SAP ontwikkelende cloud play

Vinnie Mirchandani is moeilijk te behagen. Hij zegt

Maar als er veel innovatie aan de randen, de kern lijkt nog steeds vrij statisch. De lamp nog niet gegaan dat indien on-demand functionaliteit kan worden geleverd sub- $ 100 per gebruiker per maand, nauwelijks gerechtvaardigd op locatie prijsniveaus zijn 10, 15, die 20x. Dat als Apple en Google en Amazon mobiele ecosystemen van honderdduizenden applicaties en games met een huisnijverheid van de ondernemers kan bouwen, kan SAP niet doorgaan met magische wijze verwachten dat de huidige SI en outsourcing partners om die snelheid of die prijs punten aan te passen. Als kleine teams vrij ambitieus HANA toepassingen part-time kan bouwen in een kwestie van dagen, SAP en van haar partner project tijdschalen moeten op dezelfde manier worden gecomprimeerd. als on-demand benchmarks tonen frequente upgrades en belangrijker direct voortplanting het hele klantenbestand, kan SAP niet veroorloven om old-school en tegenzin meerjarige klantenbestand migraties in de kern hebben.

standpunten Vinnie’s zijn al geanticipeerd door SAP. Hij kon niet de tijd om te voldoen aan Hasso Plattner, mede-oprichter van SAP of Vishal Sikka, bestuurslid belast met innovatie te plannen. Zij bevestigden mijn eerdere bewering dat SAP nodig heeft om nieuwe businessmodellen te brengen om hun begrip van de cloud.

Tijdens de woensdagochtend keynote, Dr Sikka bevestigd wat sommigen van ons dachten zou alleen kunnen worden aangekondigd in een iets andere manier. Hij kondigde aan dat SAP HANA beweegt in de wolk in een partnership met Dell-Intel. HANA is het fundament waarop SAP is van plan om alle toepassingen te leveren in de toekomst. Waaronder grote delen van de kern. Dit is geen triviale zaak.

De eerste belangrijke stap is om Gateway running te krijgen. Slated voor algemene beschikbaarheid in oktober, vooral om juridische redenen, de bovenstaande schets die Dr Sikka trok voor mij geeft een indicatie van hoe dit werkt. Wat het zegt

SAP heeft al aangetoond All-in-One draait in de cloud, zodat er een duidelijk precedent voor een OLTP-systeem werkt op deze manier. Toen we een ontmoeting gehad met Dr. Plattner, ik herinnerde hem eraan dat een jaar geleden zei hij dat hij niet zeker was (in het beste geval) of de Business Suite konden worden verplaatst naar de cloud. is hij nu zeker, maar met het voorbehoud dat de timing is onduidelijk en voordelen vandaag misschien ongrijpbaar zijn. “De Business Suite niet geschreven voor massale parallellisatie maar HANA kan het mogelijk zijn om de suite krimpen -. Mogelijk tot 90%.” Zelfs dan moet er een re-write zijn: “. Ik wil niet 20 jaar ABAP overgedragen in nieuwe technologie Het is gewoon niet haalbaar is om … leveren baanbrekende prestaties en kostenbesparingen,” zei Dr Plattner. In die ene verklaring, Dr Plattner wordt herhaalt wat hij heeft gezegd op verschillende manieren in de afgelopen jaren – niet passen in de kern ERP-niveau.

;

Dr Sikka zei dat volledig op maat gemaakte systemen niet zien enorme waarde – althans op de middellange termijn. Dr. Plattner zei dat het begrip upgrades te worden geplet. “Ik krijg deze vraag veel en ik hetzelfde zeggen -.. Je hebt om anders te denken De oude manieren om dingen te doen zijn verdwenen”

Dit leidt tot de vraag datacenter ownership. SAP verkoopt haar hosting bedrijf een paar jaar geleden. Op het moment, waren we zeer kritisch over een dergelijke stap. Het is overduidelijk dat als je gaat om te spelen op enterprise schaal, moet u zelf uw eigen infrastructuur te worden. SAP is van plan om mee te doen dat kleine en exclusieve club. “Twee jaar geleden brachten we ongeveer € 1.000.000, vorig jaar was het € 7.000.000,” zei Dr Sikka. Hij is het ermee eens dat dit een druppel op een gloeiende plaat. SAP zal hebben om de vele miljoenen dollars Facebook, Google, Amazon, Salesforce en Apple hebben besteed aan soortgelijke ondernemingen overeenkomen. Waar zal het geld vandaan? “De raad zal geen overtuigende niet nodig. Onze hele strategie vereist een heroverweging van de manier waarop we brengen dienst op de markt en het datacenter is een groot deel van dat,” zei Dr Sikka.

Dr Sikka bevestigde zijn er teams die op het business model om dit allemaal samen te hangen. Hij bevestigde dat de notie van Xerox stijl leasing plus een waarde op basis delivery model staan ​​hoog op de agenda. Ik heb andere ideeën. Deze werden bevestigd door die op de grond gewenst. In een gesprek met John Appleby van Bluefin Solutions en Vijay Vijayasankar, IBM zij momenteel beperkt tot mobiel, de boodschap was duidelijk: de AppStore model is de manier om te gaan.

Het is niet alleen een kwestie van de omzet. SAP heeft al statistieken die aantonen opslag is een van de grootste kosten in verband met het runnen van haar systemen, ver overtreft de kosten van het runnen van application servers voor SAP. Testsystemen zijn duurder te bedienen dan de productiesystemen. Hardlopen in de cloud kan drastisch verminderen van de TCO. Dat is de hoop en de impliciete belofte. Als dat lukt, zal het een lange weg naar de beantwoording van Vinnie’s kritiek gaan.

Het zal niet gebeuren ‘s nachts. Evenmin zal het een wondermiddel om de groeiende kosten van ‘houden van de lichten aan.’ Maar de besparingen cijfers SAP is zinspeelde op een orde van grootte verschil te vertegenwoordigen op de huidige operationele kosten scenario’s.

Vandaag de dag, ontwikkelaar vertegenwoordigers van SAP bij de raad van bestuur niveau lijken vastberaden in hun eens dat SAP moet veranderen om een ​​positieve stap naar cloud computing tegemoet te komen. We zullen weten in een jaar tijd of ze nu op de weg naar succes. Nog belangrijker – Sap zal uitbrengen over de eisen Vinnie’s voor een radicale herziening prijsstelling.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

Nieuwe toepassingen zullen in de cloud worden gebouwd; Gateway biedt het traject dat hen verbindt met de kern ECC6 en eerdere versies van de Business Suite; Na verloop van tijd, zijn stukken van kernfunctionaliteit uitgehakt uit ERP en in HANA

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf