Het bedrijf van Shazam: Waarom een ​​Apple iOS partnerschap zou een zegen zijn

Apple is naar verluidt van plan om Shazam’s song identificatiesysteem te integreren in haar volgende versie van iOS en de verhuizing is interessant voor de zakelijke en technologische fronten.

Volgens Bloomberg, Apple kan partner met Shazam en gebruik maken van haar technologie om een ​​lied — en in toenemende mate de televisie te luisteren — om het te identificeren en uiteindelijk leiden tot een verkoop van een soort.

We hebben onlangs geïnterviewd Shazam CEO Rich Riley bij het CBS Broadcast Center in New York om innovatie te praten. Meer fragmenten en de video wordt geplaatst in de komende dagen, maar het is vermeldenswaard dat Shazam echt valt uiteen in drie belangrijke thema’s

Volgens Riley, mensen Shazam iets 17 miljoen keer per dag. De meeste van deze Shazams zijn voor songs en het bedrijf is goed voor ongeveer 5 procent tot 10 procent van alle muziek aankoop verwijzingen. Shazam verwijst mensen naar iTunes, Amazon en Google om liedjes te kopen en het bedrijf krijgt een cut. Uiteraard, zou Apple de integratie te doen iTunes verwijzing vergoedingen. Shazam heeft ook advertenties op de app.

Waar dingen interessant met de Apple deal is dat Shazam steeds in tv en film-advertenties. Shazam een ​​advertentie en er is een demonstratie of sales lead aan de andere kant.

Op technologisch gebied, Riley is heel duidelijk dat het een technologie bedrijf voor het eerst. Ik kon zien Shazam meer als Nuance zich in dat de technologie kan worden toegepast op andere gebieden dan entertainment. Riley zei

Wij zijn een technologie bedrijf, en we blijven dit technische probleem op te lossen, zodat we steeds beter in het vinden van dat nummer kunnen zijn. Bijvoorbeeld dat betekent luisteren via de achtergrondruis, en zo krijgen we bijna altijd het goed. Dus de marge voor verbetering krimpt, maar we zijn altijd aan het werk die algoritmen. We kunnen altijd meer nummers in een database. Dus hebben we 30 miljoen songs nu. We voegen een miljoen per maand. We hebben mensen zoeken over de hele wereld voor alle muziek die we niet hebben en ervoor te zorgen dat we het eerste. We zijn ook live inname van elke Amerikaanse TV-zender en elke Amerikaanse tv-advertentie. Wij willen dat de hele wereld om Shazamable zijn en toe te voegen aan dat de grootte van de index en maakt dat het zo groot als wij kunnen het maken, en dan terug dat resultaat zo snel als we kunnen. We hebben onlangs een redesign dat meer inhoud biedt. Als je iets Shazam, dat is het begin van de ervaring, niet het einde.

Riley voegde eraan toe dat Shazam gelanceerd Auto Shazam waar de app zal altijd luisteren.

Wat betreft de omvang, Shazam heeft een technische architectuur die goed werkt. Met behulp van grafische kaarten, zijn eigen servers en algoritmen om vingerafdrukken en identificeren van liederen, zal Shazam in staat zijn om de index 50 procent stijgen dit jaar. Riley voegde eraan toe dat het bedrijf heeft zich gericht op de logica geprogrammeerd in zijn hardware specifiek is voor de use case. Immers, het kost veel pk’s uit te filteren achtergrondgeluiden. Natuurlijk, algoritme tweaken telt ook. “Ons technisch team (gemaakt) een ongelooflijk schaalbare architectuur die we denken is absoluut de beste in de wereld en kosteneffectief. De kosten van Shazaming zijn gedaald massaal door de jaren heen te komen”, aldus Riley.

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Het bedrijf van de muziek, dat is wat drijft Shazam inkomsten vandaag;. Onderliggende technologie Shazam, dat kan worden toegepast op meerdere use cases. . In sommige opzichten, kan Shazam verwant aan Nuance Communications, dat zijn spraakherkenningstechnologie gebruikt in diverse industrieën, en Shazam’s focus op schaal en de ontwikkeling van haar dienstverlening te verbeteren.

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone