Stilte over de veiligheid niet zorgen voor veiligheid

De vloek van menig journalist krijgt organisaties om commentaar te leveren op wat ze daadwerkelijk doen, iets opgemerkt in een openbaring door Computerworld deze week.

Slechts één grote zakelijke – Genesis Energy – toegegeven dat het was onderdeel van een nieuwe standaarden lichaam, dat is ontwikkeld door een aantal bedrijven werken met de Nieuw-Zeelandse regering Nationaal Cybersecurity Centrum.

We waren zelfs niet verteld hoe veel organisaties waren betrokken bij het opzetten van deze vrijwillige normen, of zelfs wat deze normen daadwerkelijk waren.

werd weinig gegeven over de aard van de sectoren die betrokken zijn, anders dan ze te betrekken kritieke infrastructuur, hoewel een Genesis woordvoerder zei wel dat dergelijke normen waren “beschikbaar” om olie, gas, water, transport en andere industrieën.

Natuurlijk, de grote angst dat als geïdentificeerd organisaties creëren doelen voor zichzelf. Dat hackers het zien van een opschepperig bedrijf of overheidsinstelling beweren veilig te zijn, zal kijken naar die entiteit als een uitdaging rijp voor exploitatie en aanvallen. Vandaar de geheimhouding, die typisch het geval is bij de rapportage over ICT-beveiliging.

Als er iets, ben ik gerustgesteld te horen dat Genesis is zo serieus over het nemen veiligheid serieus dat het eigenlijk zijn kop boven het maaiveld is blijven hangen, als het ware, een probleem dat grote en kleine organisaties van invloed verder te benadrukken.

Haar openhartigheid zal naar wat is een belangrijke kwestie, een die nog moet aandacht van andere organisaties, ook al ICT-beveiliging een probleem is geweest voor tientallen jaren en is iets wat we allemaal moeten zich bewust zijn van hebt toegevoegd.

Net vorige maand, het Nationaal Cybersecurity Centrum meldde een toename van 50 procent in cyberbeveiliging inbreuken in Nieuw-Zeeland, meer dan de helft afkomstig uit het buitenland, hoewel de 134 incidenten gemeld in 2012 wordt verondersteld om een ​​onderschatting zijn.

In 2013 was Nieuw-Zeeland ook gezien inbreuken variërend van; een ernstig incident van invloed Telecom NZ, en honderdduizenden van zijn YahooXtra rekening gebruikers, om kleine organisaties zoals de Gulf Harbour Yacht Club, waarvan de laatste was een van de vele kleine organisaties worden blijkbaar geraakt door Turks “script kiddies” vorige week.

Sterker nog, het is bijna zeker dat al deze slachtoffers hun mond stevig gesloten over wat ze doen in een poging om zichzelf veilig te houden zal hebben gehouden. Maar zoals we zien, “No comment” bood geen bescherming. Inderdaad, ik wed dat de Australische Reserve Bank, het; laatste grote slachtoffer van hackers, in ons deel van de wereld, is even stil geweest.

Het zal interessant zijn om te zien of Genesis Energy zal worden gericht door hackers in de dagen en weken te komen, en hoe het energiebedrijf omgaat met dergelijke aanvallen.

Hoe het tarief zal waarschijnlijk veel invloed hebben op de bereidheid van het vermogen van organisaties over veiligheidskwesties te praten in de toekomst en op zijn beurt, het vermogen van de industrie dit belangrijke onderwerp openlijk te bespreken.

Ik wens Genesis Energy, en ik hoop dat het niet gekomen om haar moedige en schijnbaar unieke beslissing betreuren.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer