Samsung Galaxy Note 10.1 tablet naar het Verenigd Koninkrijk binnenkort hit

Samsung is van plan om een ​​volvette tablet follow-up van haar Samsung Galaxy Note hybride telefoon-tablet te lanceren, maar het zal de 5.3-inch display te vervangen door een 10,1-inch touchscreen.

De Galaxy Note 10.1 – die ook meer dan een passerende gelijkenis met de bestaande Galaxy Tab 10.1 tablet draagt ​​-, is bevestigd; als die bestemd zijn voor release “wereldwijd in augustus”. Samsung heeft de exacte datum van het apparaat zou gaan op de verkoop in verschillende markten niet opgeven.

Terwijl de Note 10.1 lijkt op de Galaxy Tab 10.1 en uiteraard heeft hetzelfde formaat scherm, het komt met de toevoeging van de ‘S Pen’ stylus voor snelle aantekeningen of schetsen, ook in de 5.3-inch Samsung Galaxy Note handset.

“De Galaxy Note 10.1 … onze klanten een nieuwe manier te gebruiken en ervaar een tablet-apparaat te bieden. Naast de mogelijkheid om content te consumeren, zoals video’s, foto’s, documenten en het internet, de Galaxy Note 10.1 geeft hen het ook macht om te produceren, maken en aanpassen dat dezelfde inhoud, “Simon Stafford, die de telecommunicatie en netwerken divisie bij Samsung Verenigd Koninkrijk en Ierland aan het hoofd, zei in een verklaring op maandag.

Het apparaat komt het uitvoeren van de Ice Cream Sandwich-versie van Android (4.0). Samsung liet doorschemeren. Zij heeft evenwel niet zeggen of het de nieuwe Jelly Bean versie van Android op de tablet in de toekomst zal brengen.

“De uitrol van Android 4.1 Jelly Bean, is begonnen met de Galaxy Nexus HSPA + en Nexus S-apparaten. We zullen updates aan te kondigen om de rest van ons Melkwegstelsel portfolio van apparaten te zijner tijd” een Samsung woordvoerster vertelde de website.

Eerst gezien op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona, ​​de Galaxy Note 10.1 packs een 1,4 GHz quad-core processor en 2 GB RAM-geheugen, waardoor het een van de beste hardware specs van elke Android-tablet.

Ook in tegenstelling tot de meeste andere tabletten, zal het apparaat meerdere taken ondersteunen op een scherm, waarbij ieder side-by-side. Zo is het mogelijk om op het web of bekijk een video tijdens het maken van notities of een tekening in de andere helft van het scherm met de S Pen.

De S Pen is ondergebracht in een eigen specifieke slot en, na verwijdering, activeert toepassingen specifiek ontworpen voor gebruik van de ingang maken. Bijvoorbeeld, zal het de S Note, S Planner, Crayon fysica, Adobe Photoshop Touch of Polaris Office applicaties te starten.

Het apparaat heeft ook geleend sommige functies van zijn topmodel smartphone broer, de Galaxy S III. Voorbeelden hiervan zijn de Smart Stay-functie, die detecteert wanneer een gebruiker op zoek is naar het scherm en voorkomt dat het uitschakelen, en de AllShare Play of AllShare Cast Group functies voor het delen van content en documenten.

Andere hardware functies omvatten een 1,9-megapixel naar voren gerichte camera voor videobellen en nog eens 5-megapixel camera aan de achterzijde. De tablet zal beschikbaar zijn in 16, 32 of 64 GB varianten, het komt ook ondersteunt microSD uitbreiding van de opslagcapaciteit tot een extra 64GB.

In eerste instantie zal het toestel beschikbaar zijn in Wi-Fi-only of Wi-Fi plus HSPA + opties, maar Samsung zei dat het zal ook het brengen van een Wi-Fi-plus LTE-versie op de markt op een niet nader later tijdstip.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet