De 5 dingen die je moet nu weten over Ubuntu op telefoons

Dus, Canonical brengt Ubuntu Linux op smartphones, maar wat betekent dat eigenlijk? Ik heb veel verwarring gezien over dit nieuwe aanbod, zelfs van andere Linux en het apparaat profs, dus hier mijn snelle gids voor wat is wat met Ubuntu op telefoons is.

Ja, Canonical zal worden vrijgeven van Ubuntu voor smartphones, maar in tegenstelling tot Microsoft met Windows RT voor ARM-apparaten en Windows Windows Phone 8 voor smartphones, zal er geen aparte versie voor elk apparaat zijn. Als alles gaat zoals gepland wanneer Ubuntu 14.04 rollen in april 2014 zal één afbeelding Ubuntu smartphones, slimme tv’s en computers te ondersteunen.

Ubuntu-oprichter Mark Shuttleworth zei gisteren in de persconferentie de aankondiging van Ubuntu Linux op telefoons die het afgelopen zou aankomen in eind 2013 of 2014. Ik stem voor 2014.

Begrijp me niet verkeerd. De technologie zal er zijn. Het probleem is om de dragers aan boord.

True, Shuttleworth gezegd dat Ubuntu dragers kunnen geven “hun eigen inhoud en we hebben in wezen zetten hun content op voet van gelijkheid met de inhoud van het ecosysteem. De fabrikant van de handset of operator die muziek, films, of andere vormen van inhoud heeft kunnen bevorderen van hun inhoud aan hun gebruikers of andere gebruikers direct in een manier die niet het gevoel dat een bolt-on of een sideshow. ” En, dat klinkt geweldig, maar, Canonical heeft gesproken over hardware partners vóór die nooit hebben laten zien

Toen ik nog een grote naam vervoerder of smartrphone leverancier nodig kondigen ze aan boord met Ubuntu op telefoons zal ik een stuk beter op de kansen Ubuntu’s voelen.

Hou vol. Je zult in staat zijn om de bèta van Ubuntu op een smartphone in de komende weken te laden. Om de low-end versie van Ubuntu run je gaat om een ​​telefoon met een 1GHz Cortex A9 processor of beter nodig met minstens 512MBs RAM en 4 tot 8 GB aan opslagruimte, plus een SD-kaart en een multi-touch screen. Veel telefoons hebben het vermogen om dit te doen.

Als u wilt de high-end van Ubuntu op een telefoon, die een desktop van de telefoon kan ondersteunen draaien, het zal niet zo gemakkelijk zijn. De high-end Ubuntu telefoon zal ofwel een quad-core A9 of Intel Atom processor, op zijn minst een GB RAM-geheugen, en 32 vereisen, tellen ’em 32 GB opslag en een SD-kaart en multi-touch scherm.

Als dat klinkt als, je deze beta-versie van Ubuntu op een tablet ook zou kunnen lopen, ik ben het met je. Ja, ja je kon. Dat is niet Canonical’s onmiddellijke doel.

Veel mensen zijn opgestaan ​​struikelde door deze. Ubuntu voor Android is ontworpen om Ubuntu op Android-telefoons te zetten zodat twee naast elkaar kunnen bestaan. Met Ubuntu voor Android, Android gebruikt u voor uw telefoon besturingssysteem zoals gebruikelijk, maar je hebt ook Ubuntu aan boord, zodat u uw telefoon kunt gebruiken, met een toetsenbord, muis en monitor, zoals een PC.

Ubuntu voor telefoons, echter, is een volledige vervanging voor Android. High-end telefoons Ubuntu zal u ook de mogelijkheid om uw smartphone te gebruiken als een PC vervanging, maar er zal geen sprake zijn van Android betrokken bij alle.

Omdat Ubuntu is een alternatief besturingssysteem voor Android-telefoons en vergelijkbare hardware, niet ondersteund, Dalvik, Android’s Java Virtual Machine (JVM). Zodat ontwikkelaars zal niet in staat om eenvoudig de haven applicaties van Android naar Ubuntu.

Ubuntu Linux komt in de smart phone oorlogen; Ubuntu mobiele OS heeft potentieel, maar er is een lange, onzekere weg vooruit; 2013: Het jaar van de Ubuntu Linux-tablet en smartphone; Kan een touch-vriendelijke Ubuntu is een game changer; Shuttleworth?: Ubuntu alles over mobiel, cloud in 2013; Ubuntu voor Android: Linux desktop op een smartphone

1) Het is Ubuntu, niet Ubuntu voor telefoons.

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Inderdaad, Shuttleworth ziet dit als een voordeel. Hij gelooft native apps sneller op Ubuntu draaien ‘, terwijl Android heeft de overhead van Java. ”

In plaats van Dalvik, zoals Jono Bacon, Ubuntu’s community manager wees erop, de Ubuntu “phone platform ondersteunt applicaties geschreven in QML, HTML5, en OpenGL.” Bovendien, “We hebben gewerkt aan een SDK [software development kit] met een speciale set van de telefoon componenten (denk widgets en andere UI [user interface] elementen) die werken op de top van QML en Qt, en de applicaties look and feel zo mooi als de rest van de telefoon platform.

Wilt u meer weten over het ontwikkelen voor Ubuntu op telefoons weten? Bezoek de Ubuntu Go Mobile App Developer website.

De echte vraag is natuurlijk, is de vraag of Ubuntu op smartphones zal opstijgen. Voor het antwoord op die ene, we zullen moeten afwachten.

2) U zult niet kopen van een Ubuntu-telefoon op elk moment snel.

 verhalen

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Canonical’s Ubuntu smartphone OS, in beeld

3) Maar, zult u in staat om Ubuntu draaien op smartphones binnenkort.

4) Ubuntu op telefoons is niet hetzelfde als Ubuntu voor Android.

5) Ubuntu ondersteunt zowel inheemse en HTML 5-toepassingen, maar niet Dalvik’s.