Met Windows 8, wat betekent “geen compromissen” bedoel je?

Vorige week had ik een kans om het kort te verkennen; eerste Windows RT-apparaat om te verschijnen in het wild. Hoewel we hebben eerder gezien gecontroleerde onstage demo’s, was dit ononderbroken hands-on tijd. (Je zou kunnen hebben, gezien de video’s.)

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Maar laten we duidelijk zijn: Het houden van een tablet met de ene hand en het neersteken op het touchscreen met de wijsvinger van de andere hand terwijl het proberen om beide handen uit de weg van de videocamera houden is niet een test van de bruikbaarheid of de productiviteit. Het is een kijkje onder de dekens, niets meer.

Om nog meer duidelijkheid: de 20 minuten of zo, dat ik in staat was om door te brengen met de Samsung Ativ Tab was niet genoeg voor mij om een ​​thumbs up / down beslissing over het te maken, net zoals mijn nog beperkte tijd met Microsoft’s Surface was niet genoeg om meer dan catalogus eerste indrukken en speculeren over de toekomst te doen.

Maar ik heb genoeg tijd met tabletten (een decennium, eigenlijk) en de traditionele pc’s (dertig jaar) doorgebracht om te weten wat werkt voor mij. En een experiment leidde ik uit noodzaak op weg naar huis vanuit Europa maakte één ding heel duidelijk

Ik zou niet willen om een ​​tablet- iPad of Android, Windows 8 of Windows gebruiken RT-als mijn enige computer-apparaat. Die vervelende toetsenbord op het scherm dekt tot een schokkende hoeveelheid werkruimte, en het is zelden zo nauwkeurig of zo eenvoudig te gebruiken als een fysiek toetsenbord, met zijn tactiele feedback en ergonomisch ontwerp. En het ontwerpen van opties voor gebruik met touch betekent het vereenvoudigen van hen dramatisch, vaak tot het punt van het verliezen van de toegang tot het volledige scala van dingen die je wilt doen. Compromissen.

En toch zijn er momenten waarop een touchscreen is een welkom alternatief voor een fysiek toetsenbord dat meer geschikt is voor dagelijks gebruik zou kunnen zijn. Net als nu, want ik zit op een trans-Atlantische vlucht in wat de economie Minus deel moet worden genoemd, met een beenruimte die lijkt te worden gemeten in millimeters.

Als ik mijn 13-inch Ultrabook te openen, zodat het scherm zichtbaar is, moet ik het zo dicht te trekken dat het trackpad is praktisch in mijn darmen en ik kan alleen maar typen door gebruik van mijn rudimentaire T-Rex armen, tikken op de toetsen met polsen gebogen onnatuurlijk en ellebogen vastgemaakt aan de achterkant van de stoel. Niet leuk.

Dus ik zet de Ultrabook weg en ben het schrijven van het eerste ontwerp van dit bericht met behulp van het toetsenbord van een Samsung Series 7-tablet met Windows 8 op het scherm, met mijn woorden gaan rechtstreeks in Microsoft Word 2013 op het Windows 8 desktop.

De hele oefening gaf me een uitstekende gelegenheid om na te denken over de sterke en zwakke punten van tabletten en van de toekomst van de PC-ecosysteem als Windows 8 benaderingen.

Een jaar geleden, toen Microsoft voor het eerst begon te praten over Windows 8, de consistente boodschap onder de uitdrukking “geen compromissen.” Maar in de afgelopen 12 maanden Microsoft’s critici snel zijn geweest om te springen op een vermeende fout of beperking in Windows 8 als bewijs dat ” geen compromissen “is ofwel een onmogelijke droom of een grote leugen.

“Geen compromissen” is natuurlijk een onmogelijke droom. Elke hardware en software project vraagt ​​om real-world ontwerpbeslissingen dat afwegingen te betrekken: fysieke beperkingen of beperkingen van de hardware bepalen hoe sommige functies worden geïmplementeerd, is de economische realiteit van de schaarse middelen ontwikkeling dicteren anderen, het optimaliseren van levensduur van de batterij invloeden nog anderen. Dat is zeker het geval voor de iPad, dat is misschien wel de enige succesvolle tablet op de markt vandaag.

Goede techniek kan elegante oplossingen te vinden, zodat deze compromissen niet zo pijnlijk of ongemakkelijk voelen. Maar vroeg of laat merken dat je de ontbrekende stukken.

Case in point: Ik ben terug uit de IFA 2012 beurs in Berlijn, waar ik kwam weg met de gebruikelijke selectie van de pers materialen op USB flash drives. Als ik een iPad had, zou ik geen manier om deze bestanden te openen zonder een afzonderlijke pc of Mac of een soort van aangepaste perifere-iPads hebben geen USB slots hebben. Dat is een vrij groot compromis.

Daarentegen moet elke gecertificeerde Windows 8 en Windows RT machine ten minste één USB-slot, wat betekent dat ik kan die bestanden gebruiken. Maar USB slots toe te voegen licentiekosten, vereisen chipset ondersteuning en drivers, en nemen ruimte in beslag op het apparaat zelf. Meer compromissen.

Deze bijzondere thumb drive heeft een verzameling van beelden in JPEG en PNG, sommige Word-documenten en PDF-bestanden, en een bos van zip-bestanden, allemaal georganiseerd in een aantal 27 mappen.

Dus hoe kan ik bladeren die bestanden op deze tablet? Zelfs als ik kon een manier om het te openen op de iPad, is er geen inheemse manier om het bestandssysteem te bladeren. Dat compromis werd gemaakt in de naam van de bruikbaarheid. Ook is er geen equivalent van File Explorer in de touch-centric Windows 8-omgeving. Bestanden zoeken op het Startscherm geen bestanden op verwisselbare schijven te vinden. Ik kan fotobestanden kiezen uit de foto’s app, en blader naar PDF-bestanden van de Reader app, maar er is geen Windows 8-app die Word- of Excel-documenten omgaat. Compromis.

Maar ik kan bekijken, kopiëren, openen en beheren van bestanden op die stick door te gaan naar File Explorer op het bureaublad. Het is niet precies touch-vriendelijk, maar ik kan de klus te klaren met minimale frustratie. Zou ik honderden of duizenden bestanden te organiseren op die manier? Natuurlijk niet, maar het onvolmaakte optie om deze bestanden te bladeren en kopieer degene die ik nodig is, is welkom.

In ieder geval, was ik in staat om een ​​500-woord ontwerp van deze post te schrijven in Word 2013, op een tablet, met behulp van niets anders dan het schermtoetsenbord. Het duurde een paar minuten aan te passen aan de lay-out en het gevoel van het toetsenbord (iets dat geldt ook bij het schakelen tussen verschillende ontwerpen van fysieke toetsenborden). Ik heb de ervaring frustrerend niet vinden, integendeel, hoe meer ik werkte, hoe comfortabeler ik werd met de mechanica van het invoeren, selecteren, bewerken en opmaken van tekst.

Toen ik thuis kwam, heb ik de tablet in zijn docking station, met een toetsenbord en muis aangesloten. Ik ben met behulp van die hardware combo op dit moment om het ontwerp van I samengesteld op 36.000 voet poetsen, zijn argumenten uit te breiden, en steek links naar online content. In een paar ogenblikken, zal ik deze plakken in content management systeem van de website en klik op Publiceren.

Ik was in staat om dat alles te doen op het ene apparaat, die optrad als een tablet op dat kleine luchtvaartmaatschappij dienblad en als een volwaardige PC terug op kantoor.

Dat is het basisidee achter alle nieuwe hybride PC ontwerpen die ik zag in Berlijn vorige week. In feite, dat is precies wat de ontwerpers van Windows 8 hebben bedoeld met “geen compromissen” langs.

Eerder dit jaar, in een novelle-length post op de Building Windows 8 blog, Microsoft’s Jensen Harris verklaard

We ontwierpen Windows 8 om rekening te houden met de wens om een ​​pc die de manier waarop je dat doet, of u een laptop met een permanent toetsenbord, een tablet met een toetsenbord kunt u bevestigen (bedraad of draadloos) wilt, of iets werkt in het midden hebben . Raak werken in al deze form factors, en u kiezen welke invoermethode te gebruiken wanneer. Dit is wat we bedoelen als we zeggen dat Windows 8 biedt een compromisloze ervaring.

Dat is niet revisionistische geschiedenis, hetzij. De augustus 2011 post die geïntroduceerd Windows 8 opgenomen exact dezelfde boodschap

U hoeft geen compromissen te sluiten! Je draagt ​​een apparaat dat alles wat je wilt en nodig heeft. U kunt dat apparaat verbinden met randapparatuur die u wilt gebruiken. U kunt toestellen die zijn ontworpen om te dokken voor grote schermen en andere randapparatuur te gebruiken. U kunt converteerbare apparaten die zowel flexibel meeslepende tabletten en laptops.

En nu, eindelijk, we zien van derden hardware en de Windows-software bij elkaar komen om die visie te uiten bijna precies een jaar geleden aangelegd.

Op de IFA 2012, zag ik op zijn minst een dozijn hybride toestellen die zijn ontworpen om de kloof tussen de touch-gebaseerde apparaten en conventionele notebooks te overbruggen. Ik weet welke viel mijn oog, maar totdat we een kans om ze daadwerkelijk te gebruiken, zullen we niet in staat zijn om te zien welke zijn echt veelbelovend en die zijn een verzameling van compromissen.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset