Het internet archieven: Gen-Y, niet te sturen dat e-mail.

Bijeenkomst een vriend voor een kopje koffie, zijn we begonnen met de gebruikelijke, sociaal aanvaardbare ritueel van small-talk. Ik vroeg hem hoe zijn dag gingen, en was het werk goed? Tot mijn verbazing, de vriend in kwestie begon te kleuren, en stamelde dat geen enkele, in feite, was hij al marcheerde in het kantoor van de manager voor een zware ronde van de straf.

De verschrikkelijke daad in kwestie? Nee, hij was niet Noteer het kopieerapparaat of het stelen van stationaire, noch heeft hij te maken ongepaste opmerkingen of toenadering naar een collega. In plaats daarvan, het was een aantal e-mails die hij van zijn werk outbox had gestuurd, gericht op zijn verloofde, in plaats van de schotel-grote ogen van zijn baas.

Wat ik nadrukkelijk onthouden over dit gesprek was het feit dat de vriend, een ander lid van de Generatie Y, was het meest geërgerd aan het feit dat het bedrijf was “nieuwsgierige” in zijn e-mails – in plaats van de ontdekking van de inhoud zelf.

Op een grotere schaal, zijn moderne schandalen in het bedrijfsleven en de politiek bezaaid met dezelfde verhalen – maar over het algemeen met meer ernstige gevolgen. Zoals Tech2 gemeld, verdreven CEO Bob Diamond van Barclays bank zei dat hij voelde “lichamelijk ziek” lezen verleden e-mails van zijn handelaren die werden achterbakse aan geïnteresseerde tarieven in het Verenigd Koninkrijk te manipuleren. Deze opgeslagen berichten, het spreken van de champagne en glorie door de illegale activiteiten, kwam terug naar de ervaren bankier achtervolgen.

Of het nu een individu, publiek figuur of bedrijf, lijkt het dezelfde fout keer op keer worden gemaakt. Alles wat elektronisch, of getypt in vertrouwen of verborgen achter privacy-instellingen, kan achter zijn lelijke kop uren, dagen of jaren later.

De Barclays-schandaal is een voorbeeld. Echter, afluisteren, rampzalige Tweets, screenshot gesprekken en ongepast Facebook foto’s en YouTube-video’s al het strooisel het publieke domein – en met een enkele muisklik of een telefoontje, een carrière kan verkruimelen tot stof.

Het lijkt erop dat hoe meer afhankelijk worden we op het gemak van de technologie, de minder privacy we onszelf geven. E-mail, sociale netwerken, teksten of telefoontjes – dit alles is gebaseerd op een centrale communicatiestructuur. Wat wordt beschouwd als aanvaardbaar “nieuwsgierige” of surveillance verandert met het politieke klimaat, maar de beschikbare gegevens blijft solide. John Bassett, een voormalige hoge ambtenaar bij British signalen inlichtingendienst GCHQ vertelde Tech2

E-mail, Twitter, sms en de rest allemaal intuïtief gevoel dat kort lontje kortstondige communicatie – een korte opmerking in het voorbijgaan, als je wil. Maar zodra we druk op de knop Verzenden, deze mededelingen te nemen op een duurzame digitale duurzaamheid, dat betekent dat in feite dat ze nooit helemaal verdwijnen.

Wikileaks is een geweldig voorbeeld van hoe vertrouwelijke gegevens, tilde, gestolen, gekopieerd of opgevist uit een server, kan worden vrijgegeven in het publieke domein. Het is echter niet alleen criminele activiteit die kan leiden tot desastreuze gevolgen; ondernemingen kunnen wettelijk worden verplicht te overhandigen elektronische gegevens of individuele identiteiten – en misschien is dat de single, zelf toegebrachte, idiote fout van het plaatsen van een openbare Facebook-status over je baas dat ziet u uw P45 overhandigd.

Logeren uit het rooster is moeilijk, als hedendaagse levensstijl zijn volgepropt met sociale netwerken, e-mails, smartphones en personal computers. Op het einde, kunnen telefoongesprekken worden afgeluisterd, e-mails aangemeld, Skype communicatie kan worden opgenomen door de ontvanger, en sociale netwerken foto’s en berichten – of verwijderd of niet – screensaved, uitgewisseld en opgeslagen op servers.

Bedrijven beginnen om dit te realiseren, maar misschien de volgende generatie is niet helemaal gevangen nog omhoog. Zodra u de werkplek in te voeren – en in sommige gevallen, zelfs voordat u de universiteit – de digitale voetafdruk je weggaat wordt vaak gecontroleerd.

Openbare of niet, wat je typt of zeggen kan uiteindelijk het licht van de dag te vinden.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Hoe kunnen we dit voorkomen? Vermijd de gegevens trail. Misschien bij gelegenheid eens iemand te ontmoeten face-to-face, of op te slaan prive-zaken voor een coffee shop in plaats van Skype. Kwaadaardige, schadelijk, twijfelachtige of illegale communicatie uitgewisseld digitaal kan veilig genoeg in uw e-mail inbox lijken, maar het duurt iets meer dan een naar voren op de beurs om zich te wreken.

De eenvoudige regel die moet worden begrepen door de Generation Y, en degenen die volgen, is dat digitale communicatie niet voorbijgaand. Het niet afbreekt, hoeft er niet altijd vergeten, en het is intrinsiek kwetsbaar. Als je iets te zeggen dat je liever niet opgenomen te blijven hebt, kunt u overwegen serieus voor het schrijven van het naar beneden.

Het is misschien niet zo handig als het gebruik van uw iPhone naar tekst zijn, maar het kan bespaart u verlegenheid op de lange termijn.

Het krediet:

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië