Ubuntu standaard Mir stack in 13.10, zal Kubuntu niet volgen

Versnippering is aangekomen in het display server gebied van de Ubuntu-gemeenschap, als ouder Ubuntu distributie smeedt zijn eigen weg, en de KDE-gericht afgeleide blijft op de X-display stack gebruikt door de overgrote meerderheid van de moderne Linux-distributies.

In een update geleverd aan de ontwikkeling van Ubuntu mailing list, Canonical director van product strategie techniek Oliver Ries gedetailleerd hoe Ubuntu dan zou de overgang naar de nieuwe Mir-display met stack.

Ubuntu 13.10 zal XMir, een stapel gebruiken waarbij X en Eenheid 7 run op de top van de Mir systeem zetter standaard, met een fallback optie X te draaien zonder enige steun Mir driver. Deze editie zal worden ondersteund voor negen maanden.

Door Ubuntu 14.04 LTS, een lange-termijn release die zal worden ondersteund gedurende vijf jaar, zal de fallback X optie worden verwijderd. Deze versie is bedoeld om volledige Mir driver ondersteuning.

Kom oktober 2014, toen Ubuntu 14.10 is het gevolg, het hele Mir stapel loopt Unity 8 als sessie shell wordt de standaard optie. Ubuntu 14.10 zal worden ondersteund voor negen maanden, en omvatten ontwortelde X ondersteuning voor legacy X-toepassingen.

“Het gebruik van Mir als een X-compatibel systeem zetter in 14,04 waarop een Desktop Environment die wordt uitgevoerd op X vandaag kan hosten, zal alle afhankelijke Ubuntu afgeleide instrumenten om te draaien op de top van de stack in 13.10 en 14.04, zonder enige veranderingen die nodig zijn aan hun kant,” zei Ries.

Ries wees naar een YouTube-clip die Unity 7, GNOME, KDE, XFCE en LXDE draait op XMir toonde.

“Canonical is toegewijd aan het ondersteunen van XMir vijf jaar tijdens de levenscyclus van 14.04, die derivaten genoeg tijd om de graphics stack landschap te evalueren en om weloverwogen beslissingen te nemen wanneer ze klaar zijn zal geven,” zei hij.

Een derivaat dat niet zit te wachten om een ​​beslissing te nemen is Kubuntu. De KDE-gerichte draai aan Ubuntu heeft besloten dat het zal worden te kiezen om te verhuizen naar een beeldscherm stack op basis van Wayland.

“Hier bij Kubuntu, we nog steeds willen werken als onderdeel van de ontwikkeling van de gemeenschap, het nemen van de boete software van KDE en andere stroomopwaarts en zetten het op computers over de hele wereld”, schreef Kubuntu lead Jonathan Riddell.

Dus toen Ubuntu Desktop wordt overgeschakeld naar Mir, zullen we niet volgen. We zullen verblijven bij X op de afbeeldingen voor onze 13.10 vrijlating nu in ontwikkeling, en de 14.04LTS vrijlating volgend jaar. Daarna hopen we over te schakelen naar Wayland, dat is wat KDE en elke andere Linux distro hoopt te doen.

Riddell zei dat een andere laag, zoals Mir, tussen KDE’s window manager, KWin, en de monitor is slechts waarschijnlijk meer fouten te produceren dat de KWin team nodig zou hebben om vast te stellen, en om die reden, zou Mir geen deel uit van een afbeelding Kubuntu zijn .

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Wat is onbekend is wat er gebeurt wanneer een Ubuntu Desktop gebruiker installeert Kubuntu Desktop of vice versa. We moeten een manier om te gaan met dat op een verstandige manier te vinden.

Hoewel Wayland meestal zouden worden gesynchroniseerd met Debian, Riddell zei dat het onderhoud ervan “onhandig” zou zijn, als de live-CD-systeem met drie vertoning servers in de vorm van X, Wayland, en Mir zou het handhaven.

Verhuizen naar Mir is verre van de eerste keer dat Ubuntu heeft beloofd om een ​​andere route dan alle andere Linux-distributies te smeden. In plaats van door te gaan om een ​​gewijzigd GNOME desktop als standaard milieu, werd de beslissing genomen om te verhuizen naar de Eenheid desktop plaats. Te beginnen met Ubuntu 11.04, werd de Eenheid desktop maakte de nieuwe standaard milieu, en veel gebruikers waren, niet blij met de beslissing.

Naar aanleiding van de verhuizing naar Unity, Canonical oprichter Mark Shuttleworth aangekondigd in novemeber 2010 dat de Linux-distributie de overstap zou maken naar Wayland.

Op het moment, Shuttleworth gezegd dat het realistisch te verwachten dat de eerste bruikbare beelden van Eenheid op Wayland te verschijnen binnen een jaar zou worden, maar dat het kan duren tot vier of vijf jaar aan het ecosysteem te verplaatsen.

“Progress op Wayland zelf is voldoende voor mij om er zeker van dat er geen ander initiatief zou kunnen ontlopen, zeker als we leveren zaken als Eenheid en uTouch mee zijn,” zei Shuttleworld.

Kom 2013, hoewel, Ubuntu verschoof zijn gewicht achter het creëren van een eigen scherm stack op basis van haar nieuwe Mir scherm sever.

Mir is naar verwachting niet alleen de standaard Ubuntu desktop, maar ook de kracht, Ubuntu Telefoon; systeem.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen