laat onderzeese kabel Telstra klanten met Apple te downloaden vertragingen

Klanten op het Telstra netwerk hebben geklaagd over aanzienlijke vertraging in het downloaden van Apple diensten voor het grootste deel van de week, met Telstra nu erkennen van een onderzeese kabel probleem en beweren dat het werkt aan het oplossen van het.

De kwestie, gemarkeerd op breedband liefhebber website Whirlpool en op Twitter, heeft gezien Telstra klanten poging om hun besturingssystemen of apps over de iTunes Store en de App Store, alsmede het gebruik streaming services Apple Music en Apple Radio, ervaring ernstige downloaden of updaten vertragingen.

Dit is het geval in heel mobiel, kabel, ADSL en zakelijke glasvezelverbindingen geweest, met app-updates die tientallen minuten in plaats van seconden, muziek streaming ‘onmogelijk’, en updates van de onlangs gelanceerde OS X El Capitan nemen van meer dan een dag.

“Ik ben op 100Mbit kabel en ik ben gelukkig als ik krijg 20KB / sec van Apple,” klaagde Whirlpool gebruiker sebastiankong.

“Ik kon niet eens een app te kopen. Mijn ADSL 2 plus krijgt een snelheid van 1 Mbps voor een week in vergelijking met 14Mbps,” voegde wereldburger.

Het omzeilen van de Telstra netwerk met een VPN is de enige manier waarop klanten in staat om het probleem te vermijden zijn geweest.

“Hetzelfde ook hier (in Brisbane), beide met mijn huis 100mb kabelverbinding en meer dan 4G in de stad tijdens de dag,” zei BurndtJam.

Downloads kruipen en Apple Music streaming is onmogelijk. Zodra ik begin loopt het verkeer via een VPN, is er geen probleem. Wat Telstra doet met Apple verkeer is zeer gebroken.

Telstra erkende het probleem op Twitter, het vertellen van een groot aantal klanten die via het sociale netwerk variaties van klaagde: “Er is een probleem met de snelheden Apple servers dat we werken op te lossen Verontschuldig me voor het ongemak.”.

Telstra heeft sindsdien identificeerde een onderzeese kabel als de oorzaak van het probleem.

“We ondervinden problemen met een onderzeese kabel tussen Australië met Singapore. Als gevolg daarvan zijn sommige klanten trage service ervaren bij het gebruik van mobiele apparaten te downloaden of updaten apps of muziek streamen van een aantal aanbieders,” een Telstra woordvoerder vertelde de website in een verklaring .

We zijn bezig om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen, met inbegrip van het gebruik van alternatieve wegen, terwijl reparaties worden uitgevoerd. Onze excuses voor het eventuele ongemak en zodra we hebben een update over de huidige situatie zullen we onze klanten weten.

Telstra een upgrade van zijn onderzeese kabel aansluiting op 100Gbps in januari van dit jaar in om te gaan met de toenemende vraag naar high-definition video-diensten.

“De verhuizing naar 100G is veel meer dan alleen rauw vermogen. Naast een verhoogde efficiëntie, kan 100G klanten helpen bij het verminderen van de operationele uitgaven en vereenvoudigen onderhoud van het netwerk, dankzij het vermogen van de dienst om bandbreedtes te consolideren. Het is ook flexibel genoeg om aan de eisen van de meeste kabelmaatschappijen te voldoen door het aanbieden van landing station en point of presence opties, ook, “Telstra Global Enterprises and Services chief operating officer Darrin Webb zei op het moment.

Telstra 100G golflengte beschikbaar is over zijn Telstra Endeavour, Australië en Japan kabel, Azië-Amerika Gateway, Reach Noord-Azië Lop, en eenheid kabelsystemen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice