBrite IPS kijkhoeken zijn inherent prima, al konden we vaak zien in de praktijk werd ongeacht het scherm werd als gevolg. Dit zou een deal-breaker voor ons.

Ook, elke prod van het touchscreen veroorzaakt het display om rond te zwaaien, en we hoefden niet te porren zeer moeilijk om het toetsenbord gedeelte bedrijf te maken met het bureau. Dit kan heel vervelend in het dagelijks gebruik.

De Satellite Radius 15 heeft een ruime verlicht toetsenbord met een uitstekend gevoel;. Toshiba

De Radius 15’s voetafdruk is geschikt voor een full-size toetsenbord en een iets gepropt numpad. De hele zaak is verlicht met handmatige Fn-toets controle over twee niveaus van helderheid. De toetsen voelen prachtig licht en veerkrachtig onder de vingers en we hadden geen moeite met full-speed blind typen. Het grote touchpad efficiënt en ook.

Algehele bouwkwaliteit is indrukwekkend, met een zeer solide aluminium basis en het deksel waarvan zilver wordt veroorzaakt door rubberen zwarte bies rond de randen dat sommige buffering tegen zachte stoten biedt. Het chassis versmalt naar de voorzijde van de maximale dikte 2cm. Ondanks een zeer geringe deksel overhang aan de voorzijde van het chassis is dit niet het makkelijkste laptops te openen. We vonden dat een storing vingernagel tussen het deksel en basissecties de meest effectieve methode.

Onze review-exemplaar kwam met Windows 10 Huis, hoewel online Toshiba zegt dat Windows 8.1 aan boord is met een gratis upgrade. Windows 10 is een zegen voor een converteerbare laptop want het betekent automatisch schakelen tussen desktop en tegel-gebaseerde gebruikersinterface wanneer u hardware oriëntatie te veranderen. U kunt ervoor kiezen om worden gevraagd welke UI versie die u liever elke keer dat je de laptop oriëntatie te veranderen.

De 5e generatie Intel Core i5-5200U processor wordt ondersteund door 8 GB RAM-geheugen (uitbreidbaar tot 16GB). Deze dual-core 2.2-2.7GHz processor, die een HD Graphics 5500 GPU bevat, is niet leading edge, maar het is een Q1 2015 te lanceren en zou blijken perfect geschikt voor dagelijks workloads. De 1TB hybride harde schijf met 8GB SSD cache gemeld 918GB van de beschikbare opslagruimte. Dit zou genoeg moeten zijn voor de meeste mensen al op haar website Toshiba zegt dat er een 2TB HDD optie, evenals een 256GB SSD. Booting is snel, vermoedelijk omdat het OS wordt opgeslagen op de SSD.

Er zijn twee USB 3.0-poorten (en een USB 2.0-poort) op de satelliet in een straal van 15, plus een HDMI-aansluiting en een SD-kaartsleuf – maar geen bekabelde Ethernet-poort;. Toshiba

Er zijn minder poorten en connectoren dan je zou verwachten, gezien de omvang van de Radius 15 onderstel – bekabeld Ethernet ontbreekt, bijvoorbeeld. Er is een enkele USB 2.0-poort en twee USB 3.0-poorten, waarvan er één ondersteunt USB-slaapstand en laden, plus en HDMI-connector die 4K UltraHD ondersteunt. Er is ook een SD-kaartsleuf en hoofdtelefoon aansluiting. Draadloze verbindingen zijn 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.0 + LE – er is geen geïntegreerde breedband optie mobiel. Boven het scherm een ​​720p webcam is goed genoeg om videoconferenties te vergemakkelijken.

De Radius 15’s 3-cell Li-ion batterij wordt geciteerd als goed voor maximaal 7 uur en 40 minuten van het leven. In anekdotische dagelijks gebruik vonden we dit een beetje optimistisch: we hebben niet door middel van een volledige werkdag te krijgen zonder beroep te doen op het lichtnet, en zelfs stationair draaien op het bureau voor een ochtend afgetapt de batterij van 20 procent van zijn lading. Niet worden gevangen zonder de AC-adapter bij de hand …

Toshiba’s Satellite Radius 15 is een stevig gebouwde cabrio 15,6-inch laptop. Meerdere scherm oriëntaties laten lijken flexibel, maar het scherm is veel te reflectieve en bleek een constante ergernis voor ons. Samen met de matige batterijduur, dit vermindert aanzienlijk zijn aantrekkingskracht.

Aan de positieve kant, er is veel opbergruimte en een uitstekend toetsenbord, terwijl de Core i5 processor en 8 MB RAM-geheugen rust aan alledaagse workloads te behandelen zonder problemen. Algemeen is dit laptop, het kost £ 699,99 (incl BTW;.. £ 583,32 ex btw, van $ 999,99), is waarschijnlijk beter geschikt voor de Deskbound dan de mobiele werker.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop