Silicon Valley ramps up lobbywerk

Met het oog op meer visa voor geschoolde werknemers veilig te stellen, hebben tech reuzen in Silicon Valley naar voren geschoven met hardere lobbyen inspanningen ter ondersteuning van een hervormd Amerikaanse immigratiewet.

Op woensdag, vertegenwoordigers van Adobe, Broadcom, Intel en Motorola Solutions een ontmoeting met het Congres commissie wetgevers en senior adviseurs aan veranderingen in de immigratiewetgeving te bespreken, volgens Reuters. Daarnaast waren beide Democratische en Republikeinse senatoren aanwezig op de vergadering, van wie sommigen oppositie hebben geuit aan veranderingen in het immigratiebeleid.

Onder de voorwaarden van de hervorming wetsvoorstel, het aantal visa beschikbaar voor hoogopgeleide werknemers – ook degenen die vaardigheden in de wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) hebben – zou worden verhoogd tot maar liefst 180.000 per jaar, iets wat de tech industrie zegt dat is hard nodig. Terwijl het indienen van aanvragen voor een visum, een aantal tech bedrijven zeggen dat ze worden achtergelaten in het ongewisse in afwachting van het resultaat, en door het aantal werknemers die kunnen worden overgebracht naar de Verenigde Staten te beperken, concurrentie en innovatie wordt belemmerd.

De wetgeving zal ook tot 11 miljoen illegale immigranten een kans om burgers te worden, de oprichting van een nieuw werkvisum voor buitenlanders, en zal de Amerikaanse overheid om miljarden aan belastinggeld fondsen te gebruiken om de veiligheid op de VS-Mexicaanse grens te verbeteren.

Tech bedrijven die deel uitmaken van Compete Amerika, die ook het wetsvoorstel te steunen (die een aantal bedrijven in Silicon Valley presenteert) zijn Microsoft en Texas Instruments. Veel zakelijke groepen waren aanvankelijk ontevreden met high-skill inhuren van bepalingen in het oorspronkelijke wetsvoorstel, en dreigde om steun in te trekken, tenzij wijzigingen werden aangebracht aan de eisen los te maken.

Het belangrijkste knelpunt was de eis om de Amerikanen te huren voor buitenlandse werknemers.

Volgens bronnen, als de tech-industrie krijgt het resultaat het wil, dan “zou meer moeten doen dan persberichten doen alleen maar prees de inspanningen van de Senaat,” en de rekening zou moeten volledig worden onderschreven. Als gevolg daarvan zijn lobbywerk zijn geformuleerd om het wetsvoorstel in zijn geheel te steunen – maar zonder onderschrijven wetgeving die mogelijk staatsburgerschap zou bieden voor illegale immigranten.

Ten minste 60 stemmen nodig zijn om de wetgeving in de Senaat passeren.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen