Te veel advocaten, te weinig wetenschappers?

Heeft de Filippijnen te veel advocaten en niet genoeg wetenschappers? Dit lijkt de algemene opvatting in dit land waar de hotshot juridische adelaars behandeld als rocksterren, terwijl wetenschappers meestal genegeerd en degradeerde in de donkere hoeken van hun laboratoria.

Twee dagen vanaf nu, zal de advocatuur op de schijnwerpers weer eens als de resultaten van de 2009 Bar examens zal worden uitgebracht door het Hooggerechtshof. Net als in de afgelopen jaren, zal de topnotchers weer de toast van de stad.

Dit soort van koninklijke, over-the-top behandeling van advocaten is iets dat je niet kunt verwachten te worden toegekend op topnotchers van technische onderzoeken of de gezondheid van de wetenschap cursussen. Hoewel er wordt gezegd dat de Bar is de zwaarste regering examen in het land, er is gewoon iets mis in onze praktijk van het geven van alle schijnwerpers en onderscheiding aan advocaten.

Ik ben een student in de rechten en op een dag ook zou ik willen de rol van advocaten aan te sluiten. Maar ik heb ook betrekking hebben op de technologie beat, en ik heb gemerkt dat zelfs in de media, wetenschappers en hun werk wordt zelden gezien de blootstelling meestal toegewezen aan een advocaat.

Ongeveer drie weken geleden maakte ik deel uit van een media-contingent die deelnamen aan een plant tour van Epson in Matsumoto City, Nagano prefectuur en Sapporo stad in Hokkaido Island, zowel in Japan. Ik verbaasd over hoe het Japanse volk zijn zo in de technologie, is het alsof iedereen is bezig met alles wat met betrekking tot wetenschap en technologie (W & T).

Ze eten en ademen S & T en hebt al een integrale manier van leven. Het is geen wonder dat hun land is een economische Superhouse. Ik ben twee keer naar Japan geweest, maar ik heb nog een Japanse advocaat te voldoen.

Alleen maar om de vraag te beantwoorden hierboven, zijn er eigenlijk niet veel advocaten in de Filippijnen. Ik heb niet de cijfers, maar er is een grote kans dat afgestudeerden van wetenschap en techniek cursussen zijn groter in aantal dan die wet graden. Maar, waarom is het dan dat advocaten lijken de enige professionals hebben we in dit land?

Het kan zijn dat onze mensen gemakkelijk onder de indruk van sweet-praten advocaten dan door degenen verlegen wetenschappers die voor zichzelf te houden en in stilte werken in hun laboratoria. De redenen zijn divers.

Het kan een tijdje duren, maar ik hoop dat, net als in Japan, zou onze cultuur te leren voor wetenschappers en ingenieurs meer te waarderen en ze zou worden toegekend op het belang dat ze verdienen.

Industrie bijwerken; Outsourcing gigant Accenture heeft aangekondigd dat haar lange tijd country managing director, Beth Lui, heeft teruggetrokken uit het bedrijf. Lui, die 31 jaar bij Accenture, is naar verluidt mee SPI Global Solutions, BPO arm van de PLDT Groep.

Accenture heeft Manolito “Lito” Tayag aangesteld als vervanger Lui’s. Het bedrijf ontbloot ook de benoeming van George Son Keng Po als de Filippijnen voorsprong van de Delivery Center Network for Technology, een functie die Lui ook bij gelijktijdige capaciteit gehouden. Tayag en Keng Po, samen met Benedictus Hernandez, BPO-diensten leveren operaties te leiden, omvatten top leiderschap van Accenture in de Filippijnen.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval