Waarom Windows fragmentatie zal blazen Windows aan gort (hoesten)

Het Windows-besturingssysteem is geplaagd met fragmentatie sinds de 3.x-tak van het besturingssysteem werd uitgebracht op meerdere pc’s. (Ahum)

Waarom Facebook home Android zal blazen in gruzelementen, Samsung en Android:? De volgende Wintel of bestemd voor echtscheiding, Android tot 58 procent van de smartphone-apps te nemen; grootste zorg Android: Fragmentatie

De overgang van XP naar Vista, Windows 7, en, het meest recent, zowel herhalingen van de nieuwste versie van Windows 8 en RT, alsmede alle patch iteraties en dot versies in tussen, heeft een verspreide landschap van pc’s in verschillende links staten van OS upgradeversie malaise. (Hoest)

Dit heeft problemen voor Windows-ontwikkelaars gemaakt bij het coderen van applicaties, en als ze te toetsen aan de verschillende versies van het OS en de verschillende doelgroepen apparaten. (Oh mijn!)

De introductie van meerdere versies van de pc’s, evenals Windows virtuele machines en emulators die in Mac OS X en Linux, is verder de situatie gecompliceerd door het creëren van extra “vorken” van Windows, die hun eigen unieke applicatie problemen die ontwikkelaars nodig hebben om te pakken hebben . (The horror! The horror!)

Je denkt dat Google’s Android OS is nu hopeloos versnipperd? Dit is nog maar het begin.

In het geval dat u niet het uit nu bedacht, ben ik niet serieus. Hoewel ik heb geen voorliefde voor Windows, ik weet heel goed dat – ook al zijn er bijvoorbeeld zes belangrijke versies van Windows 7 -; Windows nu is en al jaren de nummer een desktop-besturingssysteem.

Waarom dan, moet het feit dat er, meerdere versies van Android leiden tot haar worden geblazen aan gort ;? Het lijkt erop dat nauwelijks een week kan door gaan zonder iemand te verkondigen hoe vreselijk Android fragmentatie is. Een of andere manier, net zoals Windows terug in zijn vroege dagen, Android wordt steeds meer en meer populair.

Waarom? Want terwijl besturingssysteem fragmentatie is inderdaad een pijn voor ontwikkelaars, het is niet zo veel van een ergernis als sommigen willen doen geloven. Net zoals je vrijwel elke 32-bits Windows-applicatie kan draaien – opslaan Metro en RT-specifieke apps – op elke versie van Windows, kan je vrij veel lopen een Android-app op een Android-apparaat.

Let wel, de app zal niet altijd goed werken. Iedereen die loopt smartphone-specifieke apps op tablets weet dat, maar ze zullen lopen. Smartphone en tablet-leveranciers weten dat en ze het leuk vinden. Zolang ze de stok met Android als een stichting, zijn ze gegarandeerd tienduizenden applicaties vanaf de eerste dag te hebben met elk nieuw apparaat. Zelfs bedrijven die geen Android niet gebruikt, zoals BlackBerry, weet dat dit een slimme zet, dat is de reden waarom, BlackBerry 10 wordt geleverd met ondersteuning voor Android apps met de uitvoering ervan Dalvik.

Ik kan niet zien Samsung, HTC, of ​​iemand anders die zaken in de hardware business probeert te vork Android. Voor klanten, er is gewoon te veel waarde in het gemeenschappelijk besturingssysteem stichting en de Google Play-apps en op te slaan voor leveranciers om te negeren.

Software-ontwikkelaars zien het op dezelfde manier. Tuurlijk, ze zijn bereid om te ondersteunen Apple iOS en Android. Dat is waar de klanten zijn. Maar ondersteunen Tizen en Firefox OS en Windows Phone 8 en BlackBerry 10 en Ubuntu? Dat vraagt ​​veel meer. Denk je echt verwachten dat ze te haasten om te ondersteunen Amazon Android, HTC Android, Facebook Android en Samsung Android? Ik denk het niet!

Kijk naar de cijfers van vandaag. Volgens; ABI Research, zal 58 procent van de 2013’s 56 miljard smartphone app downloads zijn Android-apps. Apple iOS zal 33 procent, en ver, ver achter, zal Microsoft’s Windows Phone niet helemaal 4 procent heeft en BlackBerry zal 3 procent te krijgen. Dus, wie gaat om apps te schrijven voor minder dan 3 procent van de markt? Niemand, dat is wie.

Laten we praktisch. De markt kan ondersteunen twee, misschien drie grote smartphone en tablet-besturingssystemen, daarna, bent u op zoek naar marginale spelers.

Misschien is er ruimte is er voor kleine spelers in een aantal niches. Firefox en Ubuntu, bijvoorbeeld, zijn gericht op de low-end bereik tussen functie telefoons en smartphones. Ik kan dat zien. Wat ik niet kan zien is de succesvolle Android-ecosysteem wordt gesneden in steeds kleinere, arbeidsintensief en minder rendabele delen.

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Het ene bedrijf dat zou vork Android, maar ik betwijfel of het zou storen, is Amazon. Het heeft een uniek business model. Want, Android is niet zozeer een besturingssysteem want het is een verkoopkanaal.

Maar, nogmaals, waarom zou het de moeite? Het is al stemden deze af Amazon Kindle Store in plaats van Google Play te gebruiken, dus het is al haar bedrijfskritische doel bereikt. Wat op aarde zou het moeten winnen door forking het besturingssysteem? Niets, helemaal niets.

Kijk naar de pc-markt. Al jaren, Windows heeft gedomineerd, Mac OS X heeft een belangrijke single-digit het spel had, en Linux hangt aan om ongeveer 1 procent van de markt. Er zijn een heleboel redenen dat het werkte op deze manier, maar Windows ‘fragmentatie’ was nooit een probleem.

Voor zowel hardware OEMs en software programmeurs, de kleine overlast van het ondersteunen van meerdere versies van Windows was nooit echt een probleem. Ondersteunen van meerdere onverenigbaar besturingssystemen is echter een probleem. Dat is waarom Mac OS X en Linux niche desktop-besturingssystemen zijn gebleven en waarom ik vermoed dat Windows RT, die onverenigbaar is met andere Windows-versies, zal nooit succesvol zijn.

Dus, met dat alles, denk je echt dat Android hardware en software bedrijven zullen de compatibiliteit te breken wanneer er veel solide business redenen om te blijven gebruiken Android als hun basis? De Windows-ecosysteem bedrijven waren niet zo dom, en ik denk niet dat de Android-ecosysteem bedrijven zijn geen stommer dan ze zijn.

 verhalen

Waarom Facebook home Android zal blazen in gruzelementen

Samsung en Android: de volgende Wintel of bestemd zijn voor een echtscheiding?

Android tot 58 procent van de smartphone-apps te nemen

Android’s grootste zorg: Fragmentatie

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld