Secret kiest terugbetaling via spil in shutdown

David Byttow, de oprichter van anonieme sharing app Secret, is van plan om geld terug te keren aan beleggers in de sociale media startup als hij sluit beneden de service, die bekendheid verwierf voor het zodat gebruikers anoniem commentaar aan vrienden en mensen in de buurt te maken.

Byttow aangekondigd in een blogpost op 29 april dat hij en de raad van bestuur van het bedrijf had besloten af ​​te sluiten van de dienst slechts 16 maanden na de lancering, met plannen om de wind naar beneden de business “sierlijk”.

Dit is de moeilijkste beslissing van mijn leven, en een die me diep verdriet, “zei Byttow in de post.” Helaas, Secret niet de visie die ik had bij het starten van de vennootschap te vertegenwoordigen, dus ik denk dat het de juiste beslissing voor mezelf, onze investeerders en ons team.

“Ik zal de komende weken besteden aan het doen wat ik geloof recht om sierlijk wind naar beneden Secret is. Terwijl een meerderheid van het team al is verhuisd naar andere interessante mogelijkheden, zal ik het meest van mijn tijd besteden aan het helpen van het kernteam vinden hun volgende rollen, “zei hij.

Hoewel het niet duidelijk is hoeveel van de $ 35.000.000 van het bedrijf verhoogd van beleggers zal worden teruggegeven aan haar achterban, Byttow zei dat het een ‘aanzienlijke hoeveelheid’ van het geïnvesteerde kapitaal die terug zou worden betaald had.

Onze investeerders gefinancierd het team en het product, en ik denk dat het juiste ding om te doen is om het geld terug te keren in plaats van te proberen om te draaien, “zei hij.” Innovatie vereist mislukking, en ik geloof in het niet snel om te gaan en te maken alleen nieuwe en andere fouten.

Hoewel Byttow gaf aan dat na verloop van tijd, hij is van plan om van de ondergang van het bedrijf “post-mortems publiceren” om voor anderen te leren van haar fouten en uitdagingen, maakte hij geen melding van de flak het bedrijf had meer dan de capaciteit van het platform voor gebruikers om te ontvangen pesten anderen online anonimiteit.

Echter, liet doorschemeren dat hij het anonieme karakter van Secret had nadelen evenals voordelen, met een functie op het perron zodat gebruikers om in te loggen met Facebook en delen met vrienden zonder onthullen hun identiteit.

Ik geloof in eerlijke, open communicatie en creatieve expressie, en anonimiteit is een geweldig apparaat om dit te bereiken, “zei hij.” Maar het is ook de ultieme tweesnijdend zwaard, die moet worden gehanteerd met groot respect en zorg. Ik kijk ernaar uit om te zien wat anderen in deze ruimte doen in de tijd.

Vorig jaar, toen het een ronde van financiering aangekondigd Secret zei dat het streven om uit te breiden als een sociaal netwerk tussen Facebook-vrienden.

Op het moment, de marktwaarde van Secret werd geschat op $ 100 miljoen.

AAP

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven