Singapore is van plan DaaS piloot data industrie te ontwikkelen

SINGAPORE – De Infocomm Development Authority van Singapore (IDA) is op zoek naar een data-as-a-service-programma (DaaS) enige tijd in te voeren in de komende drie maanden, en het hoopt dat het initiatief zal bijdragen tot een dataset markt die, op zijn beurt, vonk off meer innovatieve toepassingen door externe ontwikkelaars.

Tijdens de CloudAsia2013 forum hier gehouden woensdag, Ronnie Tay, CEO van IDA, bekendgemaakt dat het agentschap heeft plannen om zijn DaaS programma “katalyseren de ontwikkeling van een landelijk platform waarmee de lancering, efficiënte levering van gegevens, op verzoek, aan geïnteresseerde data kopers om aanvragen voor in-house of zakelijke consumptie “te ontwikkelen.

Om te beginnen, zal een federatieve namespace register worden ingevoerd, waardoor geïnteresseerde organisaties in staat om hun datasets beschikbaar te maken voor gebruik zal zijn, Tay opgemerkt. Het zal de aanvullen; reeds beschikbare gegevens voor publieke consumptie, zei hij.

Voortbordurend, Khoong Hock Yun, assistent chief executive voor infrastructuur en diensten ontwikkeling op IDA, zei dat het zal een call-for-samenwerking in ‘juli of augustus “uit te geven voor de betrokken partijen – zowel uit agentschappen publieke sector en private Enteprises – om aan te geven hun intentie om de beschikbare deel van hun datasets, maken gratis of voor een vergoeding.

De federatieve namespace register fungeert als een mechanisme waarbij als een ontwikkelaar zoekt naar gegevens uit het Land Transport Authority, bijvoorbeeld, hij of zij zou kunnen zien andere verwante datasets beschikbaar door andere organisaties gemaakt zijn, verklaarde hij in een interview op het evenement zijlijn .

Het uiteindelijke doel zou zijn om een ​​”markt” voor data-gebruikers om feedback op de online gepubliceerde datasets zorgen te maken, en rangschikken op basis van gebieden zoals bruikbaarheid en betrouwbaarheid, Khoong genoteerd.

Het is te hopen dit feedbackmechanisme zou kunnen ontwikkelaars gemakkelijker te ontdekken de gegevens die ze na, terwijl ook de organisaties op te ruimen hun datasets en het gemakkelijker maken om te gebruiken met elementen zoals standaard API’s (application programming interface) te dwingen.

De gegevens van de bedrijfstak, als er zoiets bestaat, is een beetje een cottage-industrie op dit moment. We hopen dat de DaaS programma zal u helpen ontwikkelen, “verklaarde hij.” Innovatie zal in [ontwikkelaars melding] liggen de cross-functionele mogelijkheden van de verschillende datasets, welke applicaties aantrekkelijker en holistische zal maken.

Private sector partijen die hun interesse op een “informele basis” hebben gesignaleerd zijn onder andere Global Yellow Pages en Wilson Parking Singapore, Khoong onthuld.

De pilot-implementatie van de gefedereerde namespace registry heeft een looptijd van twee jaar nadat het CFK is afgegeven, de uitvoerende macht toegevoegd. Hij zei dat IDA heeft nog om de financiering voor het project te bespreken.

Het opbouwen van de gegevens “cottage industry”