? Het vertrouwen in Q2 Oracle’s wanes

Oracle meldt het tweede kwartaal de winst op woensdag en de verwachtingen zijn laag, gezien de onderneming recente financiële prestaties.

de website en elaptopcomputer.com putten uit hun gemeenschap van C-level executives en zakelijke denkers te voorspellen waar de zakelijke technologie wordt geleid.

Dit kwartaal lijkt te zijn getroffen door valutaschommelingen, de timing van Thanksgiving, zwakke verkoop van hardware (weer) en een cloud-strategie, dat is gewoon te druk, zeggen analisten.

Patrick Walravens, een analist bij JMP Securities, zei in een onderzoeksrapport dat slechts twee van zijn controles voorafgaand aan de resultaten waren positief. Veertien waren negatief. Ondertussen Oracle’s cloud bedrijf vertegenwoordigt slechts ongeveer 6 procent van de totale omzet en de strategie is wazig. Oracle’s aanpak is om een ​​non-stop spervuur ​​van diensten te lanceren, maar die bewegen zorgt voor een meer gecompliceerde verhaal.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Walravens zei

Wedbush analist Steve Koenig was niet bepaald enthousiast. Hij zei

Koenig merkte op dat de hardware business waarschijnlijk teleurstellen en er kan wat cloud autonome groei. Over het algemeen, Oracle is waarschijnlijk haar vooruitzichten te snijden voor het derde kwartaal slechts op basis van valuta.

Stifel analist Brad Reback opgemerkt dat Oracle haar kwartaal kon raken, maar het is onwaarschijnlijk dat de onderneming zinvolle winsten ten opzichte kan leveren schattingen als gevolg van de overgang naar de cloud. Licentie groei zal lijden, maar de focus op de cloud is “een gezonde lange termijn zet.”

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie