Umax Astra 6450 recensie

Umax Astra 6450 is het enige product in deze review groep op een IEEE 1394-aansluiting, ook wel bekend als FireWire gebruiken. Meer vaak gezien in duurdere scanners, een IEEE 1394-aansluiting zorgt voor een potentieel snelle data-overdracht naar een PC of een Macintosh. De controller-kaart verstrekt heeft drie aansluitingen op het achterpaneel, zodat je in staat om andere FireWire-randapparatuur, alsmede de scanner aan te sluiten zal zijn.

De Astra 6450 wordt geleverd in een mooie two-tone afwerking, met een nette transparantie adapter gemonteerd in het deksel en drie in één keer knoppen – voor het scannen en kopiëren, plus een derde functie van uw keuze. De scankop verhuist van achter naar voren, zodat je positie originelen op de juiste manier op het bed.

Umax levert haar eigen VistaScan-software met de Astra 6450, en hoewel (net als een aantal andere) kan worden uitgevoerd in beginner of gevorderde modes, de geavanceerde modus nog steeds niet u in staat om de resolutie of kleurdiepte expliciet. Je kan niet in hoogte of breedte waarden voor de scan gebied ook niet, in plaats daarvan, moet je een selectiekader aan te passen tijdens het kijken naar de coördinaten onder het voorbeeldvenster.

Scannen is een luidruchtige bedrijf – de Astra 6450 klinkt als een vintage limo te draaien op een vroege elektrische starter – en vereist een warm-up periode voor elke scan die kan oplopen tot 15 seconden. Dit ontkent liever de snelle data transfer rate, waarvan de IEEE 1394-verbinding in staat is.

Met een optische resolutie van slechts 600 dpi, zult u worden geduwd om een ​​bevredigende scans van transparanten krijgen van deze scanner. Proeven met nauw gedrukte evenwijdige lijnen vertoonden weinig scherpte, en dit zal vooral merkbaar met hoge resolutie originelen zoals dia’s of negatieven.

Colour kwaliteit over het algemeen eerlijk, met goed gevangen tonen in zowel pastels en levendiger kleuren. Scans zijn donker standaard, hoewel, met onze grijze strook steekproef ruimend off naar zwarte veel eerder dan bij de andere scanners. Hoewel dit kan worden gecompenseerd met gamma aanpassing, zullen veel mensen de scanner op automatische instellingen gebruiken en mag de donkere scans als gevolg lijden.

We waren niet al te gecharmeerd door de Astra 6450, ondanks zijn lage prijs en de IEEE 1394-interface: helaas, het is ook lawaaierig en belemmerd door een lage optische resolutie. Scanner leveranciers zal erop aandringen dat de resoluties van 200-300dpi zijn alles wat nodig is voor de algemene werkzaamheden, maar dit geldt niet voor transparanten – en het opnemen van een transparantie-adapter impliceert dat Umax verwacht u om te proberen en te gebruiken.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop