laatste transparantieverslag Yahoo’s belicht verwijderingsverzoeken voor Flickr, opmerkingen

Yahoo publiceerde haar vijfde transparantieverslag op donderdagochtend, de nadruk op een paar van zijn opmerkelijke afwijzingen in India en het Verenigd Koninkrijk.

Meer over tech industrie transparantie rapporten

Twitter Transparency Report ziet uptick in verwijderingsverzoeken wereldwijd; Google voegt malware website vlaggen Transparency Report; rapporten van Google meer regering verzoeken tot verwijdering ‘dan ooit tevoren; Facebook: US gov’t in de buurt van 12.000 gegevens verzoeken die tijdens de eerste helft van 2013

Over de eerste zes maanden van 2015, het document biedt een kijkje in het aantal verzoeken om gebruikersgegevens en content verwijdering geëist door overheidsinstanties in de landen waar de Yahoo actief is.

Dit geldt ook voor National Security Letters (NSL) en strafrechtelijke gegevens verzoeken, zoals zoeken warrants, gerechtelijke bevelen en dagvaardingen uitgegeven in strafrechtelijke onderzoeken.

Wereldwijd, Yahoo kreeg 15.583 verzoeken om gegevens, die 25.986 accounts bezorgd over de eerste helft van het jaar. Van hen, Yahoo weigerde informatie te verstrekken aan 4993 verzoeken.

In India bijvoorbeeld, Yahoo beschreef het een verzoek van een Indiase politie om een ​​vermeend lasterlijke reactie geplaatst op een Yahoo Group te verwijderen. Yahoo opgevolgd dat het verzoek afgewezen omdat het geen juridische grondslag was opgenomen noch de opmerking niet in strijd met Yahoo’s Terms of Service.

Yahoo kreeg ook een verzoek met betrekking tot de populaire delen van foto’s dochteronderneming Flickr uit een Britse politiebureau, vragend om de verwijdering van negen beelden, die het agentschap beschouwd als het bevorderen van terrorisme.

Echter, Yahoo zei dat het slechts verwijderd één van hen in deze te beschouwen hebben geschonden communautaire richtsnoeren Flickr’s, met als argument de andere acht beelden leek te “ontmaskeren en te veroordelen gewelddadig extremisme.”

Naar aanleiding van onthullingen over van de National Security Agency data-mining-programma’s in juni 2013, Yahoo begon uitgevers transparantie rapporten (net als Google en andere tech reuzen voordat het), die september.

De meest recente editie maart was een nogal routine één in het grote schema van de dingen, die de Verenigde Staten als verreweg de leider in data verzoeken, met het Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Frankrijk, Duitsland en India ook verdiepen in de duizenden.

Die trend zette zich voort in de eerste helft van 2015 als Yahoo ontving 5.221 verzoeken om in de Verenigde Staten alleen al met betrekking tot 8424 specifieke accounts. Yahoo beweerde afgewezen 304 van hen, de openbaarmaking van bepaalde inhoud voor ten minste 1258 aanvragen.

Aaron Altschuler, vice-president en associate general counsel bij Yahoo, benadrukt in een blogpost dat het bedrijf streeft ernaar om “het beëindigen van bulk het verzamelen van gegevens en een aanzienlijke hervorming van de Amerikaanse regering surveillance programma’s.”

Godan, het voeden van de wereld met open data

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Data Management, Godan, het voeden van de wereld met open data; Big Data Analytics; DataRobot streeft naar laaghangend fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, opslag, Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, heeft tot doel vervang technologie achter Zip

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip