Zal Citrix-branded Cloud.com bieden stevige steun voor KVM?

Zelfs als zijn Xen brain trust is vertrokken, wordt Citrix vooruitgang te boeken met een open source cloud IaaS-strategie.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Op dinsdag, de Fort Lauderdale, Fl virtualisatie bedrijf aangekondigd dat het de overname van Cloud.com CloudStack en haar productlijn afgerond. Voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

De deal is een grote stap voorwaarts voor de virtualisatie bedrijf, dat onlangs zijn twee bovenste Xen goeroes, de oprichters van Xen.org, die vertrokken om een ​​startup te lanceren verloren.

Maar er is een hangende vraag: wat gebeurt er met KVM-ondersteuning Cloud.com’s?

Citrix zet zich in voor een OpenStack strategie en Cloud.com is nu hypervisor agnostisch. Maar het persbericht van vandaag maakt geen melding van KVM

Het Cloud.com productlijn zal blijven toonaangevende commerciële hypervisors, zoals Citrix XenServer® en VMware vSphere, evenals open source hypervisors ondersteunt zoals Xen®. Citrix plan om ondersteuning voor Microsoft-producten, zoals Hyper-V en System Center aan de Cloud.com productlijn, evenals de ondersteuning van een volledig assortiment van “platform-as-a-service” ontwikkelomgevingen, opslagsystemen, servers en beheersoftware .

In maart, Cloud.com kondigde een belangrijke upgrade van het platform dat specifiek wijst er ondersteuning voor KVM en Xen – zowel open source hypervisors. Citrix heeft plannen aangekondigd om OpenStack ondersteunen aangekondigd.

Citrix heeft ingestemd met Xen voor bepaalde tijd.

Hier release Cloud.com op maart, in vergelijking met de huidige Citrix aankondiging

CloudStack 2.2., Die beschikbaar is 15 maart werd, is een hybride cloud-oplossing die hypervisor agnostisch en schepen met ondersteuning voor VMware vSphere 4, Citrix XenServer 5.6 en de open source-Kernel-based Virtual Machine (KVM) gelijktijdig wordt uitgevoerd in een enkele wolk, het bedrijf aangekondigd.

Update: Citrix bevestigd dat Cloud.com zal blijven KVM ondersteunen.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics