Een aantal lichtpuntjes in Hardcopy Peripherals Market

Doc’s begint een patroon in het bedrijf van MPS en hardcopy randapparatuur te zien. Het lijkt erop dat de opkomende markten zijn het redden van de dag.

Opkomende markten waren een belangrijke lichtpuntje in de totale hardcopy randapparatuur (HCP) markt in het tweede kwartaal van 2011 (2Q11), met unit zendingen tot 6% jaar-op-jaar voor de zevende opeenvolgende kwartaal van groei. In tegenstelling tot de ontwikkelde regio’s opgenomen in het eerste kwartaal van negatieve lading groei sinds 1Q10, wat resulteert in een jaar-op-jaar daling van 0,3% in de totale HCP markt. Volgens de International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, de wereldwijde HCP markt zag de overbrenging van bijna 29 miljoen stuks in het tweede kwartaal met inkjet voortgezet als de dominante technologie in 63% van de aandelen.

Terwijl de HCP markt grotendeels wordt gevormd door Japanse fabrikanten, in zowel hardware en verbruiksartikelen, IDC verwacht dat de daling van de productie als gevolg van de Great Eastern Aardbeving van Japan in maart op korte termijn, zei Phuong Hang, program manager, Worldwide Hardcopy Peripheral Trackers.

Met meer dan 18,3 miljoen eenheden verscheept, 2Q11 was getuige van de laagste inkjet zendingen sinds 2Q09. Laser, aan de andere kant, genoten van 4% jaar-op-jaar groei van het aantal vervoerde eenheden en kreeg 1 punt tot 32% van de aandelen ten opzichte van dezelfde periode.

Monochrome laser zette zijn positieve prestaties van de laatste zes kwartalen in het tweede kwartaal met 5% jaar-op-jaar groei en dicht bij de 7,9 miljoen verkochte eenheden. Alle regio’s met uitzondering van West-Europa en de VS zagen jaar-op-jaar groei in zwart-wit zendingen met Latijns-Amerika leidt het peloton op 30%.

Kleurenlaserprinters rapporteerde een daling van 3% jaar-op-jaar in eenheid zendingen, de eerste negatieve trend sinds 2009. Met bijna 1,5 miljoen eenheden in 2Q11 verzonden, de beste prestaties regio voor kleurenlaserprinters was Asia / Pacific (exclusief Japan) (APEJ) met meer dan 278.000 eenheden, wat resulteert in 7% jaar-op-jaar groei.

Ricoh verhoogt investeringen in Braziliƫ

HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten

Bioprinting botten en spieren: De inkjet printers cel vormgeven van de toekomst van transplantaties

? Samsung lanceert SDK voor B2B-printer UX

Printers; Ricoh verhoogt de investering in BraziliĆ«, hardware, HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; 3D Printing, Bioprinting botten en spieren: De inkjet mobiele printers vormgeven van de toekomst van de transplantaties, hardware, Samsung lanceert SDK voor B2B-printer UX