Standaard maakt netwerk virtualisatie een triller

Nee, dat is geen typfout. TRILL is een hangende IETF standaard die staat voor transparante interconnectie van tal van links, dat is een oplossing voor de kortste-pad frame van routing in multi-hop standaard Ethernet-netwerken. Het is een belangrijk stuk van de puzzel voor de bouw van grote virtuele netwerken in het datacenter.

Op dit punt in de tijd van de TRILL werkgroep is gepland voor het werk dat ze hebben tientallen en of de positie van de groep of uit te zetten, indien de voorgestelde standaard die is ingediend wordt geaccepteerd te evalueren. Veel leveranciers zijn hun volgende generatie switching hardware baseren op de voorgestelde norm, sommige, zoals Cisco met hun aankondiging van hun FabricPath technologie beweren een superset van de TRILL standaard te hebben geïmplementeerd.

TRILL voorgesteld geen gevolgen voor de netwerklaag architectuur hebben. Dit betekent dat alle van de verkopers het bevorderen van de overgang naar een enkele laag-netwerk in het datacenter zijn nog steeds ruim binnen de richtlijnen TRILL. Geen wijzigingen in het signaleren of routing is toegestaan ​​van de leverancier voldoet aan de standaard. Gedefinieerd in één instructie, het doel is TRILL netwerken afbouwen het gebruik van spanning-tree architecturen en verwijder het potentieel blokkerende problemen die dergelijke architecturen, vooral in een virtuele netwerkinfrastructuur.

Dit is een belangrijke stap als we verhuizen naar de volledig gevirtualiseerde datacenter. Het is van belang op de lange termijn succes van virtualisatie van dat de standaard worden aangenomen en gesteund, waarin de keuzes van technologieën voor de datacenter beheerder zal vereenvoudigen en mogelijk toekomstige groei voor virtualisatie zijn.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip