Uber Zuid-Korea execs beschuldigd van het overtreden van de wet

Executives op Zuid-Koreaanse kantoor taxi-meldplicht dienst Uber’s in rekening zijn gebracht door de lokale politie voor het overtreden van de natie transport wet.

Seoul District Police geboekt Uber’s Zuid-Korea brand manager, samen met andere medewerkers en chauffeurs. De autoriteiten in beslag genomen een totaal van 432 punten die moeten worden gebruikt als bewijs, met inbegrip van handsets die Uber Korea uitgedeeld aan de bestuurders.

Uber is onder verdenking van het overtreden van de lokale vervoer wet, die niet-geregistreerde vervoer verbiedt uit bedrijfsactiviteiten, door samen te werken met lokale huurauto dienstverlenende bedrijven en het hebben van niet-gelicentieerde chauffeurs gebruik maken van de app om klanten te lokken. Het bedrijf naar verluidt ontving 20 procent in opdracht van haar huurauto partnerships.

Uber is ook een onderzoek voor naar verluidt het overtreden van Zuid-Korea informatie wetten niet registreren de app met de Korea mededeling van de Commissie (KCC), ‘s lands telco waakhond, en onrechtmatig verzamelen van informatie over klanten.

Uber dienst wordt wereldwijd gebruikt, maar de meeste van zijn auto’s en chauffeurs zijn zonder vergunning “, aldus een woordvoerder van Seoul District Police ‘. Het verstoort de taxi-industrie, en ze zijn niet betalen van belastingen, want er zijn geen goede belastingheffing processen op zijn plaats.

Seoul District De politie is ook van plan op te roepen Uber CEO Travis Kalanick, en onderzoekt het bedrijf voor verdere onrechtvaardige winst.

Een Uber Zuid-Korea woordvoerder zei dat het bedrijf heeft samengewerkt met de politie volledig, maar ontkende alle aantijgingen.

juridische kwesties Uber uit te breiden over de hele wereld, met het bedrijf geconfronteerd met honderdduizenden dollars aan boetes, staakt-het-and-desist mededelingen, en bedreigingen van de geschillen sinds de lancering in Australië, personenauto’s in het midden van januari wordt verbannen uit alle-ride afkomstig taxi apps in China ; tienduizenden dollars aan boetes wordt heel Taiwan uitgegeven vanaf december, en de São Paulo burgemeester kantoor in Brazilië beboeten verschillende drivers $ 900 gemiddeld voor het bedienen van taxidiensten zonder rechterlijke machtiging in augustus.

In India, werd Uber bedreigd met sluiting in oktober als het niet haar business model om een ​​twee-staps-verificatie proces voor de betaling service te bieden niet veranderde. Hierdoor Uber introduceerde een mobiele portemonnee verbinding met Paytm november. Echter, een maand later, de regering verbood Uber uit bedrijfsactiviteiten in New Delhi, toen 32-jarige bestuurder Shiv Kumar Yadav werd belast met naar verluidt het verkrachten van een 26-jarige vrouwelijke passagier.

Ondanks dit, Uber opnieuw gelanceerd in India binnen zes weken, het hervatten van activiteiten in het kader van een radio taxi licentie. Vorige maand, benadrukt de verbeterde beveiliging, waarin staat dat het zou worden de implementatie van een in-app SOS paniek knop, en zou worden delen van al de bestuurder en voertuiggegevens met het ministerie van Verkeer en de verkeerspolitie.

Ook in december vorig jaar, een Uber bestuurder in Boston werd belast met de vermeende aanranding van een passagier. Uber’s hoofd van de wereldwijde veiligheid Phillip Gardenas reageerde door te zeggen dat het bedrijf zou werken aan de ontwikkeling van biometrische en voice-verificatie systemen en polygraaf tests voor haar wereldwijde screening processen.

Uber werd ook gedwongen om activiteiten op te schorten in Portland, Oregon, gedurende drie maanden vanaf eind december, terwijl de stad werkt op vaststelling van wettelijke richtlijnen voor taxi apps.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Ondanks deze universele juridische uitdagingen, Uber zag de waarde van de serie E ronde van de onderneming financiering stijging met $ 1 miljard $ 2200000000 net vorige maand, met een totale capaciteit van de ronde is naar verluidt het bereiken van $ 2800000000.

 Korea ()

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice