TomTom Navigator recensie

TomTom is een vreemd ongepaste naam voor een in-car navigatiesysteem. Mine werd snel opnieuw gedoopt ‘Topsy’ – na het kleine meisje dat, toen zij goed was, was zeer, zeer goed, en toen ze slecht was was afschuwelijk. Topsy is ook een betere match voor vrouwelijke persona de Navigator wie je houdt op het goede spoor door het leveren van uitstekende gesproken instructies op een duidelijke en zelfverzekerde manier.

Om uw Pocket PC te zetten in een in-car navigatiesysteem TomTom biedt een 12-kanaals GPS-apparaat aan het einde van een meter lange aansluitkabel. Het ene uiteinde van de leiding aangesloten op uw Pocket PC, terwijl de ander past in uw sigarettenaansteker om stroom te leveren. Het GPS apparaat wordt op het dashboard. In vergelijking met systemen die de GPS-unit bieden als een Pocket PC sleeve is dit een rommelige oplossing omdat het harnas zorgt voor een lelijke rommel. Maar het hoeft u toelaten om de GPS-unit zeer dicht bij de voorruit te best ‘gezicht’ van de allerbelangrijkste navigatiesatellieten krijgen positioneren. Een bonus is dat u uw Pocket PC op voortdurende lading. Het nadeel is dat je niet weg kunt gebruik maken van het navigatiesysteem van uw auto. A-venster gemonteerde bracket-on-a-steel wordt geleverd aan uw Pocket PC te positioneren voor meer kijkcomfort als je rijdt. TomTom Navigator is momenteel beschikbaar voor de HP / Compaq iPAQ, HP Jornada, Fujitsu Siemens Pocket LOOX, O2 XDA en Casio Cassiopeia.

TomTom geeft u zowel een on-screen kaartweergave en gesproken instructies van uw Pocket PC. U kunt ervoor kiezen om de kaart in split-screen modus weer te geven samen met een lijst van de rij-instructies die updates van een beschrijving van de komende routewijziging geven. Als je rijdt, zie je een duidelijke, street-level weergave van uw omgeving. De route die TomTom berekent voor u wordt gelegd in het rood met geïntegreerde witte driehoekjes het gemakkelijk zichtbaar te maken. Uw locatie wordt weergegeven als een blauwe pijl en als je rijdt op de kaart past zich aan uw rijrichting met uw positie behouden in het centrum. Met behulp van de 400MHz XScale-gebaseerde iPAQ 3950, werden deze schermaanpassingen soepel geleverd zonder significante vertraging.

Wanneer je een route verandering te benaderen – zoals een rechter of linker bocht, kruising of rotonde – TomTom geeft voor het eerst een duidelijk gesproken waarschuwing beschrijven van de komende manoeuvre, en tegelijkertijd de kaart updates om de exacte locatie van de route te laten zien verandering gemarkeerd in het groen. Als u de beslissing punt te bereiken, ben je heel duidelijk wat te doen horen. Bijvoorbeeld: ‘Steek de rotonde en neem de derde afslag’ of ‘aan het einde van de weg rechtsaf. Als u de instructies negeren, kan het display en de instructies snel herberekenen om uw afleiding tegemoet te komen en krijg je weer op de rails – of je kan gewoon worden verteld ‘Maak een U-bocht wanneer het veilig is’.

Bij het reizen voor enige afstand langs een autosnelweg of op een belangrijke weg, de weergave wisselt automatisch tussen een wegenkaart met uw positie en een meer informatieve display die de afstand aangeeft naar de volgende route verandering – plus informatie zoals de verstreken tijd, de geschatte tijd tot aan de eindbestemming, kompas en huidige snelheid. TomTom’s kaarten zijn over het algemeen zeer nauwkeurig.

In meer dan 2000 mijl van het testen, vijf fouten opgedoken. Bij twee gelegenheden werd de verkeerde rotonde afslag aangegeven, en bij twee gelegenheden TomTom simpelweg nog niet wist over het bestaan ​​van een rotonde – hoewel deze waren reeds lang bestaande wegen. Een andere keer, TomTom probeerde om ons op de London North Circular via een illegale bocht naar rechts – gelukkig, we het probleem op keer gespot en nam een ​​juridische richting, waarna TomTom snel zijn route herberekend naar aanleiding van de ‘afleiding’.

Er zijn veel goede dingen over TomTom, dat is een van die gadgets die de vrije voortdurende plezier terwijl het doen van nuttig werk van het werk. Het is op zijn best u te helpen navigeren door dorpen en steden. Langere routes kunnen meer problematisch zijn. Een belangrijk punt hierbij is dat, tenzij je ook een vrij grote uitbreiding van het geheugen-kaart en een uitbreiding bus (voor de iPAQ) te kopen, je snel opraken van de kaart. TomTom’s All-Britse kaart neemt 84 MB. Deze kaart wordt ook geleverd gesegmenteerd in Noord-, Midden-, Zuid-West, Zuid-Oost in 32MB brokken, met 16MB brokken die Schotland, Londen, Birmingham, Newcastle, Zuid-West, Manchester, Wales en Norwich. Zelfs het gebruik van 32MB segmenten, een reis van Londen naar Liverpool (bijvoorbeeld) vereist dat u van plan bent twee routes en herladen kaarten tijdens uw reis. Ook als u navigeert naar een punt in de buurt van een kaart grens waar de grote wegen slang over de grens, je eindigen met bizarre rij-instructies! Elke kaart wordt geleverd met een uitgebreide collectie van locaties van benzinestations, parkeerplaatsen, tankstations, autodealers en bezienswaardigheden die optioneel kan worden bedekt op de driving kaart. Nuttig, kunt u de dichtstbijzijnde voorziening te selecteren en snel TomTom om u daar vanaf uw huidige locatie.

Op lange reizen, grote problemen met TomTom’s navigatie-vaardigheden komen omdat het alleen kunt u begin- en eindpunt voor de reis. U kunt opgeven dat de snelste of kortste route moet worden berekend, maar in de praktijk, kan TomTom vrij bot-leiding over de routes die het geeft zijn. Zelfs toen verteld om de snelste route te nemen, kan TomTom erop aandringen dat u secties op de belangrijkste wegen die u weet zal langzaam en verstopt in de voorkeur om de snelweg routes die u weet zal sneller volgen. Wanneer u afwijkt naar uw gewenste route, kan het probleem verder worden verergerd door TomTom koppig volharden in het vinden van manieren om u terug naar de oorspronkelijke route te nemen in plaats van de opvang van uw afwijking. TomTom’s ontwerpers moet de mogelijkheid hebben om een ​​paar tussenliggende punten, evenals start- en eindpunten opgeven bieden. Dit zou laten u uw kennis te gebruiken om een ​​verstandige route vorm te geven. Zonder dit vermogen, het resultaat is dat op lange reizen TomTom kan gemakkelijk leiden u een vrolijke dans waarin u afval veel kostbare tijd en brandstof.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

TomTom Navigator 5

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop