De enige computer die er echt toe doet: de cloud

Normaal gesproken zou ik het schrijven van dit stuk zat op een Windows-pc, maar vandaag de dag liggen de zaken anders. Zat op mijn schoot is een onlangs gekocht MacBook Air, ter vervanging van een verouderde MacBook die off lijst van ondersteunde hardware van Apple was gevallen.

Dus waarom een ​​Mac, en waarom nu? Het is de nieuwe Microsoft die me heeft aangemoedigd om de Air aan mijn stal van testmachines, voegen met nieuwe instrumenten en diensten voor Mac OS die alleen zal draaien op de nieuwste releases van het besturingssysteem. Dan is er nood aan een machine die Xcode, dus ik kan het testen van de Xamarin cross-platform development tools gericht op iOS als Windows en Android-apparaten.

Wat is het meest interessant over het proces is geweest hoe eenvoudig het was om het opzetten van een nieuwe machine, vooral een die geen deel uitmaakt van het ecosysteem ik meestal gebruik. In het verleden is al een proces dat is al beladen met problemen, en met kludgy oplossingen. Laatste keer dat ik overgeschakeld tussen Mac en PC het was een veel complexer proces, waarbij handmatig verplaatsen van bestanden van systeem tot systeem en het vertalen van bestandsformaten.

Als de laatste geruchten waar zijn, Microsoft is op weg om Windows 10 al in juni vrij te geven aan de hardware partners. Maar in het nieuwe tijdperk van voortdurende ontwikkeling, RTM is gewoon een andere mijlpaal. Hier is wat het werkelijk betekent voor bedrijven en consumenten.

Dus wat maakt het anders nu? Het is duidelijk dat de dingen dramatisch in de laatste paar jaren zijn veranderd, met de opkomst van cloud-diensten, en in het bijzonder met de cloud gesynchroniseerd.

Het maakt niet uit welk platform je gebruikt, zolang je in staat om verbinding te maken met uw cloud synchroniseren keuze bent kun je gewoon oprapen en blijven werken. Ja, er zullen altijd verschillen zijn, maar de kern van de productiviteit aspect hangt af van de cloud en synchroniseren.

Alles wat ik moest doen om de slag te gaan was om Microsoft Onedrive client van Microsoft installeren vanaf de Mac App Store, kiest u de mappen ik wilde synchroniseren, en ik was klaar om te beginnen met werken. Terwijl ik liever Word, was er geen reden kon ik gebundeld exemplaar van Pages mijn MacBook Air’s niet gebruiken om mijn bestanden te bewerken. Maar het was net zo makkelijk om in te loggen op de Office 365 portal en download de MacOS versie van Microsoft Office – en de recent bijgewerkte Outlook-client te installeren.

Het is interessant hoe Microsoft’s design stijl is veranderd sinds het laatst gelanceerd Office voor Mac. Hoewel de nieuwe Outlook (en de eveneens ontworpen OneNote) kijken veel hetzelfde ze doen op Windows, iOS en Android, ze zijn nog steeds duidelijk Mac-toepassingen. Het is een slimme zet van Microsoft’s deel, waardoor applicaties een gemeenschappelijke set van gebruikerservaringen op alle ondersteunde platforms, terwijl nog eigen verdragen van de onderliggende OS ondersteunen.

Die nieuwe ontwerpstijl laat ook zien hoe verouderd Office 2011 voelt, in vergelijking met de nieuwere instrumenten. Een nieuwe Office voor Mac is het gevolg ergens in het komende jaar, en het is hard nodig, al was het maar om direct te integreren met Microsoft Onedrive en andere cloud-diensten, zoals broers en zussen zijn mobiele apparaat. Terwijl de Microsoft Onedrive aanvraagdossier sync behandelt, heeft het niet dezelfde mening van al mijn recent bewerkte bestanden die ik krijg van Office op de PC of op iOS, iets wat ik ben gekomen om te vertrouwen op als ik van apparaat naar apparaat .

Windows tablets bestond al lang voor de iPad zelfs werd gedroomd. Neem een ​​rondleiding door enkele van de meest populaire – en meest bijzondere – apparaten van het laatste decennium.

Mijn vertrouwen in cloud sync is niet beperkt tot Microsoft gereedschappen. Adobe’s Creative Cloud laat me mijn Photoshop en Lightroom brengen aan mijn Mac evenals mijn PC, terwijl apps zoals Tweetdeck hun instellingen synchroniseren met de cloud. Het is verrassend een cross-platform app die een bepaalde vorm van cloud sync geen gebruik maakt van niet te vinden, zelfs mijn favoriete spellen maken gebruik van cloud-diensten om gegevens te synchroniseren.

Het is duidelijk dat deze verschuiving naar cloud-centric manieren van werken is de reden waarom Microsoft een groot deel van het afgelopen jaar gericht op de out-ecosysteem ervaring heeft doorgebracht. Als het wil de one-stop productiviteit winkel geworden, met de mogelijkheid van een massale terugkerende Office 365 inkomstenstroom, dan moet het de middelen die er zijn haar diensten aantrekkelijker te maken. Dat betekent dat het hebben van goede Microsoft Onedrive clients op MacOS, iOS en Android, samen met klanten voor de belangrijkste onderdelen van de Office-suite.

Re-evaluatie van Steve Ballmer: Satya Nadella is niet de enige reden waarom Microsoft is weer cool; Little computers, overal: Makers en het internet van de dingen; SQL, NoSQL? Wat is het verschil deze dagen?

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Dat is wat we zien, en terwijl Windows fans dit als een affront voor hun platform naar keuze mogen zien, het is eigenlijk een van de slimste dingen die Microsoft zou kunnen doen. Besturingssystemen worden, om eerlijk te zijn, een grondstof. Ze komen voor gratis met onze hardware, en ze worden bijgewerkt voor gratis.

We konden gewoon negeren, als wat er echt toe doet zijn de toepassingen die we gebruiken en de diensten die wij verbinden. Ja, ik kon mezelf omschrijven als een Windows-gebruiker, maar het is nu waarschijnlijk nauwkeuriger te zeggen dat ik ben een Office 365 en Microsoft Onedrive gebruiker. Ze hebben de ruggengraat van zowel mijn werk en persoonlijke leven, veel meer dan één computer geworden.

Zoals de zaken zich ontwikkelen in de komende jaren gaan we zien deze aanpak om dingen steeds meer en vaker. Je gaat naar een Dropbox gebruiker, een iCloud gebruiker, een Google Drive-gebruiker in de eerste plaats zijn. Pick-up elk apparaat en ten minste enkele van uw gegevens en apps zullen er, zodra u zich aanmeldt bij de computer die er echt toe doet: de cloud.

verder lezen

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid