Visa, MasterCard waarschuwen voor ‘massale’ inbreuk op de beveiliging

Update 2: Visa, MasterCard bevestigen credit card inbreuk op de beveiliging

Visa aanpak van mobiele accounts in opkomende markten met Oranje, Visa teams met Vodafone, Intel, intro’s nieuwe mobiele commerce diensten; Visa keurt smartphones voor NFC betalingen: Goede start, maar nog steeds hindernissen vooruit; Facebook geeft security onderzoekers Visa debetkaarten; MasterCard lanceert partnerprogramma voor mobiele geld diensten; MasterCard verder investeert in mobiele betalingen via mFoundry

Update: Analisten op Visa, MasterCard kredietkaart inbreuk op de beveiliging

Visa en MasterCard hebben naar verluidt gewaarschuwd banken van een grote potentiële inbreuk op een US-based credit card processor, maar geen van beide firma heeft onthuld welke processor werd gecompromitteerd. Alerts verstuurd naar de Amerikaanse banken eind vorige week adviseerde hen dat bepaalde kaarten kunnen zijn aangetast, en dat de volledige Track 1 en Track 2 data werd genomen, wat betekent dat daders kregen genoeg om nieuwe kaarten te vervalsen.

De breuk kan meer dan 10 miljoen gecompromitteerde card nummers te betrekken. Hier is een uittreksel van Krebs on Security, waarin het verhaal brak en zei dat bronnen in de financiële sector zijn het aanroepen van de strijd “massale”

Het is niet duidelijk hoeveel kaarten werden geschonden in de processor aanval, maar een steekproef van de ene hoek van de industrie biedt enig perspectief. Op woensdag PSCU – een aanbieder van online financiële diensten aan credit unions – zei het gewaarschuwd 482 credit unions die lijken kaarten beïnvloed door de inbreuk te hebben gehad, en dat een totaal van 56.455 lid VISA en MasterCard rekeningen werden gecompromitteerd. PSCU zei frauduleuze activiteiten was ontdekt op een relatief klein aantal van deze kaarten – 876 rekeningen – en dat de activiteit werd geografisch verspreide.

De breuk wordt verondersteld te hebben plaatsgevonden tussen 21 januari en 25 februari 2012. De betrokken banken zijn naar verluidt het analyseren van gegevens transacties in de hoop van het opsporen van een gemeenschappelijk punt van aankoop. Tot nu toe, de meeste van de dodgy transacties geanalyseerd punt parkeergarages in en rond New York City.

Hoewel het lijkt niet dat een van de credit card bedrijven zelf zijn geschonden, moeten zij in staat om inzicht te geven in wat er verder gebeurt. Ik heb zowel Visa en MasterCard contact opgenomen voor meer informatie en zal u op de hoogte als ik terug hoor.

Update: Analisten op Visa, MasterCard kredietkaart inbreuk op de beveiliging

Update 2: Visa, MasterCard bevestigen credit card inbreuk op de beveiliging

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro