Sage werknemer gearresteerd op de luchthaven van volgende overtreding data

Een werknemer van Sage is gearresteerd naar aanleiding van een inbreuk op de gegevensbeveiliging die informatie van honderden zakelijke klanten kan zijn blootgesteld.

Zoals gemeld door de BBC, was de onbenoemde 32-jarige vrouw gearresteerd op woensdag op de luchthaven van Heathrow in het kader van een recent onderzoek naar fraude.

Deze week, Sage, een leverancier van accounting en business software voor bedrijven wereldwijd, toegelaten tot een data-inbreuk veroorzaakt door iemand die de toegang tot de interne systemen met werknemersorganisaties referenties in plaats van een externe cyberattacker.

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt of de informatie die tot zakelijke klanten is uitgelekt, verkocht of anderszins gecompromitteerd, en het is nog niet bekend welke specifieke gegevens kunnen in gevaar komen. Echter, Sage slaat een scala aan informatie over klanten – waaronder namen, adressen, en financiĆ«le gegevens – die waardevol voor identiteitsdieven en aanvallers op zoek naar frauduleuze wijze schoon te maken bankrekeningen zou zijn.

Sage heeft klanten die betrokken zijn bij de data lekken melding en rechtshandhaving onderzoekt. De gearresteerde werknemer is inmiddels gered.

Aangenomen wordt dat tussen 200 en 300 Britse bedrijven betrokken kan zijn bij de strijd.

In een verklaring, de Newcastle gevestigde bedrijf zei

Cyberaanvallen zijn op de stijging, en nu, bedrijven hebben niet alleen te maken met de dreiging van externe aanvallers, maar bedreigingen van binnenuit. Volgens IBM X-Force security team, zijn 55 procent van alle zakelijke cyberaanvallen, hetzij veroorzaakt door kwaadwillende medewerkers of door middel van toevallige, menselijke fout aan de binnenkant.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond