Twitter verrast Wall Street met een beter dan verwachte winst, de omzet, de gebruiker groei

Twitter verschenen veel beter-dan-verwachte tweede kwartaal financiële resultaten na de bel op dinsdag.

Non-GAAP winst waren zeven cent per aandeel op een omzet van $ 502.000.000, een stijging van 61 procent jaar-op-jaar.

Wall Street was op zoek naar de winst van vier cent per aandeel met $ 481.280.000 aan inkomsten.

Maar met Twitter, zijn de meeste ogen meestal scannen en honen in op een andere figuur: de gebruiker groei.

Schattingen waren een beetje wild (weliswaar laag), met projecties overal vallen tussen twee miljoen en acht miljoen nieuwe gebruikers in de loop van het kwartaal.

Twitter eindigde Q2 met circa 316 miljoen maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd, een stijging van 15 procent jaar-op-jaar. Dat is maximaal acht miljoen van 308 miljoen op het einde van Q1.

Toch interim CEO Jack Dorsey zei dat het in San Francisco gevestigde bedrijf is “niet tevreden met onze groei in het publiek.”

“Met het oog op volledige potentieel Twitter te realiseren, moeten we verbeteren op drie belangrijke gebieden: zorgen voor meer gedisciplineerde uitvoering, vereenvoudiging van onze dienstverlening aan Twitter de waarde sneller te leveren, en beter te communiceren die waarde”, aldus Dorsey.

Dorsey leek tevreden over Twitter’s te gelde maken inspanningen, die grotendeels werden gevoed door mobiele reclame. Dat verticale goed voor 88 procent van alle reclame-inkomsten, die $ 452.000.000 in Q2, een stijging van 63 procent jaar-op-jaar bedroeg.

Q2 markeert het laatste kwartaal onder het roer van voormalig CEO Dick Costolo, die aangekondigd werd hij terugtreden uit executive baars Twitter in juni.

Begin juli, werd hij vervangen door Dorsey, Twitter’s mede-oprichter en voormalig CEO – niet aan de huidige CEO van Square noemen – tijdens de interim-periode, terwijl de zoektocht voortgezet.

Costolo zal blijven met Twitter als een lid van de raad van bestuur.

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Twitter heeft al een drukke agenda zichzelf vooruit, met inbegrip van haar tweede jaarlijkse top voor mobiele app-ontwikkelaars, vlucht, in San Francisco in oktober.

Voor het lopende kwartaal, is Wall Street op zoek naar non-GAAP winst van zes cent per aandeel met $ 555.780.000 aan inkomsten.

Twitter reageerde met een Q3 omzetverwachting aanbod van $ 545.000.000 tot 560.000.000 $. Voor het volledige jaar, Twitter wordt verwacht dat de omzet in de range van $ 2,20 miljard dollar dalen tot $ 2270000000.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport