Top 5 functies in Android 4.3 Jelly Bean

Ten eerste, voor Joe en Jane gebruiker

1) Ondersteuning voor Restricted Profielen

Deze functie is bedoeld voor gebruikers die kinderen hebben. Android heeft het mogelijk om meerdere gebruikers nu al enige tijd, maar met deze versie kun je eindelijk hebben beperkt profielen.

Wat dat betekent in het Engels is dat je kunt junior uit je, ah, twijfelachtige apps of websites te houden. Technisch gezien betekent dit dat u kunt opzetten van aparte omgevingen voor elke gebruiker met fijnkorrelig beperkingen in de apps die beschikbaar zijn in deze omgevingen. Volgens Google, “Elk beperkt profiel biedt een geïsoleerde en beveiligde ruimte met een eigen lokale opslag, homescreens, widgets, en instellingen. In tegenstelling met de gebruikers, worden profielen gemaakt op basis van de omgeving van de tablet eigenaar, op basis van geïnstalleerde apps van de eigenaar en het systeem accounts . de eigenaar bepaalt welke apps geïnstalleerd zijn ingeschakeld in het nieuwe profiel, en de toegang tot de rekeningen van de eigenaar is standaard uitgeschakeld. ”

Terwijl ideaal voor kinderen, beperkte profielen zijn ook ideaal voor gastgebruikers, kiosken, en point-of-sale (POS) apparaten. Dit laatste punt zal Android-tablets een kans in de detailhandel POS-markt, die onlangs een sterk punt voor iPads in de winkel is geweest geven.

2) OpenGL ES 3.0 voor high-performance Graphics

Ik weet wat je denkt. “Hoe de heck zal iets genaamd OpenGL ES 3.0 ooit belangrijk voor een gewone kerel of gal met hun smartphone of tablet? ‘

Gemakkelijk, zullen ze nooit weten de tech, maar ze zullen genieten van de kwaliteit veel hoger graphics in hun games en video’s. Om echt het meeste van te maken, natuurlijk, zult u de hardware om een ​​back-up nodig. Toch zie ik veel betere video-ervaringen vooruit voor high-end Android-tablet-gebruikers.

Vandaag de dag, dit wordt alleen ondersteund op de nieuwe Nexus 7 Nexus 4 en Nexus 10 apparaten. Meer zullen volgen.

En nu voor de ontwikkelaars. Natuurlijk, zullen ze druk bezig de uitvoering van het bovenstaande in hun programma’s, maar wat ik zie als het aantrekken van hun aandacht zijn de andere volgende functies.

3) Bluetooth Smart Ready ondersteuning

U weet het misschien niet, maar een hele nieuwe familie van Bluetooth-apparaten zijn aangekomen. Wat maakt hen anders dan hun voorgangers is Bluetooth Smart Ready. Deze zijn uitgevoerd als sensoren. Dus, bijvoorbeeld, zou men kunnen controleren of alle ramen zijn geblokkeerd, terwijl een ander uw hartslag kan meten. Je krijgt het idee.

Google onthult nieuwe Nexus 7, Jelly Bean; De nieuwe Nexus 7 vs. iPad mini; Google introduceert Chromecast

Nieuw in Google

Google teams met Asus op aangepaste Android 4.3-gebaseerde Nexus 7, Android plus Chrome OS is gelijk aan Google’s toekomstige besturingssysteem; meest winstgevende mobiele besturingssysteem van Microsoft: Android; AMD onthult plannen om te ondersteunen Android en Chrome OS

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

In Android 4.3, met een application programming interface (API) ondersteuning voor Bluetooth Generic Attribute Profile (GATT) diensten, kunt u Android apps die deze apparaten ondersteunen. Dit vertegenwoordigt een nieuwe en potentieel zeer winstgevende markt voor Android-ontwikkelaars en hun Bluetooth-hardware partners.

4) Kennisgeving Access

Mensen houden van deze kennisgevingen aan de top van hun Android-display. Ik weet dat ik doe. Ik ze steeds gecontroleerd. Totdat deze nieuwe versie van Android-ontwikkelaars verscheen kon geen toegang tot deze datastroom. Nu kunnen ze. Dat wil zeggen, als u, de gebruiker, laat ze.

Wat ontwikkelaars kunnen doen is registreren een melding listener dienst die, met uw zegen, worden alle gegevens meldingen de ontvangen wanneer ze worden weergegeven in de statusbalk. Ontwikkelaars kunnen dan start toepassingen of diensten voor een nieuwe klasse van “slimme” apps.

5) Betere Digital Rights Management (DRM)

Oké, ga je gang en boe-geroep. Ik weet dat je wilt ook. Ik haat DRM ook. Maar, hier is de pijnlijke waarheid, DRM is hier te blijven en we net zo goed proberen om het beste van te maken.

Dat is precies wat Google heeft gedaan met zijn nieuwe modulaire DRM-kader. Dit zal ontwikkelaars in staat om gemakkelijker DRM integreren in hun eigen streaming-protocollen zoals MPEG Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH) (PDF verwijzing).

Google heeft ook toegevoegd nieuwe media DRM kader API’s en een verbetering van de bestaande om een ​​geïntegreerde set van diensten voor het beheer van licenties en provisioning, toegang tot low-level codecs, en decoderen van gecodeerde media data.

Het netto-effect van deze veranderingen is het zal DRM eenvoudiger te beheren en het moet video streams met DRM, die vrijwel alle van hen zijn deze dagen te maken, kijken en beter te spelen. Zoals ik al zei, Google is het maken van de beste van een vervelende commerciële video noodzaak.

Laten we nu eens gesneden om de achtervolging. Wanneer zal je het zien? Wil je het zien op alle? Hugo Barra, vice-president van de Android-product management zei dat vanaf 24 juli, de originele Nexus 7 en Nexus 10 tabletten, en Google’s Nexus 4 en Galaxy Nexus smartphones, zal de upgrades in de lucht te krijgen. Daarna zal de Google Play edities van de Galaxy S4 en de HTC One de upgrade te krijgen.

Zoals voor iedereen … goede vraag. Zoals gewoonlijk zal afhangen van OEM van uw telefoon en uw provider. Als je niet kan staan ​​te wachten, misschien voor altijd, voor hen, moet je beginnen met het zoeken naar alternatieve Android Jelly Bean ROM’s zoals Cynaogenmod. Ik twijfel er niet aan dat ze zullen zo snel als ze kunnen worden porten Android 4.3 aan een breed scala van Android-apparaten.

 verhalen

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone