Rise of hybride cloud legt verantwoording in de schijnwerpers

Het is moeilijker om verantwoording te vestigen in een hybride cloud-omgeving bestaat uit meerdere leveranciers, waarbij de activa van de klant zou worden verweven met de service provider. Dit kan echter worden beheerd met opdrachten duidelijke service en een beter begrip van wat is, en is niet toegestaan ​​door regelgevende instanties.

Verantwoording in termen van service ervaring en event management kan een lastig proces zijn als het gaat om hybride cloud-implementaties, zegt Rosie Simmons, BT Global Services hoofd van de portfolio en strategische partnerschappen voor Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Dit zou met name tot uiting in een gedeelde cloud-omgeving te zijn, omdat er doorgaans zou zijn meerdere eigendom profielen, verantwoordelijkheden service management, en een brede geografische spreiding, zei ze.

Om dit beter te beheren, Simmons onderstreept de noodzaak van een regiefunctie binnen de hybride cloudomgeving, die interne teams of dienstverlener met de mogelijkheid om de verschillende variabelen vangen en lijn met hun corresponderende projecten kunnen omvatten.

Matt Hunter, associëren met advocatenkantoor Olswang Azië echter opgemerkt dat het zou niet per se moeilijker om de verantwoordelijkheid vast te stellen, omdat cloud service providers erkennen de noodzaak om ervoor te zorgen dat hun aanbod kan worden vertrouwd. Hij voegde eraan toe dat zijn verschillende manieren om dit te doen, met inbegrip van de vaststelling van wettelijke maatregelen.

Op het basisniveau, moet er een contract detaillering verplichtingen van de kant van de cloud service provider, zoals beperkingen op het gebruik van gegevens van de klant voor andere doeleinden, verplichtingen jegens vertrouwelijkheid als transparantie met betrekking tot data locatie, en verplichtingen om terug te keren en de gegevens te verwijderen zijn op beëindiging.

Data sets van verschillende klanten die op dezelfde infrastructuur moeten logisch gescheiden worden, en deze eis moet worden opgenomen in het servicecontract als goed, zei Hunter. “Een afdwingbaar contract zorgt voor een goede vangnet voor bedrijven bij gebruik van gedeelde of hybride, evenals het openbaar, cloud-omgevingen,” zei hij.

Hunter ook gewezen op andere zaken die bedrijven zich bewust van moet zijn in een hybride cloud-model, vooral als hun activa worden verweven met die van de cloud provider. De verenigbaarheid moet worden gewaarborgd, waar de twee systemen moeten samenwerken, en verantwoordelijkheden voor onderhoud, alsmede updates moeten duidelijk worden omschreven. Nogmaals, er moet een duidelijk proces voor de scheiding als de relatie wordt beëindigd, zei hij.

Simon Dale, hoofd van technologie en innovatie bij SAP Asia-Pacific Japan, merkte op dat de juiste service level agreement (SLA) management is van cruciaal belang om de kwesties met betrekking tot de verantwoordingsplicht aan te pakken.

Als je alles in huis hebt, heb je een IT-afdeling die verantwoordelijk is en met betrekking tot alle SLA’s kreeg. Als je begint met de integratie van externe leveranciers, moet u ervoor zorgen de [beide sets] SLA’s zijn uitgelijnd, “zei Dale.” Het is nog steeds over het hebben van een goede evaluatie en de nodige governance.

Hij voegde toe dat klanten duidelijk moeten definiëren in hun SLA wat er moet gebeuren moet iets fout gaan, en wat er moet gebeuren om het probleem op te lossen. Om een ​​goede verantwoording en bestuur in een hybride cloud-omgeving te garanderen, moeten bedrijven eerst begrijpen hoe de verschillende diensten die ze verbruiken, en het niveau van de risico’s die zij bereid zijn te accepteren met elk van deze diensten te categoriseren.

Amazon Web Services, Microsoft en Google maken deel uit van een groeiend aantal wereldwijde cloud spelers op zoek om te concurreren in de Aziatische markt, maar de lokale spelers van de regio kan nog steeds de overhand te krijgen met de juiste kaarten.

Ten tweede, graven in de dienst kant van de dingen, “zei Dale.” Het kan zijn dat er iets is goedkoper en handiger, maar de kwaliteit van die dienst kan iets organisaties nodig hebben om te onderzoeken in de diepte te zijn en zorgen voor een zekere mate van zekerheid in de after-sales levering.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Ze moeten dan kijken naar integratie, zei hij, erop wijzend dat de traditionele aanpak niet zo goed van toepassing zou zijn in een cloud-omgeving, vooral in een publieke cloud, waar er mogelijk problemen met data soevereiniteit en latency.

Volgens Hunter, wettelijke eisen vormen vaak de grootste hindernis op de aanneming van cloud-diensten, met inbegrip van hybride en publiek. Hij merkte echter dat er vaak misvattingen die regelgeving niet toestaan ​​of het moeilijk maken om dergelijke diensten te gebruiken. Dit is niet juist, zei hij, eraan toevoegend dat de regelgevende kwesties kunnen worden behandeld als de bedrijven ervoor zorgen dat de nodige wettelijke maatregelen zijn getroffen om hun cloud-diensten te beheren.

Privacywetgeving [en verticale-gerelateerde regelgeving] niet het gebruik van deze cloud-diensten te verbieden “, aldus Hunter.” Ze vereisen slechts dat bepaalde maatregelen worden getroffen om ervoor te zorgen verantwoording, beveiliging en privacy worden gehandhaafd.

Bijvoorbeeld, de International Standards Organisation vorig jaar publiceerde een nieuwe standaard, de zogenaamde ISO / IEC 27018, die controles schetst dat de publieke cloud service providers in acht moet nemen als zij gastheer of persoonlijke gegevens die behoren tot hun zakelijke klanten proces. De naleving van deze controles zouden cloud adopters bieden vertrouwen dat hun aanbieders voldoen aan de eisen opgelegd door de relevante privacywetten, zei Hunter.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Dale het erover eens dat de regelgeving en de bezorgdheid over de gegevens soevereiniteit niet moet worden gezien als een belemmering voor cloud-adoptie. Hoewel dergelijke kwesties van belang zijn, mogen ze niet worden gebruikt als “een excuus” om cloud te vermijden.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bijvoorbeeld, toezichthouders in de financiële dienstverlening niet alle vormen van data te verbieden wordt opgeslagen in een cloud-omgeving. Het richten van het monetair Authority van Singapore als voorbeeld Dale uitgelegd dat de toezichthouder maakt het gebruik van bepaalde soorten gegevens die niet gevoelig worden opgeslagen of verwerkt in een cloudomgeving.

Gegevens soevereiniteit geldt niet voor alles, maar om specifieke workloads, “Dale opgemerkt, eraan toevoegend dat het niet mogelijk is voor cloud providers of bedrijven om datacenters te bouwen in elke stad over de hele wereld.” Als je alleen het kopen en verkopen van producten zoals potloden, hoe gevoelig is dat de gegevens? Dus je moet nadenken over de werkdruk, dat ontbreekt uit gesprekken [over cloud] soms.

Laat je niet door regelgeving te brengen wolk naar beneden

Dale zei dat bedrijven moeten kijken naar het segmenteren van workloads in gegevens die is mission critical en non-gevoelig. “Het is de verantwoordelijkheid van de cloud-leverancier om die beoordeling te doen,” voegde hij eraan toe.

Simmons merkte verder op dat de klanten willen de voordelen van een on-demand infrastructuur benutten, terwijl het bereiken van zakelijke KPI’s rond de prestaties en processen.

Bovendien, de huidige veranderende applicatie eisen vragen een maximum aan flexibiliteit tegenover cloud providers, locaties en technologieën, voegde ze eraan toe.

Het aanpakken van een algemene misvatting dat hybride clouds slechts ongeveer netwerken of over waar de servers staan, drong ze de noodzaak voor grote hybride cloud opstellingen “als business transformatie projecten”, waar een nieuwe supply chain mechanisme het potentieel zou kunnen hebben om te rijden te worden geëvalueerd resultaten.

“Een andere misvatting is dat de hybride cloud is in feite een self-service portal om servers in te zetten. Een veel meer gedetailleerde evaluatie moet in termen van hoe het hele delivery platform zal functioneren, terwijl de integratie van meerdere partners, technologieën en processen uit te voeren,” Simmons genoemd.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie