Seagate zegt Q4 inkomsten verwachtingen missen

Seagate marktaandeel ten koste van de concurrenten getroffen door de overstromingen van vorig jaar in Thailand vallen de verwachtingen. Het bedrijf zei dat zijn omzet in het vierde kwartaal zal geen schattingen voldoen.

In een verklaring, Seagate zei dat het verwacht dat het fiscale vierde kwartaal een omzet van $ 4500000000 met non-GAAP-marge van 33,6 procent. Seagate had gezegd dat het een omzet van ten minste $ 5000000000 zou leveren met een non-GAAP-marge van 34,5 procent.

Wall Street was op zoek naar het vierde kwartaal een omzet van $ 4880000000 met een operationele marge van 34,67 procent.

Meer: Harde schijf markt misschien niet volledig herstellen tot 2014 | Seagate koopt LaCie: goed voor ons? | Western Digital: We hebben voornamelijk gewonnen uit Thailand overstromingen | Seagate inkomens blijven stijgen via fiscale Q3 | Thailand overstromingen versterkt Seagate harde schijf markt race: rapport | Thailand overstromingen leiden tot tekorten harde schijf voor maanden

Wat is er gebeurd? Seagate, die naar verwachting de grootste begunstigde van de supply chain verstoringen gerelateerd aan 2011 overstromingen in Thailand, heeft de pop naar verwachting niet. Seagate heeft geprofiteerd van de ellende van Western Digital, maar zijn belangrijkste rivaal heeft herstelde.

Steve Luczo, CEO van Seagate, zei in een verklaring

In de eerste plaats hebben we niet te bereiken onze geplande groei van het marktaandeel als we teruggebracht zendingen in reactie op de industrie sneller dan verwacht herstel van hun supply chain verstoringen. Ten tweede, ondervonden we een geïsoleerde kwaliteitsleverancier probleem dat één van onze onderneming productlijnen beïnvloed. Dit product probleem beïnvloed enterprise product unit zendingen met ongeveer 1,5 miljoen eenheden en reed onder onze gerichte plan van onze non-GAAP brutomarge. Hoewel deze verstoring van onze activiteiten was teleurstellend, we snel gehandeld en conservatief door schorsing van de overbrenging van de betrokken producten. We hebben het probleem opgelost en hervat het vervullen van onze verplichtingen levering aan klanten.

Daarnaast Luczo zei Seagate zal conservatieve over het eerste kwartaal als gevolg van de economie. Seagate zei dat het zal de inventaris aan te passen, maar ziet de gemiddelde verkoopprijzen stabiel.

Seagate, die onlangs LaCie verworven, niet veel analisten te verrassen. Bijvoorbeeld, Evercore analist Rob Cihra onlangs gesneden harde schijf schattingen en zijn richtprijzen voor Seagate. In een onderzoek nota, Cihra maakte de volgende punten

Aandelen van Seagate daalde ongeveer 5 procent in afterhours handel.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Harde schijf verkoopprijzen zijn niet van plan om terug te keren naar pre-flood niveaus, maar verhogingen zullen afvlakken;. Zendingen hebben in de supply chain kaatste;. Maar de vraag PC zwak is en dat gaat om de verkoop harde schijf kwetsen.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip