De volgende grens voor kunstmatige intelligentie? Leren gezond verstand de mens ‘

A Space Odyssey (1968) en transcendentie (2014), waarin het bewustzijn een eigenzinnige wetenschapper wordt geüpload naar een computer: bijna een halve eeuw tussen de release van de film 2001 is verstreken. Ondanks het feit dat 50 jaar uit elkaar, hun percelen, echter, zijn in grote lijnen vergelijkbaar. Science fiction verhalen blijven de komst van mensachtige machines die in opstand komen tegen hun makers stel en krijgen de overhand in de strijd.

Op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) onderzoek, over de laatste 30 jaar, vooruitgang is evenzo trager dan verwacht.

Terwijl de AI is in toenemende mate deel uit van ons dagelijks leven – in onze telefoons of auto’s – en computers verwerken van grote hoeveelheden gegevens, ze missen nog steeds menselijk niveau capaciteit inhoudingen op de informatie die ze krijgen te maken. Mensen kunnen verschillende delen van een krant te lezen en begrijpen, begrijpen de gevolgen en implicaties van een verhaal. Gewoon door interactie met hun omgeving, de mensen te verwerven ervaring die ze impliciete kennis geeft. machines van vandaag gewoon niet hebben dat soort van bekwaamheid. Nog.

Skype’s mede-oprichter wil om de mensheid te beschermen tegen de existentiële dreiging van kunstmatige intelligentie te houden.

Hierdoor alledaags redeneren blijft een uitdaging AI-onderzoek. “We hebben machines die zijn erg goed in het spelen van schaken, bijvoorbeeld, maar ze kunnen domino niet te spelen”, Ramón López de Mántaras, directeur van het van Artificial Intelligence Research Institute Spanish National Research Council zei. “In de afgelopen 30 jaar, onderzoek heeft zich gericht op zwakke kunstmatige intelligentie – dat wil zeggen, bij het maken van machines heel goed in een specifiek onderwerp – maar wij hebben niet gevorderd dat er veel met gezond verstand redeneren,” zei hij tijdens een recent debat georganiseerd door het ministerie van telecommunicatie en de informatiemaatschappij de Catalaanse regering.

Zal deze situatie veranderen met de ontwikkeling van slimme stad en cognitieve computersystemen, ontworpen om te kunnen mensachtige analyse van complexe en diverse data sets uit te voeren? López de Mántaras, die is het verkennen van een aantal van de meest ambitieuze vragen bij de KI sinds 1976, denkt van niet. “Noch big data, noch high performance computing brengen ons dichter bij de robuustheid in AI,” zei hij.

Futuristen die praten over ‘de singulariteit’, wat betekent dat de hypothetische komst van kunstmatige algemene intelligentie (ook bekend als een sterke AI), voorspellen zal plaatsvinden tussen 2030 en 2045. López de Mántaras is sceptisch, maar: “Als er geen grote verandering in informatica, zal het niet gebeuren. ”

De voornaamste moeilijkheid bij kunstmatig reproduceren van de werking van de hersenen veroorzaakt door het feit dat het orgaan analoog. Het vermogen om informatie te verwerken niet alleen afhankelijk van de elektrische activiteit van neuronen, maar ook op veel soorten chemische activiteit, die niet kan worden gemodelleerd met de huidige technologieën. López de Mántaras speculeert dat de niet-silicium gebaseerde technologieën zoals memristors, een soort passieve circuit elementen die een relatie tussen de tijd integralen van de huidige en spanning over een twee-terminal element te handhaven, of DNA-informatica nodig zullen zijn om vooruit te komen. Maar, merkt hij op dat we iets meer dan een technologische verandering om het probleem op te lossen nodig: we moeten ook nieuwe wiskundige modellen en algoritmen om kunstmatig te reproduceren het menselijk brein – algoritmen die zijn nog niet bekend.

In 2030 echter, kan humanoïde robots die interageren met de omgeving en die kunnen meer algemene intelligentie zijn ontwikkeld, zei hij, en bedrijven zullen profiteren van de trend. Sociale robots als binnenlandse assistenten of van ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen te helpen wordt gewerkt, net als zelf-besturen van voertuigen, hoewel hun AI is nog niet overal in de buurt menselijk niveau.

Ondertussen is López de Mántaras ‘team dat werkt aan een project om de problemen van een machine gezichten in het begrijpen van zijn eigen beperkingen te illustreren.

Grijpen wat we wel en niet kunnen doen moge duidelijk zijn voor de mens, maar niet zo aan machines. De Artificial Intelligence Research Institute (UIA) heeft samen met het Imperial College in Londen aan het project, dat een elektronisch muziekinstrument ontwikkeld door de Universiteit Pompeu Fabra (UPF) van Barcelona, ​​genaamd Reactable gebruikt. Geïnspireerd door modulaire analoge synthesizers, zoals die door Bob Moog ontwikkeld in de vroege jaren 1960, Reactable maakt gebruik van een groot, rond multi-touch enabled tafel, die performers ‘spelen’ door het manipuleren van fysieke objecten op de tafel, draaien en ze te verbinden met elkaar maken verschillende geluiden en een compositie te maken.

De IIIA van de machine is te leren hoe het Reactable te spelen, het aanpassen van zijn bewegingen met behulp van gezond verstand redeneren. Als het IIIA machine te snel beweegt, kan hij het beroep correct uitgevoerd. De machine kan leren wanneer haar acties zal slagen, en ontwikkelt het vermogen om te voorspellen wat er zal gebeuren wanneer en of het ook mislukt. Dergelijke leren is lastiger dan het lijkt.

Waarom AI meer banen zou kunnen vernietigen dan het creëert, en hoe ze te redden; DeepMind Google’s kunstmatige intelligentie azen Atari gaming uitdaging; Kunstmatige intelligentie in uw winkelwagen: Machine learning voor online retailers

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

“We zijn nu experimenten doen om te zien wat er gebeurt als je het instrument te bewegen om te zien of de robot is in staat om een ​​goede positie, herontdekken” López de Mántaras gezegd – vinden waar het voorwerp is ontstaan ​​uit en het geluid het daar gemaakt.

Het leerproces moet vergelijkbaar met de menselijke manier van de dingen, die bekend staat als ontwikkelings- of epigenetische robotica te doen zijn. “Het is fundamenteel onderzoek zonder onmiddellijke toepassing, maar het is belangrijk voor de toekomst” López de Mántaras gezegd.

Dit onderzoek is nodig om toekomstige robots gezond verstand kennis te ontwikkelen. Bijvoorbeeld weten dat om een ​​object aan een touw je het touw te trekken bewegen en niet te ver. Dit en andere fysische eigenschappen van een object gebrek aan ervaring. Uiteindelijk, zegt López de Mántaras, voor eventuele echte toekomst van kunstmatige intelligentie om gemaakt, zal het moeten hebben zo’n gezond verstand kennis als haar beschikking.

Robots die muziek spelen lijkt misschien niet te veel in de weg van de ethische vragen oproepen. Maar wat als AI werd gebruikt door een muzikant om beter te spelen – maakt het uit of dat muzikant wint een prestigieuze wedstrijd? En wie moet AI verbeteringen te reguleren? Dergelijke vragen waren onder degenen orde gesteld in de # eTIC debat, waar López de Mántaras en Albert Cortina, advocaat auteur van een boek over singulariteit en posthumanisme, deelden hun bezorgdheid voor het verminderen van de risico’s voor de samenleving van intelligente machines.

Ethiek van de AI

Cortina zei dat het debat is niet alleen de vraag of mensen hun mogelijkheden moeten verbeteren, maar of deze verbeteringen ongelijkheid zal genereren. Het is gemakkelijk om een ​​situatie waarin mensen met de middelen die in staat zijn om hun eigen lichamelijke of geestelijke vermogens met AI te vergroten zien, waardoor de rest van de maatschappij met hun al te menselijke vermogens. Moeten mensen ‘gebruik van AI te verbeteren zelf worden afgedekt om gelijkheid te bevorderen, of zou de maatschappij beter af zijn als mensen in staat waren om de machine intelligentie toe te voegen aan hun eigen?

López de Mántaras zei dat er twee belangrijke aspecten aan AI die moeten worden geregeld: het gebruik van dodelijk autonome wapensystemen en privacy. In deze zin, López de Mántaras ondertekend, met andere AI experts over de hele wereld, een open brief die belooft om de voortgang aan kunstmatige intelligentie het niet groeien buiten de controle van de mensheid zorgvuldig te coördineren.

Er is nu een brede consensus dat de AI-onderzoek gestaag vordert, en dat de impact op de samenleving is waarschijnlijk toenemen. De potentiële voordelen zijn enorm, want alles wat de beschaving te bieden heeft is een product van de menselijke intelligentie, we kunnen niet voorspellen wat we zouden kunnen bereiken als deze intelligentie wordt versterkt door de instrumenten AI kunnen voorzien, maar de uitroeiing van de ziekte en armoede zijn niet ondoorgrondelijk. Vanwege het grote potentieel van AI, is het belangrijk om te onderzoeken hoe om zijn vruchten te plukken terwijl het vermijden van mogelijke valkuilen “, aldus de brief.

Niettemin, die de grenzen van het gebruik van AI moeten opstellen blijft onbeantwoord.

kunstmatige intelligentie

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent