Transmeta: grote klap van Big Blue?

Big Blue zei dat het nog steeds de evaluatie van Transmeta’s low-power chip-technologie voor toekomstige producten.

De vraag is nu zal het besluit van IBM verwonden vermogen Transmeta’s aan te melden andere pc-fabrikanten in de veldslag tegen de chip rivalen Intel Corp;. (INTC) en Advanced Micro Devices Inc,. (AMD)?

Dit bijzondere project met Transmeta, de ThinkPad 240 met een Crusoe-chip, wordt geannuleerd, “zei IBM, (IBM) woordvoerder Ray Gorman.

“We zijn altijd op zoek naar technologie die de notebook computer ervaring zal verbeteren, en zal blijven Transmeta overwegen, samen met andere aanbieders, voor de toekomstige ThinkPad-modellen,” zei hij.

IBM was bullish is op de Transmeta-chip.

“Wat we hier zien is de mogelijkheid om de twee grootste frustratie factoren die mobiele gebruikers geconfronteerd vandaag op te lossen,” Leo Suarez, directeur van wereldwijde product marketing voor ThinkPad, vertelde de website News afgelopen juni.

IBM uitgevoerd “Frustratie studies ‘, waaruit bleek dat sommige gebruikers willen een kleine notebook, met een gewicht van ongeveer 3 pond, met” all day “(wat betekent dat acht uur of meer) levensduur van de batterij, zei hij.

Als we dat kunnen doen, zullen we het uit te brengen in de herfst, “Suarez zei op het moment.” We zijn vrij zeker dat we dicht bij die van acht uur merk kan krijgen.

Echter, bronnen aangegeven dat het project werd afgelast vanwege het prototype ThinkPad 240 leveren korter dan verwachte levensduur van de batterij.

Recensenten hebben gemeld slechts twee-en-een-half tot drie uur batterijduur met de chip, nauwelijks een verbetering ten opzichte van concurrerende notebooks.

Transmeta, waarvan de eerste openbare aanbieding van aandelen is gepland voor volgende week, is ook onder vuur komen voor de relatief lage prestaties van notebooks zoals Sony Corp.’s VAIO PictureBook notebook. Het fotoboek is gebaseerd op een 600MHz Crusoe TM5600 chip. PC Magazine testen van de notebook toonde het uitvoeren van relatief slecht wanneer het wordt blootgesteld aan benchmarks meten van prestaties en levensduur van de batterij.

Echter, kaderleden van het bedrijf gereageerd op die beoordelingen, zeggen dat de belangrijkste benchmark die de consument moet meten is levensduur van de batterij.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

“De VAIO is een 2,2-pond machine. Voor 2,2 pond krijg je een drie-cell batterij,” zei Ed McKernan, directeur van marketing voor Transmeta in een recent interview met de website News.

Hij zei dat optreden was op een lijn met concurrerende machines. “Ik denk dat als je eenmaal een van deze in je handen te krijgen … dat je niet van plan om geen verschil merken” in vergelijking met een andere notebook in zijn klasse, zei McKernan. “We hebben niet een applicatie die er gezien waar we geen significant verschil met (notebooks-op basis van) Intel heb gezien.

Transmeta is nu ook samen met een aantal benchmark-organisaties om ze beter inzicht in de manier waarop de Crusoe-chips werken;. Het bedrijf kon geen commentaar geven op de IBM nieuws, omdat van een black-out periode voor de aanstaande beursgang.

Transmeta Crusoe’s is “zeer nieuwe technologie”, zegt Martin Reynolds, een analist die microprocessoren voor Dataquest. Pc-makers over het algemeen enige tijd duren om nieuwe technologie te evalueren alvorens producten te baseren op, zei hij.

Om die reden, “Het is geen grote verrassing. Het is iets dat in deze fase van zijn leven, het is geen big deal,” zei hij. “De uitdaging die Transmeta wordt geconfronteerd is dat het om zijn technologie te bevorderen.

Afgezien van Sony en NEC Corp., die Crusoe-gebaseerde notebooks hebben in de productie, IBM is één van de weinige grote pc-makers om publiekelijk erkennen dat het bezig was met Transmeta.

Hitachi Ltd kondigde onlangs zijn lijn van Transmeta-gebaseerde notebooks, die het zegt zal opleveren tussen 4,3-4,7 uur levensduur van de batterij (afhankelijk van de grootte van het scherm) op de standaard batterij.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs