Windows 10 op het oppervlak 3: Drie redenen om de tablet uit te schakelen

Ik gebruik de Surface 3 non-stop omdat het kopen en het is een prachtig apparaat. Met de Type Cover is het een redelijke laptop en zonder dat het een mooie tablet. Zelfs zo, na uren van frustratie, ik heb eindelijk te pakken dat de tablet-modus is het best uitgeschakeld.

Windows 10

Windows 10: Waarom ik kocht een Surface 3, ik wil Windows 10, maar ik ga terug naar Windows 8.1 gaan; Windows 10 Automatische Updates: Get over it, Windows 10 landt op 14 miljoen apparaten in de eerste 24 uur

Tablet-modus is bedoeld om het werken met een tablet gemakkelijker door aanraking. Het veronderstelt er geen toetsenbord aangesloten, en het is de bedoeling om de controles makkelijker te bedienen terwijl u beter gebruik van het display dan desktop mode te maken.

Dat is in theorie, hoe dan ook. De realiteit is anders op de Surface 3.

De eerste reden om de tablet uit te schakelen is het verschil tussen het menu Start in de twee modi. Zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding, in desktop-modus krijg je de standaard menu, met een lijst van veelgebruikte apps aan de linkerkant, en de live tile display aan de rechterkant. Het biedt gemakkelijke toegang tot de meeste alles wat je wilt doen op een gegeven moment. Het is groot genoeg om gemakkelijk te bedienen door te tikken op artikelen met een vinger of de pen.

Vergelijk dat met de bovenstaande afbeelding van het menu Start in de tablet-modus. Alle nuttige informatie aan de linkerkant van het menu in de desktop-modus is verdwenen, en alleen de (nu vergroot) live-tegels blijven. Natuurlijk kun je tikken om alle apps zien, maar desktop-modus laat je niet nodig hebt. Het nut van het menu Start is sterk verminderd in de tablet-modus.

Het tweede gebied waar de tablet-modus schiet tekort is in app display. Voer een Modern (voorheen bekend als Metro) app en in de tablet-modus het draait in full-screen. Je kunt niet veranderen, ook niet. In de desktop-modus kan deze apps draaien in een venster, dat het grootste deel van de tijd wordt de voorkeur aan de oppervlakte 3-scherm.

Hardlopen in een venster in desktop-modus, zie je de hele app scherm, met inbegrip van de bovenste strook waar alle bedieningselementen zitten. Je hoeft alleen maar tik op de X om de app de app-instellingen te sluiten of openen.

In de tablet-modus met de app weergave volledig scherm, zijn deze controles niet weergegeven (zie hierboven). Je moet naar beneden te vegen van de top naar de “hamburger” (drie horizontale lijnen) paneel weer naar de top menu’s te dwingen om weer te geven voordat je kunt doen wat je wilt. Op sommige apps dat is niet genoeg: jatten naar beneden naar de hamburger menu te krijgen geeft je een tweede hamburger die je moet vegen neer om de instelling menu te gaan. Het is een puinhoop.

Het derde gebied waar de tablet-modus lager dan dat van de desktop-modus op de Surface is een simpel ding, maar een die vind ik vervelend. In de desktop mode is er een toetsenbord pictogram in het systeemvak dat het schermtoetsenbord oproept. Overschakelen naar tablet-modus en dit icoon verdwijnt.

Deze FAQ bevat details over de eerste grote update.

Om een ​​of andere reden, in de UI-ontwerp voor Windows 10, ingenieurs van Microsoft besloten dat in de tablet-modus – wanneer er geen fysiek toetsenbord bevestigd – dat er geen behoefte aan een eenvoudige manier om het schermtoetsenbord te roepen.

In de desktop-modus, wanneer er waarschijnlijk een fysiek toetsenbord bevestigd, de gemakkelijke manier om het QWERTY-scherm te krijgen is daar. Dat is precies het tegenovergestelde van de manier waarop het zou moeten werken. Het enige positieve aan dit is het maakt het gemakkelijk om de tablet-modus uit te schakelen en ga desktop de hele tijd.

Na het doorbrengen van veel tijd te denken dat ik iets moet missen, ik besef dat ik ben niet. Ik heb uitgezet tablet-modus in de instellingen en hebben gelukkig geweest met alleen de desktop-modus. App controles in het venster modus zijn groot genoeg op de Surface om nauwkeurig te boren, zodat er geen keerzijde.

Het is duidelijk dat Microsoft prioriteit heeft gegeven aan desktop gebruik en ik ben OK met dat. Desktop-modus behandelt wat ik nodig heb prima, en ik heb geen enkel ding van tablet-modus missen.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Dit kan niet het geval met kleinere (bijvoorbeeld 8-inch) tabletten, maar desktop-modus geeft de dingen goed op de 10,8-inch Surface 3. De tabletten zijn zo persoonlijk van aard zijn dat sommige niet hetzelfde voelen als ik doe en misschien graag tabletmodus . de website van Matt Miller houdt van de tablet-modus. Voor mij was ik regelmatig gefrustreerd wanneer de Surface 3 was het schakelen tussen tablet en desktop modi. Sinds de overgang naar desktop mode de hele tijd de gebruikerservaring is plezierig rondom.

Als gevolg hiervan, ik ben gek op de Surface 3 en Windows 10.

Windows 10

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel