RIM’s BlackBerry Torch opening sales zo-zo; nadenken prijsverlagingen, mond-tot-mond

Research in Motion waarschijnlijk verkocht ongeveer 100.000 tot 150.000 BlackBerry Torch-apparaten, een bedrag dat is solide, maar een beetje underwhelming in vergelijking met een Apple iPhone of de nieuwste Droid lanceren.

Wall Street-analisten in de afgelopen dagen zijn handicap Torch verkoop. Het verdict: Torch verkopen waren solide, maar underwhelming algemeen. De Torch is het apparaat dat wordt verondersteld te RIM een kickstart te geven, zet de BlackBerry franchise in een betere positie, en het marktaandeel van de smartphone-maker te beschermen. Met andere woorden, de Torch lancering was ok, maar niet goed genoeg.

Wedbush analist Scott Sutherland dinsdag gedegradeerd aandelen van RIM om neutraal te overtreffen. Sutherland zei

We blijven geloven dat de strategische positionering van RIM’s in de onderneming, afstemming met vervoerders, nieuwe producten, en de internationale expansie zal het bedrijf toelaten om deel te nemen aan de solide groei van de smartphone markt. Echter, terwijl de Torch lancering was redelijk, we niet zien het vertragen van de tegemoetkomende stormloop van Apple en Google op lange termijn, en zie de risico’s voor de onderneming positionering.

Hier is een roundup van wat analisten projecteert

Stifel Nicolaus analist Sanjiv Wadhwani

In combinatie met een omzet van Wal Mart, Radio Shack en Best Buy, schatten we openingsweekend units verkopen waren tussen 100K-150K apparaten. Met de lancering vindt plaats in de eerste helft van augustus, dit kwartaal (augustus-eindigende) begeleiding van 11,6-12.100.000 apparaten, ASP’s van $ 300 of hoger en een omzet van $ 4.4- $ 4600000000 uiteindelijk zou kunnen blijken conservatieve (offset enigszins door problemen in de Midden-Oosten). Toch zal het toestel uiteindelijk te verkopen in de markt side-by-side met Apple’s iPhone. Het Amerikaanse sell-through momentum in stand te houden in het kwartaal november, we geloven dat de prijs van $ 199 over contract zal moeten vallen, en grote zakelijke klanten kunnen sommige leverage te krijgen met betrekking tot de prijsstelling.

Wedbush’s Sutherland

Op basis van onze eerste en follow-up controles op verschillende AT & T-winkels, resellers, call centers, en contacten in de industrie, zijn wij van mening dat er een redelijk goede ontvangst voor Torch al vond het bescheiden in vergelijking met de recente iPhone, Droid, en EVO lanceert. Wij schatten gedurende de eerste paar dagen, werd Torch verkopen met een snelheid van 1-2 eenheden / uur bij AT & T-winkels, en wat langzamer bij andere resellers. Het toepassen van een tarief van 1 eenheid / uur voor AT & T eigen winkels en 2 eenheden / dag bij partner retailers, en in de veronderstelling bijdrage uit online en call center sales, schatten we ~ 750K Torch eenheden te verkopen-through in FQ2, die ons troost geeft met onze 11.7 miljoen eenheid raming voor FQ2 eindigend augustus 2010.

William Blair analist Anil Doradla

Een belangrijk punt dat we consequent gehoord van de winkels was dat de eerste reactie op de Torch was nergens dicht bij de lancering van de iPhone 4. Hoewel de Blackberry 6.0 is een duidelijke verbetering ten opzichte van BlackBerry huidige user interface, geloven we het apparaat en het nieuwe OS zal worden beschouwd als een andere “me too” product in de overvolle ruimte van de smartphone-besturingssystemen. Net als bij de lancering van de Blackberry Bold vorig jaar, verwachten we dat de OS om een ​​impuls te geven aan RIM’s replacement rate te bieden, met name uit zakelijke klanten, maar we verwachten niet dat aanzienlijke winsten aandeel AT & T, en nog minder de bredere Noord-Amerikaanse markt.

Het grote punt: RIM’s Torch verkopen zijn ruwweg in lijn met de Stoute, maar de echte sleutel voor de smartphone-maker zal mond-tot-mond en aanhoudende verkoop — met of zonder prijsdalingen. Op deze fron t, is het mogelijk dat RIM zou kunnen profiteren van mond-tot-mondreclame.

BlackBerry Torch 9800 beoordeling: gebrekkig, maar een grote stap voorwaarts; BlackBerry Torch 9800: Unboxing en foto’s naast de iPhone, Vet en EVO, Hands-on met de RIM BlackBerry Torch van AT & T; BlackBerry Torch: ‘Best BlackBerry ooit’ niet aan buzz te genereren; BlackBerry’s grote dilemma: Hoe veel te breken met het verleden, Android, iPhone, BlackBerry geïnstalleerde basisspel

Hoewel RIM geen enkele Apple-achtig buzz met de lancering van de Torch genereren, mensen die met het apparaat gespeeld hebben zeggen dat het niet zo slecht als afgebeeld. In feite, de verwachtingen lijken te laag genoeg zijn voor de Torch dat veel gebruikers aangenaam verrast zullen zijn.

elaptopcomputer.com Jason Hiner heeft gespeeld met de Torch en gerekend dat het apparaat is genoeg om BlackBerry-gebruikers in de plooi te houden. Eerlijk gezegd, RIM heeft alleen haar bestaande gebruikers tevreden te houden en het komt wel goed. RIM uitdaging is om afvalligheid aan de iPhone en Android-apparaten te voorkomen. Hiner schreef

Als ik de BlackBerry Torch 9800 in mijn handen 12 maanden geleden had gekregen, zou ik zijn verblind door het. In feite, zou ik waarschijnlijk het maakte mijn primaire bedrijfsprocessen apparaat. Maar dat was voor Android 2.0. Het was voor iOS 4. Het was voor de iPhone 4 en de indrukwekkende scherm. Het was voor de Nexus One en de HTC EVO en de Samsung Galaxy S al de lat hoger gelegd op Android-apparaten. Er is veel gebeurd in de smartphone markt in het afgelopen jaar.

Vandaag de dag, de Torch is vrij groot, voor een BlackBerry. Het kan met recht nog worden genoemd de beste BlackBerry, maar het is best nog steeds niet helemaal meten met de iPhone of Android-apparaten, vooral in de kritieke gebieden van surfen op het web en apps van derden. De Torch is de beste messaging (e-mail, sms en IM) apparaat op de markt. En, het is de beste zakelijke smartphone voor bedrijven die nog steeds gebonden aan BES voor beveiliging en IT-redenen.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Dus in die zin is de BlackBerry Torch 9800 en de BlackBerry 6 OS zou genoeg moeten zijn van een stap vooruit om een ​​heleboel BlackBerry fans trouw aan het platform blijven bieden.

Op het einde, kan RIM niet veel braspartij met de Torch nodig hebt – dus deze openingsweekend overeenstemt misschien niet zo veel uit. RIM heeft slechts BlackBerry klanten in de plooi te houden.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro