Schaal versus innovatie: Het gevaar voor de toekomst van Silicon Valley’s

De overname van Tibco Software door Vista Equity Partners eerder deze week, in een $ 4300000000 deal, stelt een belangrijke kwestie: kunnen innovatieve bedrijven overleven lang genoeg om grote bedrijven te worden?

Ik ontmoet heel weinig startups die de ambitie hebben om onafhankelijk te blijven en de dominante bedrijven uitdagen in hun sector te hebben;. Delphix, is de uitzondering) Is het een gebrek aan ambitie of gewoon een realistische inschatting van hun toekomst.? Tibco was zeker ambitieus en innovatief, maar worstelde voor de komende jaren te groeien te midden van grote concurrenten.

Tibco was een van de weinige middelgrote tech bedrijven links in Silicon Valley na een gestage consolidatie van IT-software en hardware bedrijven in de afgelopen twee decennia. Oracle is de meest agressieve consolidator geweest, verwerven Sun Microsystems, Peoplesoft, en vele anderen.

Schaal is zeer belangrijk in de tech markten en concurrenten die het hebben, zoals IBM hebben legers van adviseurs werken aan massale IT-implementaties en waardoor er weinig ruimte is voor anderen. Tibco heeft scrappy geweest en heeft klanten gewonnen tegen IBM en andere reuzen, maar schaal wint het grootste deel van de tijd en niet innovatie.

Een corporate fusie, zoals een huwelijk, kan opleveren geheel sterker is dan de delen – of het kan eindigen in volslagen ramp.

De Tibco deal belicht een van de belangrijkste gevaren Silicon Valley om zijn toekomst als ‘s werelds motor van innovatie: is het nog steeds mogelijk om out-innoveren concurrenten en het opbouwen van grote bedrijven? Of is op grote schaal van een concurrent de belangrijkste factor in het succes?

Dat lijkt de boodschap in een aantal van het monster VC rondes zien we deze dagen, zoals bij Uber, de auto dienst app, waarvan $ 1,2 miljard juni verhoogd, en er zijn vele soortgelijke voorbeelden waarbij het doel is om succes te kopen door middel van schaal in plaats van innovatieve ideeën.

Als de winnaar is het eerste bedrijf op schaal te krijgen, dan is dat een grote dempend effect op de Silicon Valley innovatie, en we zullen startups niet in staat om te groeien dan een middelgrote onderneming te zien.

Wat doen we vandaag zien? Nauwelijks middelgrote bedrijven en critici zeggen dat Silicon Valley heeft geen ideeën.

Schaal en geen ideeën – lijkt de nieuwe valuta van Silicon Valley te zijn geworden, en het komt alleen in $ 100.000.000 en $ 1000000000 denominaties.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Aftellen naar Doom