Windows 10: Kan Cortana overtuigen ons om onze tech praten?

Waarom de desktop-pc is verre van dood; De Windows 10 uitdaging: Het maken van mensen die de zorg over Windows opnieuw; Waarom Apple Intel zal niet sloot … nog; A $ 10 USB lader met ingebouwde draadloze keylogger betekent meer veiligheid hoofdpijn; Macs kwetsbaar vrijwel niet op te sporen virus dat “kan niet worden verwijderd; Gratis antivirus scanners voor Windows-pc’s

Microsoft heeft vandaag de dag bezig geweest pronken de laatste test build van Windows 10, en het lijkt erop dat Cortana, de spraakgestuurde assistent van de Windows Phone-platform (of de video game Halo, kies maar) is een prominente rol spelen in de nieuwe besturingssysteem. Maar kan Windows 10 te overtuigen om onze tech praten?

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

Ik ga oordeel te reserveren op wat ik heb gezien in de demo nu toe totdat we wat code om mee te spelen, maar het zien van hoe diep Microsoft Cortana is ingebed in Windows 10 heeft zeker zorgde ervoor dat ik een wenkbrauw op te heffen. Microsoft is weer proberen om de manier waarop we omgaan met pc’s met Windows 10 opnieuw uit te vinden, net zoals het deed met Windows 8. Toen was het contact, nu is het de stem. Het werkte niet goed uit voor Windows 8, en ik ben verre van overtuigd dat het niet zal werken die goed voor Windows 10.

Het probleem met spraakgestuurde assistenten – en wat dat betreft, voice-control zelf – is dat in het beste geval het gevoel dat ze gimmicky.

Neem Apple’s Siri bijvoorbeeld. Hier is een product dat in eerste instantie overstroomd met een belofte en potentieel. Het leek een logische functie in te bouwen in een smartphone, immers, zijn mensen praten in hun telefoons voor jaren. Maar het bleek te buggy en frustrerend om te gebruiken, en de nauwkeurigheid was gewoon niet daar, dus tegenwoordig de enige keer dat ik tegengekomen Siri is wanneer ik per ongeluk roepen, en ik snel – en koud harte – verwerpen.

Siri werkt gewoon niet. Het is er met iTunes als het meest frustrerende ding dat Apple zijn naam heeft te maken aan

Nu zonder twijfel Cortana is beter dan Siri, net als de voice-control-functie ingebouwd in de Xbox Kinect, maar ook de nauwkeurigheid is fragmentarisch, en die snel leidt tot frustratie, die op zijn beurt maakt me op hun hoede van het gebruik ervan in de toekomst.

Als Microsoft is een realistische gooi naar het maken van Cortana een waardevol onderdeel van Windows hebt dan de nauwkeurigheid kan niet alleen goed zijn, het gaat te hebben om zo dicht mogelijk bij magisch als menselijkerwijs mogelijk is. Als het maakt een meer dan een paar keer, dan is het toast.

Eén ding is zeker, OEM’s beter beginnen uitrusten van hun hardware met een hoge-kwaliteit microfoons en noise-cancelling-technologie.

Ik ben ook nooit zeker over de logistiek van voice-control. Uitgaande van een hoog niveau van nauwkeurigheid dan kan ik zien dat het hebben van een plaats in de auto en de woonkamer, maar als het gaat om zakelijk gebruik, ik ben verre van overtuigd. Het hebben van een kamer vol mensen die hun pc’s klinkt als een nachtmerrie voor mij, en dat is zonder de privacy en veiligheidskwesties.

Zoals ik al zei aan het begin van dit stuk, ik ben het reserveren van definitieve uitspraak totdat ik om deze technologie uit te proberen onder real-world voorwaarden. Maar Microsoft heeft de lat ongelooflijk hoog, en zelfs als het kan leveren aan deze verheven beloften, ik ben gewoon niet van overtuigd dat Cortana zal niet alleen wegkwijnen op tientallen miljoenen pc’s, het verzamelen van digitale stof.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties