Twitter Q1: Gelekte rapport stopt handel, deelt neer op zwakke vooruitzichten

Twitter postte zijn eerste kwartaal de winst en omzet dinsdag in een zeer onconventionele manier.

Twitter de winst waren vroeg losgelaten voordat de markten gesloten, blijkbaar afkomstig van het bedrijf investor relations website.

Twitter vroeg de New York Stock Exchange tot de handel op haar aandelen te stoppen na de vervroegde vrijlating, bijna 20 minuten na de cijfers werden openbaar gemaakt. Twitter ontkent dat het begin van de detachering was het gevolg van een lek of een hack.

Aandelen daalden maar liefst 6 procent direct na de vervroegde vrijlating. Na de markt, echter, liep het veel erger, met marktaandelen Twitter’s tumbling meer dan 18 procent.

Wat betreft de cijfers, het sociale netwerk rapporteerde een nettoverlies van $ 162.000.000, of 25 dollarcent per aandeel (statement).

Non-GAAP winst waren 7 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 436.000.000, een stijging van 74 procent jaar-op-jaar.

Wall Street verwachtte winst van 4 cent per aandeel met een omzet van $ 456.500.000.

“Hoewel we overtrof onze EBITDA-doelstelling voor het eerste kwartaal, de omzetgroei daalde licht kort van onze verwachtingen als gevolg van lager dan verwachte bijdrage van een aantal van onze nieuwere directe reactie producten”, aldus Twitter CEO Dick Costolo in het persbericht.

Twitter gehakte haar inkomsten projectie voor het fiscale jaar, het verlagen van het aan een waaier van $ 2,170 miljard tot $ 2,270 miljard dollar, ruim onder de gemiddelde Wall Street prognose van $ 538.000.000.

Voor het lopende kwartaal, Twitter verwacht dat de omzet voor het lopende kwartaal te worden in de range van $ 470.000.000 tot 485.000.000 $.

Twitter miste ook voor mobiel actieve gebruikers per maand (MAUs), komen met 241.600.000 ten opzichte van 243 miljoen verwacht. Gemiddeld actieve gebruikers per maand (MAUs) waren 302 miljoen, dat is in lijn met de verwachtingen.

Twitter’s reclame-inkomsten bedroegen $ 388.000.000, een stijging van 72 procent jaar-op-jaar, met bijna alles (89 procent) afkomstig van mobiele advertenties.

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Bijna begraven in de winst debacle nieuws dat Twitter is het verwerven van TellApart, een marketing-tech provider voor retailers en e-commerce adverteerders. Het bedrijf maakt gebruik van dynamische product advertenties en e-mail marketing om cross-apparaat retargeting mogelijkheden bieden. Twitter zal waarschijnlijk gebruik maken van TellApart om de verkoop van de handel advertenties te vergroten.

Twitter kondigde ook een samenwerking met Google’s DoubleClick platform. Twitter zegt dat het partnerschap zal reclame prestatiemeting en attributie verbeteren Twitter direct response marketeers. Het programma zal de uitrol van later dit jaar.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport