Tiny MediaBook Extreme recensie

Tiny’s MediaBook Extreme is opmerkelijk voor met Intel 933MHz FC-PGA ‘flip-chip’ Pentium III. Het is echter niet aan de bestaande 750MHz notebooks overtreffen met mobiele chips, laat staan ​​leading-edge 850MHz systemen.

De flip-chip Pentium III is normaal gesproken een desktop-deel, en als zodanig niet over het vermogen van de SpeedStep product om automatisch te verminderen de kloksnelheid en werkspanning om de batterij te sparen wanneer de buurt van een bron van netspanning.

Dit is misschien niet te veel van een probleem in de praktijk, zoals de MediaBook Extreme is een alles-in-één, drie-spindle notebook dat is meer kans om te worden gebruikt als een desktop vervanger systeem dan rondgedragen, waar de eigenaar gaat. Echter, als je het niet erg zeulen de 3kg systeem gewicht rond, dan is de matige batterijduur van 2 uur en 31 minuten (zoals gerapporteerd door BatteryMark 4.0-test ZD Labs ‘zonder power management) zou kunnen blijken te beperken.

Deze Mitac gebouwde notebook heeft een redelijk solide gevoel en is bekleed met een knappe zilver / donker grijze kleurstelling. Echter, de behuizing is van kunststof in plaats van magnesium legering, die een vraagteken tegen haar robuustheid verhoogt bij regelmatig gebruik op de weg. De basis specificatie is indrukwekkend, maar de 933MHz processor wordt ondersteund door 184MB RAM in onze review-systeem, met een maximale RAM-geheugen van 256MB. Hoofdgeheugen wordt geleverd door een 19NL Fujitsu Ultra ATA / 66 harde schijf, terwijl het grafische subsysteem wordt aangedreven door Trident CyberBlade i1 grafiekmotor die is geïntegreerd in het systeem VIA chipset.

six-speed DVD-ROM en 1,44 MB floppy drives van het systeem bevinden zich aan de linkerkant, samen met een paar USB-poorten, maar de drive bays niet modulair, zodat u niet de floppy met een LS-120 kan vervangen rijden, bijvoorbeeld. De voorkant van het systeem draagt ​​de audio-poorten, een volumeregeling duimwiel, een paar stereo speakers en de single infraroodpoort. De locatie van het IR-poort is handig als je communiceert met een zakcomputer, bijvoorbeeld, maar minder wanneer u afdrukt. De rechterzijde draagt ​​twee gestapelde Type II PC Card slots die ook één Type III kaart kan huisvesten, en de RJ-11 connector voor de ingebouwde 56Kbit / s modem. Aan de achterzijde zijn de gebruikelijke collectie van I / O-poorten – seriële, parallelle, VGA, PS / 2-plus een S-Video TV-out poort en een aansluiting voor een port replicator (hoewel Tiny niet één te bieden).

Een van de beste eigenschappen van dit systeem is de 14.1in. XGA TFT-scherm, die een helder en uniform beeld levert. Het toetsenbord is ook goed, met een verstandige lay-out met afzonderlijke cursortoetsen en Thuis, End, PgUp en PgDn toetsen. Een paar kantelvoetjes aan de onderkant helpt om een ​​comfortabel typen hoek verschaffen. Tussen het toetsenbord en het scherm zijn een reeks van status-LED’s, de power-knop en twee speciale knoppen voor snelle toegang tot uw browser en e-mailclient.

Onze review-systeem geleverd met Windows 98 SE geladen, samen met Microsoft Works Suite 2000 en een aantal nutsbedrijven. De standaard garantie dekt onderdelen en arbeid op een collect en rendementen voor 12 maanden.

Voor zover de prestaties betreft, is de MediaBook Extreme is zeker snel, het leveren van een score van 27,5 onder ZD Labs ‘Business Winstone 99 benchmarken en Windows 98 SE. Echter, zijn soortgelijke scores werden geregistreerd van 750MHz SpeedStep notebooks, wat suggereert dat de 933MHz desktop processor zijn volledige potentieel niet wordt bereikt in deze notebook setting.

De 933MHz processor geeft zeker Tiny’s MediaBook Extreme enkele nieuwswaarde, maar je kunt in ieder geval net zo goed een combinatie van prestaties en levensduur van de batterij te krijgen voor hetzelfde geld uit mainstream ontwerpen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop